Előfizetés

Százmilliókból repül Orbán

Publikálás dátuma
2016.08.17. 19:18
Illusztráció: Thinkstock
Már Orbán útjaival százmilliókat költöttünk a keleti nyitásra - derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszából, melyet az Együttnek küldtek. 

Az adatokat a K-Monitor egy interaktív felületen dolgozta fel, így kiderült: a miniszterelnök 2014 óta majdnem 90 hivatalos úton volt külföldön, amelyeken, szinte az egész világot bejárta (Afrika és Dél-Amerika kivételével). A legtöbbször természetesen Brüsszelben járt, összesen 13-szor az elmúlt két évben, de a miniszterelnök volt Németországban hétszer, Oroszországban és az Egyesült Államokban kétszer, és még rengeteg helyen, különösen a magyar termékekkel meghódítani szándékozott keleti országokban (Mongólia, Indonézia, Irán). A legdrágább út az összes közül a 2015-ös amerikai útja volt, ami 66 millió forintban került, ezt viszont csak kicsit lemaradva követi a 2016-os indonéz és mongol kiruccanása, valamint a 2015-ös kínai és iráni út, amelyek majdnem mind több mint 60 millió forintba kerültek.

A nagy diktátor halálára

R.T.
Publikálás dátuma
2016.08.17. 18:27
FOTÓ:Ben Radford/Getty Images
Megosztotta a világsajtót a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) volt elnöke, Joao Havelange halála. A 100 éves korában elhunyt brazil sportdiplomata idején ugyan nem derült fény olyan korrupciós botrányokra, mint Sepp Blatter elnöksége alatt, ám finoman fogalmazva a FIFA-nál az általa fémjelzett 1974-1998 közötti időszakban sem zajlott minden tisztán.

Ezt igazolta a holland De Telegraaf című lap cikke is, amelyben egy évvel a brazilnak a FIFA éléről való távozását követően azt állították, hogy luxusajándékok sorát fogadta el, gyémántokat, méregdrága sportszereket, delfti porcelánt, festményeket. Na igen, a labdarúgó világbajnokság odaítélését akkoriban is gördülékenyebbé lehetett tenni bizonyos módszerekkel.

Havelange nem szerette, ha ellentmondanak neki, amivel kiérdemelte a „nagy diktátor” nem éppen büszke címet. Elérte azt, hogy a FIFA gazdasági konglomerátummá váljon, így neki is komoly szerepe van abban, hogy a mai fociban a pénz dominál. Az ő javaslatára emelték a világbajnokságokon részt vevő csapatok számát 16-ról 24-re, majd 32-re. Ez esetben is a bevételek maximalizálása volt a fő szempont. Módszereit aztán Sepp Blatter fejlesztette tökélyre.

Havelange élete utolsó éveiben persona non grata lett a sportéletben, magányosan élt riói villájában. Ellentmondásos személyiség volt, de ezek az ellentmondások ma is ugyanúgy rányomják bélyegüket a nemzetközi szövetség működésére.

Kapcsolódó
Elhunyt a FIFA volt elnöke

Kannabisz-ültetvényre bukkantak Móron - Videó!

Publikálás dátuma
2016.08.17. 17:14
Forrás: police.hu
Kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a móri rendőr-kapitányság egy móri férfival szemben, aki a város határában indiaikender-ültetvényt gondozott.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Mór határában gyanús növényeket találtak. A rendőrök a helyszínre érve a gyanúsítottat akkor érték tetten, amikor az ültetvényére éppen vizet hordott.  A 41 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették. A 95 tő kábítószergyanús növényt a rendőrök lefoglalták.