Előfizetés

Vízilabda - Magyarország-Görögország 8-8

Publikálás dátuma
2016.08.10. 18:39
Javier Garcia Gadea, mögötte Varga Dénes. FOTÓ: Tom Pennington/Getty Images
Harmadik riói csoportmérkőzésén is döntetlent játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott. Benedek Tibor csapata továbbra is nyeretlen az olimpián, az újabb remi sokba kerülhet a végelszámolásnál.

A szerbek elleni biztató játék után Ausztrália ellen aligha egy ponttal számolt a Benedek-csapat, így a csoportkör következő körében volt miért hajtani a magyaroknak. A nagy rivális Szerbiával szemben szintén ikszelő Görögország nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, mégis létfontosságú lett volna, hogy legyőzzük őket.

A találkozón a görögök szereztek vezetést, a több kiállítást és harcos, küzdelmes vízilabdát hozó első negyed végére azonban már Magyarország volt előnyben. A magyar csapatból Zalánki és Hárai volt eredményes. A folytatásban csak az esőcseppek záporoztak, a gólok nem: a második nyolc percben mindösszesen egy-egy gólra futotta a csapatoktól. Erdélyi emberelőnyben válaszolt a görög egyenlítésre.

A második játékrész első perceiben aztán „kiszakadt a gólzsák”: hidegzuhanyként hatott, amikor előbb Vlahopulos, majd Genidunias és Gunas talált a magyar kapuba. Ugyan válogatottunk előtt is kínálkoztak lehetőségek, a görög kaput védő Flegas mindannyiszor hárítani tudott. A harmadik szakaszban végül két emberelőnyt tudtunk gólra váltani, sőt: kevéssel az idő letelte előtt Varga Dénes lövése kapufát talált, így kevésen múlt az egyenlítés.

A negyedik periódust a magyar vízilabdázók kezdték jobban, Varga és Hárai találata után már nálunk volt az előny. Ekkor lélektani szempontból talán nem a legszerencsésebb, Nagy Viktor kapusról bepattanó góllal egalizáltak ismét a görögök, akik a nyolcadik magyar gólra is tudtak válaszolni: a találkozó vége előtt másodpercekkel Vlahopulos maradt őrizetlenül, aki viszonylag távolról, a két védekező mellett is a kapunkba talált.

"Az óriás csalódottságot az okozza, hogy győzni akartunk, mert a célunk a csoportelsőség volt, ehhez pedig a mai siker nagyon fontos lett volna. Továbbá a dramaturgia úgy hozta, hogy öt másodperccel a vége előtt kaptunk egy gólt, ami nagyon bosszantó" – idézte az MTI Varga Dánielt.

Magyarország harmadik csoportmérkőzésén harmadszor is a hajrában bukta el a győzelmet, így bár veretlen, három ponttal csupán a még éppen továbbjutó, negyedik helyen áll csoportjában. "Ez a sorsunk úgy látszik, hogy ennyire nehéz és rögös úton kell előre jutnunk" – mondta el Benedek Tibort.

Férfi vízilabdatorna, 3. csoportmérkőzések
Ausztrália-Japán 8-6 (1-2, 2-1, 3-2, 2-1)
Magyarország-Görögország 8-8 (2-1, 1-1, 2-4, 3-2)
Brazília-Szerbia - lapzártánk után játszották
A csoport állása: 1. Brazília (2 mérkőzés) 4 pont, 2. Görögország (3 m.) 4 pont, 3. Ausztrália (3 m.) 3 pont, 4. Magyarország (3 m.) 3 pont, 5. Szerbia (2 m.) 2 pont, 6. Japán (3 m.) 0 pont.