Előfizetés

Horroráron vitte az utasokat egy taxis a Szigetről

Eljárás indult a fuvardíjat kilométerenként ezer forinttal megdrágító taxis ellen szerdán - tudatta Budapest Főváros Kormányhivatala közleményben.

A kormányhivatal szakemberei a Sziget fesztivál ideje alatt ellenőrizték a fesztivál környékén lévő taxisokat, köztük a szerda hajnali akció során célzottan azt a taxist is, aki autója oldalán 1280 forintos kilométerdíjat tüntetett fel úgy, hogy a fuvardíjat hirdető 280 ft/km felirat elé egy 1-es számjegyet ragasztott.

A vezetőnek nem volt érvényes jogosítványa, sem Budapest területére szóló taxiengedélye, és járművének műszaki állapota sem volt megfelelő. A hatóság a helyszínen bevonta a taxi és a vezető engedélyét, elrendelte a jármű műszaki felülvizsgálatát és közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezett.

Halálra gázolt egy férfit a vonat Sárvárnál

Halálra gázolt egy férfit egy Győrbe tartó személyvonat Sárvár és Ostffyasszonyfa között szerdán, ezért 30-60 perces késésre kell számítani a Veszprém-Celldömölk-Szombathely vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Urbán Attila tájékoztatása szerint a hatósági helyszínelés idejére a két állomás között a vágányt lezárták, Sárvár és Ostffyasszonyfa között várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A BKK eljárást indít az utast verő taxis ellen

A Budapesti Közlekedési Központ rendőrségi adatok birtokában indít eljárást az ír utasát megverő taxis ellen. A BKK azt közölte, hozzájuk nem érkezett bejelentés az esetről, a sajtóból értesültek az eseményekről, így azt sem tudják, hogy taxitársasághoz tartozik-e a sofőr.

A BKK felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, ha megkapják a szükséges adatokat, akkor meg tudja indítani az ügy kivizsgálását. A BKK a taxiállomás-használati hozzájárulást vonhatja vissza abban az esetben, ha a bejelentést kivizsgálta és azt megalapozottnak találta, vagy ha az illetékes hatóság határozatban tájékoztatja a taxis elmarasztalásról.

A police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint az ír férfi a Sziget fesztiválról akart szállásához, a Margitszigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért. Az utas sokallta az összeget, ezért arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, majd egy "ismeretlen, hegyes vidékre" vitte, és közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, de a taxis kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott. Az ír férfi feljelentést tett. A rendőrök azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

A rendőrség szabálysértési eljárásban vizsgálja az esetet, a taxis ellen önbíráskodás miatt indítottak eljárást.