Előfizetés

Taxis verte meg, majd vette el egy Sziget-fesztiválozó pénzét

Publikálás dátuma
2016.08.14. 12:21
Illusztráció: Thinkstock
Egy ír állampolgárságú férfit vert meg, majd "fosztott ki" egy taxisofőr szombaton éjszaka, aki a Sziget fesztiválról szállította a Margitszigetre utasát. A külföldi férfi nem tudott kártyával fizetni az autóban (a taxisofőröknek egyébként kötelező terminállal is rendelkeznie), ezért a sofőr elvitte egy bankautomatához, ott azonban 25 ezer forintot kért tőle, hogy visszafuvarozza a szálláshelyére. Amikor a fesztiválozó sokkalta az összeget, a taxis megütötte a férfit, majd zsarolással és megfélemlítéssel elvette a pénzét.

A külföldi férfi az éjszakai órákban hívott taxit a Sziget Fesztiválhoz. A sofőr elvitte a fesztiválozót a Margitszigeten lévő szálláshelyére, de miután nem tudott kártyával fizetni, elindult vele egy pénzkiadó automatához. A sértett a fuvar kifizetésére levett 20.000 forintot és kérte a taxist, hogy vigye vissza szálláshelyére. A taxis közölte, hogy csak akkor viszi vissza, ha 25.000 forintot fizet a fuvarért. A sértett az összeget sokallta és kérte a taxi sofőrjét, vigye a rendőrségre, ahol rendezik a problémát.

A taxis ezután ütötte meg a férfit, majd egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, ahol közölte vele, hogy csak akkor jut vissza a városba, ha a 25.000 forintot kifizeti. A sértett megijedt, ezért átadta a pénzt a taxisnak, aki ahelyett, hogy hazaszállította volna áldozatát, kirángatta őt a kocsiból és elhajtott. A külföldi állampolgár hosszas gyaloglást követően bement a rendőrségre és feljelentést tett.

A rendőrök beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható budapesti férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 46 éves budapesti lakossal szemben.

Kikapott a Ferencváros a Vasastól

A Vasas 2-1-re nyert a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati ötödik fordulójában, ezzel átvette a vezetést a tabellán fővárosi riválisától.

A zöld-fehérek veresége azt is jelenti, hogy öt kör után már nincs veretlen csapat az élvonalban. A Vasas idegenben változatlanul hibátlan, három mérkőzésből hármat nyert meg. A Ferencváros a bajnokságban legutóbb tavaly december 12-én kapott ki otthon, akkor az ősi rivális Újpest nyert 1-0-ra a Groupama Arénában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Ferencváros-Vasas 1-2 (1-1)

Groupama Aréna, 6843 néző, v: Iványi

gólszerzők: Trinks (45+1.), illetve Vaskó (28.), Pavlov (90.)
sárga lap: Dilaver (12.), Trinks (20.), Nalepa (93.), illetve Ádám (32.), Nagy (63.), Hangya (76.), Szivacski (83.), Vida (95.)

Ferencváros:

Dibusz - Leandro, Ramírez, Nalepa, Dilaver - Gera - Csernik, Trinks (Sesták, 66.), Nagy (Gyömbér, 84.) - Djuricin, Böde

Vasas:

Nagy G. - Risztevszki, Vaskó, Felix - Szivacski, Vida, Berecz, Hangya - Ádám (Osváth, a szünetben), Pavlov (Saglik, 91.), Remili (Debreceni, 72.)

A mérkőzés esélyeséhez méltóan kezdett a Ferencváros, amely az első félórában egymás után vezette akcióit, a Vasas pedig csak a pontatlanul célzó zöld-fehér játékosoknak köszönhette, hogy nem került hátrányba. Az angyalföldi együttes aztán egy szöglet után - a meccs addigi képét tekintve meglepetésre - megszerezte a vezetést. A hazaiak nagyon igyekeztek, hogy minél előbb kiegyenlítsenek, s ez még a szünet előtt sikerült nekik, Trinks gyakorlatilag a játékrész lefújása előtti pillanatban talált a rivális kapujába.

Fordulás után a címvédő támadásban maradt, a Vasas gyakorlatilag negyedóra után már az időhúzással is próbálkozott. A Ferencváros a 66. percben közel jutott a vezetéshez, Trinks szögletből a keresztlécet találta el, négy perccel később az angyalföldieknek a gólvonalról kellett tisztázniuk. A zöld-fehérek már-már a kapujához szegeszték az ellenfelet, amely azonban a 90. percben - ismét a semmiből - egy kiváló támadás végén újra betalált, ezzel eldöntötte a mérkőzést és elvitte a három pontot az Üllői útról.

Kiderült, ki a legnépszerűbb politikus a Brexit után

Publikálás dátuma
2016.08.14. 10:33
FOTÓ: Christopher Furlong/Getty Images
Egy friss ComRes-felmérés szerint az új konzervatív kormányfő, Theresa May a legnépszerűbb brit politikus. 

A The Independent című lap számára készült online közvélemény-kutatás szerint Mayt a megkérdezettek 42 százaléka ítéli meg pozitívan, s elutasítottsága csak 24 százalék. Belügyminiszterként jóval több volt az ellenérzés vele szemben, mióta David Cameron helyébe lépett, 13 ponttal nőtt meg a népszerűsége.

May ezzel megelőzte az eddigi listavezetőt, a volt londoni polgármestert. Boris Johnson, akit May meglepetésre külügyminiszterré nevezett ki, veszített népszerűségéből, négy ponttal vissszaesett a támogatottsága, jelenleg 36 százalék ítéli meg pozitívan, elutasítottsága viszont 37 százalékos. A Brexit-népszavazáson elszenvedett vereség nyomán lemondott miniszterelnök, David Cameron támogatottsága 27 százalék, s 46 százalék ítéli meg negatívan.

Theresa Mayt, aki jelenleg Svájcban tölti a szabadságát, még az ellenzéki Munkáspárt választói közül is 20 százalék támogatja.

A Munkáspárt vezetőválasztása előtt a megkérdezettek alig 23 százaléka vélte úgy, hogy Jeremy Corbyn lenne jobb Labour-pártvezér, 37 százalék ellenben azt gondolja, hogy kihívója, Owen Smith kerüljön inkább a párt élére. Mintegy 40 százalék nem nyilvánított véleményt.