Előfizetés

Megvert Sziget-fesztiválozó - Eljárás indult a taxis ellen

Publikálás dátuma
2016.08.15. 21:50
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a rendőrség a fuvardíj arányosságát annak a taxisnak az ügyében, aki ellen önbíráskodás miatt indítottak eljárást, mert a gyanú szerint megütött egy ír utast, majd ismeretlen területre vitte, miután a férfi sokallta a 25 ezer forintos fuvardíjat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint az ír férfi a Sziget fesztiválról akart szállásához, a Margitszigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért.

Közölték: az utas sokallta az összeget, ezért arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, majd egy "ismeretlen, hegyes vidékre" vitte, és közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, de a taxis kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott.

Az ír férfi feljelentést tett. A rendőrök azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Kizuhant az ablakon egy férfi Kispesten

Kizuhant egy férfi a hatodik emeleten lévő ablakon, amikor a nyílászárókat cserélte ki Budapesten, a XIX. kerületben. Az egyensúlyát elveszítő sérültnek több csontja is eltörött, belső sérülései is lehetnek - írja az Origo.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese azt mondta, a 25 év körüli férfinak több csontja is eltört, és nem lehetett kizárni azt sem, hogy belső sérülései lettek. Súlyos, életveszélyes állapotban vitték az ügyeletes traumatológiára. A baleset körülményeiről semmit nem tudtak mondani. 

A portál információi szerint a férfi éppen az ablakot cserélte hétfőn délelőtt, amikor elveszítette az egyensúlyát, és kiesett az ablakon a kispesti Simonyi utcában. A szemtanúk azt mondták, az ablakkerettel együtt zuhant a férfi. 

Drogdílereket fogtak el a Szigeten

Két kábítószer-kereskedőt és tizenegy kábítószer-birtoklót fogtak el vasárnap a rendőrök a Sziget Fesztivál területén és annak közelében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a honlapján.

A 13 embernél összesen 220 darab tablettát, 26, illetve 31 gramm zöld növényi törmeléket, 21,71 gramm fehér színű port, 10,28 gramm barna növényi származékot és 11 darab növényi magot találtak és foglaltak le. A tájékoztatás szerint a fővárosi rendőrök egy 27 éves svájci állampolgárt és egy 21 éves gyömrői férfit fogtak el, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket minden esetben előállították és kihallgatták, a két kábítószer-kereskedőt őrizetbe vették - közölte a BRFK.