A Videoton két góllal legyőzte a Mezőkövesdet

A Videoton az első félidőben szerzett két góllal szombaton legyőzte az újonc Mezőkövesdet a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában.

OTP Bank Liga, 5. forduló: Videoton FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (2-0)

Felcsút, 1539 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Pátkai (9.), Lazovic (13.) 
 sárga lap: Suljic (3.), illetve Vosahlik (4.), Pauljevic (67.)

Videoton FC:

Kovácsik - Nego, Vinícius, Lang, Szolnoki - Pátkai, Juhász - Suljic (Kovács I., 74.), Bódi, Lazovic (Feczesin, 64.) - Géresi

Mezőkövesd Zsóry FC:
Tujvel - Vági, Hudák, Devecseri, Gohér - Pauljevic, Egerszegi, Vosahlik (Frőhlich, 53.), Bacelic-Grgic (Tóth B., 48.) - Kink (Orosz, 70.), Strestík

A mérkőzés elején azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, és a 9. perc végén egy szöglet után Pátkai révén a vezetést is megszerezte. Ezt követően sem vett vissza a Videoton a támadásokból, Lazovic góljával pedig megduplázta előnyét. A félidő felétől visszavettek az iramból a székesfehérváriak, ettől kezdve kiegyenlítettebb volt a játék. A Mezőkövesd próbálkozott a szépítéssel, de támadásai kevés veszélyt hordoztak magukban. A fordulást követően sem sokat változott a játék képe: a Videoton magabiztosan őrizte vezetését, míg a vendégcsapat próbálkozásai eredménytelenek voltak.

Szerző

NB I - Hátrányból fordított a Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd hátrányról fordítva 3-1-re legyőzte szombaton a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

A paksiak vereségükkel továbbra is nyeretlenek a mostani idényben.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 3-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 1465 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Eppel (67., 77., mindkettőt 11-esből), Vasiljevic (78.), illetve Hahn (16.)
piros lap: Kulcsár (76.)
sárga lap: Botka (25.), Vasiljevic (73.), Vernes (84.), illetve Kecskés (13.), Lenzsér (45.), Gévay (56.), Kulcsár (66., 76.), Báló (81.)

Budapest Honvéd:

Horváth A. - Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú Á. (Vernes, 64.) - Kamber (Vasiljevic, 51.), Hidi - Holender (Baráth, 74.), Gazdag, Koszta - Eppel

Paksi FC:

Kemenes - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló - Papp K. - Koltai (Jelena, 68.), Kecskés T. (Szalai, 82.), Bertus, Haraszti (Fejős, 69.) - Hahn

A mérkőzés elején az agresszíven letámadó Honvéd akarata érvényesült, bő negyedóra elteltével mégis a vendégek szereztek vezetést. A váratlanul bekapott gól "megfogta" a kispestieket, így kiegyenlítetté vált a játék, s a szünetig nem született újabb találat. A folytatásban sem sikerült felpörögnie a hazai csapatnak, mert bár támadott, komoly lehetőségig nem igazán jutott el, mígnem 11-esből Eppel egyenlített. Tíz perccel később Kulcsár megkapta második sárga - és az ezzel járó piros - lapját, a Honvéd pedig újabb büntetőhöz jutott - ezt ismét Eppel értékesítette, akárcsak az előző körös duplázásakor. A második kispesti gólt azonnal követte a harmadik, így a hajrára nem maradt izgalom, a Honvéd otthon tartotta a három pontot.

Szerző

Az Újpest lesöpörte a Gyirmótot

Az Újpest 3-1-re legyőzte az újonc Gyirmótot a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, ötödik fordulójában az angyalföldi Illovszky Stadionban.

TP Bank Liga, 5. forduló:
Újpest FC-Gyirmót FC 3-1 (0-1)

Illovszky Stadion, 2500 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Bardhi (66., 73.), Balázs B. (69.), illetve Máté J. (4.)
sárga lap: Kálnoki Kis (59.), Andric (64.), Nagy T. (75.), illetve Nagy O. (67.)

Újpest:

Balajcza - Nagy T., Pávkovics, Kálnoki Kis, Mohl - Cseke (Windecker, 73.), Sankovic, Andric (Tóth P., 80.), Bardhi - Diarra, Lázok (Balázs B., a szünetben)

Gyirmót:

Sebők - Nagy S., Balogh B., Présinger, Völgyi - Kiss M. - Nagy O., Madarász, Filkor (Paku, 65.), Csiki (Simon András, 82.) - Máté J. (Gyurján, 70.)

Jól kezdte a mérkőzést az újonc vendégcsapat, ugyanis Máté János találatával már a negyedik percben vezetéshez jutott. A gól után átvette az irányítást a fővárosi együttes, de helyzeteket nem tudott kidogozni, mert a Gyirmót védői rendre kifejelték a beadásokat, vagy pedig az asszisztens lest jelzett. Az első félidő végén mindkét oldalon adódtak lehetőségek, több gól azonban nem született.

A szünet után gyökeresen megváltozott a játék képe, egyértelműen az Újpest irányított, és hét perc alatt elért három találatával végül magabiztosan szerezte meg a három bajnoki pontot. A Gyirmót továbbra is nyeretlen az élvonalban.

Szerző