Rio és a hamisított sportfelszerelések - Kitört a botrány

A romániai Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke bejelentette, hogy a riói olimpia után benyújtja lemondását, és erre kéri a bizottság alelnökeit és vezető testületeinek tagjait is - írja a hvg.hu.

A sportvezető a bizottság honlapján közölt közleményben helyezte kilátásba lemondását hétfőn hajnalban. Az elnök arra hivatkozott, hogy az olimpia után alaposan ki kell elemezni a román sportolók felkészülését, eredményeit, és a szervezeti hierarchiának nem szabad befolyásolnia az elemzés menetét. Az elnök a sportolóktól és a közvéleménytől is elnézést kért a Rióban versenyző román sportolók felszerelésének megkérdőjelezhető minősége miatt. Tájékoztatása szerint belső vizsgálatot indít az olimpiai bizottságnál, hogy kiderüljön, kik a felelősek ezért. Petrache ígérete szerint szigorú büntetésre számíthatnak azok, akik felelősségre vonhatóak lesznek az ügyben. Pénteken a román ügyészség is vizsgálni kezdte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a riói olimpián résztvevő román sportolók számára hamisított felszerelést biztosított az olimpiai bizottság. 

Amint a Mediafax hírügyönkség közölte, a riói olimpián az utóbbi ötven év leggyengébb román szereplése körvonalazódik. Románia egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel az éremtáblázat 32. helyén áll a hétfői versenynap előtt

Szerző

Kis esővel indult, már az életükért küzdenek Louisianában - Videó

Publikálás dátuma
2016.08.15. 15:32

Már legkevesebb öt ember meghalt a louisiana-i áradásokban, amelyet a múlt hét csütörtök óta tartó heves esőzések okoznak. A déli államban eddig mintegy 20 ezer embert kellett evakuálni- adja hírül az Euronews. 

A kormányzó az áradásokat történelmi méretűnek nevezte, és szükségállapotot hirdetett ki. A meteorológusok további zivatarokat jeleznek előre. A mentőszolgálatok eddig már több mint hétezer embert mentettek ki víz alá került házakból, de a helyzet nem látszik javulni. A kutatás tovább folyik az eltűntek után, hajókkal és helikopterekkel is. Az államban valamennyi folyó árad, a legnagyobb áradások a fővárosban, Baton Rouge-ban és környékén pusztítanak. A mentést végző szolgálat illetékese egy vasárnapi sajtótájékoztatón elmondta:  ez egy gyorsan mozgó, örökké változó művelet, és ahogy egy menedéket felállítunk, jön a víz, és ki kell onnan költöztetni az embereket egy másik helyre. Szorgalmasan dolgozunk minden partnerünkkel.

Baton Rouge és a közeli települések vízben állnak, az utcákon néhol derékig érő vízben járnak a segélymunkások. Megszűnt az áramszolgáltatás, az ivóvizet a segélyszervezetek osztják. Sok embernek hátra kellett hagynia háziállatát, de a hatóságok megígérték, hogy begyűjtik őket.

Szerző

Lövöldözés tört ki hajnalban Köln belvárosában

Publikálás dátuma
2016.08.15. 12:01
A hajnali Köln/Thinkstock fotó
Lövöldözés és késeléses támadás történt Kölnben, hétfő hajnalban. Ennek során egy férfi megsérült, őt kórházban ápolják, a két tettes pedig elmenekült. 

Az akció Köln belvárosában, a Flandria utcában történt. A rendőrség közlése szerint hajnali négy órakor több segélyhívás érkezett az őrsre. Egy három vagy négy főből állócsoport vitába keveredett egy másik férfival. Szemtanúk szerint fejszével mentek egymásnak.  Valószínű az a férfi sérült meg, aki aztán gépkocsijával próbált elmenekülni. Ezután lövéseket adtak le rá, de csak a gépkocsiját találták el. A férfinak végül sikerült elmenekülnie,  néhány száz méterrel távolabb rendőrök találtak rá. A kocsi több részét szétlőtték. A rendőrség azt is közölte, zajlik a szemtanúk kihallgatása, s csoportot hoztak létre, amely kizárólag ezzel az esettel foglalkozik.  A megsérült férfi állapotáról nem adtak bővebb tájékoztatást. Két férfit sikerült elfogni, de két további még szökésben van. Egyelőre nem ismeretes az akció háttere, motívuma.

Szerző