Vonat ütközött egy sínekre zuhant fának - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.08.17. 23:02
Forrás: Twitter
Sínre dőlt fának rohant egy vonat Montpellier közelében kedden, Franciaország déli részén - írja a Faktor. A balesetben tízen súlyosan, körülbelül ötvenen pedig könnyebben megsérültek.

A fát a vihar döntötte a sínekre. Tíz mentőautó és több tucat mentő érkezett a helyszínre.

Az utasok készítettek képeket az összetört vonatról, ami Montpellier-ből tartott Nimes-be. Az egyik utas azt mondta: azt hittük, a vonat kisiklott, és nem éljük túl.

A balesetben legalább 60-an megsérültek, közülük 10 embernek súlyos az állapota. A vonaton több száz utas volt - írja a portál a Mirror alapján.

Szerző

Ma még változékony idő, de jó hír augusztus 20-ra!

Publikálás dátuma
2016.08.17. 22:46
FOTÓ: Thinkstock
Csütörtökön változóan felhős-napos időre készülhetünk, néhol nyugaton és a déli tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Friss lesz a hajnal, 10-17 fokig csökken a hőmérséklet, délután 23-28 fokra számíthatunk. Frontmentes idő.

Pénteken a Dunántúlon elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, máshol viszont csak időnként növekedhet meg erőteljesebben a felhőzet. A legmelegebb órákban 25-30 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Nemzeti ünnepünkön a napos időszakok mellett felhők is megjelennek az égen, de számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb csak egy-egy frissítő, gyenge zápor alakulhat ki elszórtan. A csúcshőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Vasárnapra nyugat felől megnövekszik a felhőzet, eleinte a nyugati, a középső, majd a keleti tájakon is készülhetünk záporokra, zivatarokra. Az északnyugatira forduló szél egyre többfelé feltámad. Keleten tart ki legtovább a napos, meleg idő 30 fok feletti maximumokkal, míg nyugaton már jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet.

Szerző
Témák
időjárás

Költözik a Fővárosi Nagycirkusz

A nemzeti fejlesztési minisztert és az emberi erőforrások miniszterét bízta meg a kormány a Magyar Közlöny szerdai számában közzétett határozatában azzal, hogy készítsenek előterjesztést a Fővárosi Nagycirkusz költözéséről.

A kormányhatározat szerint a kabinet egyetért azzal, hogy a Fővárosi Nagycirkusz új helyszínre költözzön, felhívja továbbá a két tárcavezetőt, hogy készítsenek előterjesztést a Fővárosi Nagycirkusz költözéséről, az új helyszín és a költözés ütemezésének bemutatásával. Az előterjesztés elkészítésének határideje szeptember 30.

A Liget Budapest projekt megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló, 2015. decemberi, átfogó kormányhatározat a programhoz tartozó beruházások között döntött a Fővárosi Nagycirkusz új épületkomplexumának megvalósításáról is.  A 2017-es költségvetési törvényben az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejezetébe tartozó nagyberuházások közül a Fővárosi Nagycirkusz elhelyezésére és kialakítására 3,5 milliárd forintot különítettek el.

Szerző