Webber új dalokat írt a Macskákhoz

Publikálás dátuma
2016.08.12. 07:49
Andrew Lloyd Webber FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Két meseszép új dalt írt a Macskák című világhírű musicaljéhez Andrew Lloyd Webber. A szerzeményeket a magyar közönség is meghallgathatja, miután az eredeti angol előadás a világturnéja során novemberben Budapestre érkezik.

Az eredeti londoni Cats előadás világkörüli turnén járja az országokat, ennek során Budapesten is látható lesz a Syma csarnokban november 17.-18.-19-én. A fellépés nagy meglepetést is tartogat: Andrew Lloyd Webber két új, meseszép dalt írt az előadáshoz. Az új szerzemények az angol együttes fellépésével először csendülnek majd fel nálunk.

A Macskák, amelyben a fantasy, a dráma és a romantika keveredik szervesen a csodálatos zenével, a Brodway és a West End egyik leghosszabb ideje futó és legsikeresebb show-ja. Eddig több mint 50 millió ember látta, 26 országban mutatták be és 10 nyelvre fordították le. Idén május 11-én ünnepelték meg a 35 éves játszási jubileum rekordját. A Cats Budapestet is érintő világturnéja már több mint 300 városban varázsolta el a közönséget szerte a világon.

Az utazó társulat a londoni Palladium színházban is fellépett 2014-ben, ahol Nichole Scherzinger játszotta Grizabella szerepét olyan kirobbanó sikerrel, ami kiugró állomása lett a művész nemzetközi karrierjének. Nichole után a nálunk Brian Mayjel közös koncertjeiről ismert Kerry Ellis vette át Baby Griz, majd Grizabella szerepét a londoni Palladiumban.

Az életüket eltáncoló és eldaloló, emberi tulajdonságokkal felruházott macskák előadásairól a turné során a meghatározó világsajtó is elismerően írt. Dicsérte a darabot például a Times, a Daily Mirror, a Metro, és a Daily Express is.

Novemberben a Syma csarnokban a Cats-előadás angol szövege magyar fordításban olvasható lesz a színpad két oldalán elhelyezett kivetítőkön, megduplázva az élményt, amelyet T. S Elliot gyönyörű versei jelentenek.

Szerző

Állati hétvége Szentendrén a Skanzenben

Publikálás dátuma
2016.08.12. 07:48
FORRÁS: SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUM
Állati hétvégével várja a családokat augusztus 20-21-én a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szentendrén.

A paraszti gazdaság jószágai lesznek a programok főszereplői, izgalmas bemutatók, mókás feladatok segítségével ismerkedhetnek a látogatók a háziállatokkal.

A magyar lófajták bemutatóján például hucul, lipicai, nóniusz és más legendás fajok láthatók, még egy falkányi vendégkutya ügyességét is megcsodálhatják, az egyik kutyaiskola ugyanis a Skanzenbe helyezte át szombati foglalkozásait.

Felfedező túraútvonalat is kialakítottak, lesz disznóságos, szárnyas, tejes-vajas fejtörő, malacpuzzle, szekérszerelés, almozás, tojásszedés, gyapjúmosás és más érdekesség.

Egész nap közlekedik a lovaskocsi, a múzeum szelíd szamara csacsikordén húzza a gyerekeket.

Szerző

Hétrétország Köztivál kezdődik

Teljes sebességre kapcsolt a fesztiválnagyüzem országszerte. A rendezvények között van az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye, a Hétrétország köztivál. 

A ma kezdődő és 21-ig tartó programsorozatban fellép Palya Bea, Szabó Balázs Bandája, Ferenczi Gyuri és a Rackajam, Beck Zoli, Müller Péter Sziámi And Friends és még sokan mások.

A koncertek mellett filmvetítések, előadások, gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Az egyik fő látványosság idén is a Nyitott Porták lesz: összesen ötven, az Őrségre jellemző vidéki udvarházat, gazdaságot látogathatnak meg a vendégek.

Szerző