Előfizetés

Elárvult kutyák várják gazdáikat

Publikálás dátuma
2016.08.12. 07:18
Illusztráció/Thinkstock
Minden védencének gazdát szeretne találni a Rex Kutyaotthon Alapítvány a hontalan állatok világnapján, ezért szombaton rendkívüli örökbefogadó napot szervez. A leendő gazdák látványos oktatóprogramokon vehetnek részt, és ajándékot is kapnak új négylábú társuk mellé.

Az elárvult kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrocsipet, és átestek az ivartalanításon is, így a csaknem 60 ezer forint értékű ellátások már nem a leendő gazdát terhelik. Mindemellett a szervezet egyhavi, ajándék kutyatáppal is igyekszik növelni az örökbefogadó kedvet.

A Rex Állatszigeten szombat délelőtt az állatok örökbefogadásáról szóló tájékoztatóval indul a program, majd a Rex Tanoda és az alapítvány önkéntesei kutyaiskolai foglalkozást tartanak, hogy a leendő gazdák láthassák választottjaikat. Kora délután az ivartalanítás fontosságáról lesz előadás, s a rendezvény ideje alatt kutyakozmetikusok szépítik az ebeket.

A hét folyamán folyamatosan kerülnek fel az alapítvány Facebook-oldalára az örökbe fogadható kutyákról készült képek és videók, valamint egy rövid jellemzés is, ami megkönnyíti a megfelelő állat kiválasztását.

A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból 1992-ben indult kezdeményezés. Célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldáshoz szükséges összefogásra.

Pékség kutyáknak

Publikálás dátuma
2016.08.09. 07:18
Thinkstock Illusztráció
Elindult Magyarország első funkcionális kekszeket gyártó kutyapéksége. A Cukor & Virág Kutyapékség természetes alapanyagokból készít egészséges és ízletes jutalomfalatokat kutyáknak.

A családi tulajdonban lévő pékségben a kekszek minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg, kézzel készülnek. A sütésnél emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokat használnak fel, a termékekbe nem kerülnek vágóhídi hulladékokból előállított állati fehérjék, ahogyan tartósítószerek és egyéb adalékok sem.

A kutyakekszek ráadásul nem csak ízletesek, hanem egészségesek is. Az egyelőre webshopként működő kutyapékség létrehozását a tulajdonosok saját menhelyi kutyájával megélt tapasztalatai inspirálták.

150 éves a budapesti állatkert - Fotók

Publikálás dátuma
2016.08.08. 18:19
MTI Fotó: Kovács Attila
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK - FORRÁS: FŐVÁROSI ÁLLAT ÉS NÖVÉNYKERT/( ZOOBUDAPEST.COM) FACEBOOK

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje: százötven éves múltra tekint vissza. Alapításának gondolata már a reformkorban, az 1820-as év 1830-as években is felmerült, de aztán a forradalom és a szabadságharc, majd az azt követő elnyomás időszaka nem kedvezett az alapításnak. Végül néhány az országért tenni kívánó tudós hazafi kezdeményezésére ismét felmerült az Állatkert létesítésének gondolata. Az „alapító atyák" között volt Szabó József geológus, Kubinyi Ágoston, a Nemzeti Múzeum igazgatója, Gerenday József, a Füvészkert igazgatója, és legfőképpen Xántus János, aki ekkorra már elismert zoológus és etnográfus volt. ( forrás: zoobudapest.com )