NB I - Hátrányból fordított a Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd hátrányról fordítva 3-1-re legyőzte szombaton a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

A paksiak vereségükkel továbbra is nyeretlenek a mostani idényben.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 3-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 1465 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Eppel (67., 77., mindkettőt 11-esből), Vasiljevic (78.), illetve Hahn (16.)
piros lap: Kulcsár (76.)
sárga lap: Botka (25.), Vasiljevic (73.), Vernes (84.), illetve Kecskés (13.), Lenzsér (45.), Gévay (56.), Kulcsár (66., 76.), Báló (81.)

Budapest Honvéd:

Horváth A. - Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú Á. (Vernes, 64.) - Kamber (Vasiljevic, 51.), Hidi - Holender (Baráth, 74.), Gazdag, Koszta - Eppel

Paksi FC:

Kemenes - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló - Papp K. - Koltai (Jelena, 68.), Kecskés T. (Szalai, 82.), Bertus, Haraszti (Fejős, 69.) - Hahn

A mérkőzés elején az agresszíven letámadó Honvéd akarata érvényesült, bő negyedóra elteltével mégis a vendégek szereztek vezetést. A váratlanul bekapott gól "megfogta" a kispestieket, így kiegyenlítetté vált a játék, s a szünetig nem született újabb találat. A folytatásban sem sikerült felpörögnie a hazai csapatnak, mert bár támadott, komoly lehetőségig nem igazán jutott el, mígnem 11-esből Eppel egyenlített. Tíz perccel később Kulcsár megkapta második sárga - és az ezzel járó piros - lapját, a Honvéd pedig újabb büntetőhöz jutott - ezt ismét Eppel értékesítette, akárcsak az előző körös duplázásakor. A második kispesti gólt azonnal követte a harmadik, így a hajrára nem maradt izgalom, a Honvéd otthon tartotta a három pontot.

Szerző

Az Újpest lesöpörte a Gyirmótot

Az Újpest 3-1-re legyőzte az újonc Gyirmótot a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, ötödik fordulójában az angyalföldi Illovszky Stadionban.

TP Bank Liga, 5. forduló:
Újpest FC-Gyirmót FC 3-1 (0-1)

Illovszky Stadion, 2500 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Bardhi (66., 73.), Balázs B. (69.), illetve Máté J. (4.)
sárga lap: Kálnoki Kis (59.), Andric (64.), Nagy T. (75.), illetve Nagy O. (67.)

Újpest:

Balajcza - Nagy T., Pávkovics, Kálnoki Kis, Mohl - Cseke (Windecker, 73.), Sankovic, Andric (Tóth P., 80.), Bardhi - Diarra, Lázok (Balázs B., a szünetben)

Gyirmót:

Sebők - Nagy S., Balogh B., Présinger, Völgyi - Kiss M. - Nagy O., Madarász, Filkor (Paku, 65.), Csiki (Simon András, 82.) - Máté J. (Gyurján, 70.)

Jól kezdte a mérkőzést az újonc vendégcsapat, ugyanis Máté János találatával már a negyedik percben vezetéshez jutott. A gól után átvette az irányítást a fővárosi együttes, de helyzeteket nem tudott kidogozni, mert a Gyirmót védői rendre kifejelték a beadásokat, vagy pedig az asszisztens lest jelzett. Az első félidő végén mindkét oldalon adódtak lehetőségek, több gól azonban nem született.

A szünet után gyökeresen megváltozott a játék képe, egyértelműen az Újpest irányított, és hét perc alatt elért három találatával végül magabiztosan szerezte meg a három bajnoki pontot. A Gyirmót továbbra is nyeretlen az élvonalban.

Szerző

Király Gáborék legyőzték a Diósgyőrt

A Haladás megszerezte idénybeli első hazai győzelmét, mivel két góllal nyert a Diósgyőr ellen Sopronban a labdarúgó NB I ötödik fordulójának szombati játéknapján.

 OTP Bank Liga, 5. forduló:
Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK 3-1 (3-0)

Sopron, 1768 néző, v.: Berke
gólszerző: Williams (4.), Németh (21.), Rácz (43.), illetve Lipták (75.)
sárga lap: Rácz (57.), Iszlai (94.), illetve Nono (35.), Lázár (36.), Nikházi (55.), Kitl (62.)
        
Haladás:

Király (Rózsa, a szünetben) - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács, Iszlai, Rácz (Tóth, 83.) - Németh, Williams, Halmosi (Gaál, 74.)
 
DVTK:

Antal - Lázár, Lipták, Karan, Tamás - Dausvili (Griffiths, 67.) - Nikházi, Elek, Nono (Vela, a szünetben), Kitl - Bognár

Az első forduló óta veretlen szombathelyiek a szemfüles Williams révén hamar megszerezték a vezetést a két győzelemmel kezdő, de azóta kétszer vereséget szenvedő diósgyőri alakulat ellen. A 21. percben Németh szép emelésével megduplázta előnyét a hazai gárda, amely továbbra is hatékonyabban futballozott, a túloldalon a piros-fehérek viszont ritkán jutottak el Király kapujáig. A szünet előtt egy mintaszerű kontra végén Rácz is betalált. 

A második félidőt a Diósgyőr kezdte jobban, többször veszélyeztetett, mígnem Lipták fejesével sikerült szépítenie. A bátran támadó vendégek jóvoltából nem csökkent az iram, de több gól már nem született. A Haladás ezzel megszerezte első hazai győzelmét a mostani szezonban az otthonául választott soproni stadionban. A szombathelyiek utóbbi hat meccsükből hármat megnyertek, háromszor pedig döntetlent értek el a DVTK ellen.

Szerző