LMP: kezdjenek neki az egészségügy reformjának!

A Lehet Más a Politika (LMP) arra szólítja fel a kormányt, hogy végre kezdjen neki az egészségügy reformjának, és ne meneküljön a nyilvánvalóan politikai kockázatot rejtő intézkedésektől.

Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője azt mondta: egyre aggasztóbb az a "fejetlenség és porhintés", ami a budapesti kórházátalakítások körül zajlik. "Felháborító, hogy hatévnyi tétlenség után még csak ott tart a kormány, hogy elismeri, szükség van a fővárosi ellátórendszer fejlesztésére" - tette hozzá.

Kifejtette: egyelőre mindössze annyi történt, hogy a kormány kijelölte a súlyponti kórházak lehetséges bázisait, de a fejlesztési koncepció és a megvalósíthatósági tanulmány még nem készült el. Így nem tudni, mely kórházak szűnnek meg és hova helyezik át az egyes osztályokat.

Ábrahám Júlia hozzátette, rögzítették, hogy a projektre 2017-ben maximum 50 milliárd forintot lehet költeni, ami nem jelent garanciát arra, hogy később újabb forrásokat biztosítanak majd. A kormány szerinte úgy tesz, mintha néhány új kórházzal meg lehetne oldani az egészségügy problémáját, miközben az emberek ellátása érdemben nem javult.

Az LMP szerint világos és hosszú távú koncepcióra lenne szükség az ellátórendszer megújításáról, mert átgondolatlan beruházásoktól nem várható az egészségügy színvonalának érdemi javulása - közölte Ábrahám Júlia, aki ezen felül magasabb béreket, jobb munkakörülményeket és több anyagi forrást sürgetett.

Szerző

Újabb Bond-filmet forgat Daniel Craig?

Publikálás dátuma
2016.08.12. 13:29
FOTÓ: Getty Images, Greg Williams
Daniel Craig a 007 Spectre - A Fantom visszatér után szerepet vállalt a Showtime Purity című húszrészes tévésorozatában, ám a tévécsatorna szerint a produkció forgatása nem ütközik az új Bond-filmmel, ezért a színész akár ötödször is eljátszhatná a legendás brit titkos ügynököt.

"Attól függ, hogy mikor csinálják a következő James Bond-filmet, de nem hiszem, hogy a tévésorozat befolyásolná a döntését. A húszrészes sorozat 2017-ben nagyjából elkészül, a dolog azon múlik, hogy meddig akarnak várni a Bond-film forgatásával" - mondta el a Deadline.com hírportálnak David Nevins, a Showtime vezetője.

Mióta az utolsó Bond-kaland a mozikba került, számos színész neve röppent fel lehetséges új 007-esként. De azok a pletykák is tartják magukat, hogy a producerek megint Craiget kérik fel a szerepre.

A Purity című sorozat Jonathan Franzen Tisztaság című regényéből készül. A széria producere Todd Field és Scott Rudin. Field rendezi majd az összes epizódot, amelyet társíróként is jegyez Franzennel és David Hare-vel. A Purity vezető producere Field, Rudin, Franzen, Hare és EIi Bush. A forgatás jövőre kezdődik, a húsz epizódot két év alatt sugározza a Showtime.

Szerző

Gyurcsány közös baloldali programot szorgalmaz

Publikálás dátuma
2016.08.12. 10:55
2014-ben nem hozott eredményt az "összefogás" FOTÓ: Tóth Gergő
Gyurcsány Ferencék már nem csak az együttműködés kereteinek kialakításáról, hanem közös programról is tárgyalnának a baloldali ellenzékkel - írja a Magyar Idők.

Amikor a pártok megkezdik az együttműködésről szóló egyeztetéseket, akkor nyilván egy olyan programot is kell közösen elkészíteni, amiről a választók is úgy gondolják, hogy kiutat jelent ebből az Orbán-kormány okozta válságból – jelentette ki Gréczy Zsolt a DK szóvivője. Mint fogalmazott, mindenki számára, így az MSZP mindenkori elnöke számára is világosnak kell lennie, hogy Orbán Viktor legyőzésére nincsen más út, csak a demokratikus pártok összefogása, együttműködése.

A korábbi tervek ellenére a DK mégsem zárta le nyár elején a Sokak Magyarországa című program társadalmi vitáját, amit Gyurcsány Ferenc a párt februári kongresszusán ismertetett. A DK elnöke akkor úgy indokolt, hogy a szöveg nem kőbe vésett, inkább „ajánlás, mit csináljunk Orbán után”, ezért aktivistáik ellepik az utcákat, hogy ismertessék és véleményeztessék az emberekkel programjukat. Gréczy Zsolt most azt mondta, a Sokak Magyarországa véleményezésének nincsen határideje, arról az ellenzéki pártokkal is egyeztetni akarnak. – Ezután remélhetőleg lesz egy közös programja az ellenzéknek, amellyel majd rendbe teszi ezt az országot – nyomatékosította a DK szóvivője.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző