Előfizetés

Hírek szerint áttörték az ostromgyűrűt a felkelők Aleppónál

Publikálás dátuma
2016.08.07. 12:34
Fotók: Getty Images
Több szíriai felkelő csoport is azt állítja, hogy áttörte a kormányerők ostromgyűrűjét Aleppónál. Ezt a kormányoldal és a megfigyelők ugyan nem erősítették meg, de azt igen, hogy intenzív harcok folynak a térségben- informál az Euronews.

Eközben az Egyesült Államok által is támogatott erőknek sikerült átvennie a hatalmat a szíriai Manbij városának nagy része fölött szombaton. Hosszú idő óta folynak a harcok, amelynek célja, hogy kiűzzék a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet fegyvereseit a török határ közelében lévő településről. Folyamatosan mentik a civil lakosságot, amely hetek óta a puszta életben maradásért küzd.

 

A Szíriai Demokratikus Erők, a kurd milícia és más arab fegyveres csoportok körülbelül két hónapja indítottak ostromot az Aleppó közelében fekvő Manbij visszafoglalására.

Figyelem! Megrázó, és a Fidesz-propagandával szemben valóságos felvételek következnek: 

Ezért menekülnek - Felakasztottak egy atomfizkust

Teheráni médiajelentések szerint kivégezték Iránban Sahrám Amiri atomfizikust, akit korábban börtönbüntetésre ítélték azzal a váddal, hogy az Egyesült Államoknak kémkedett-írja a Blikk.

A 39 éves tudós kivégzését hivatalosan nem erősítették meg, de a sajtó szerint családtagok igen. Amirit a jelentések szerint a hét közepén akasztották fel Teheránban. Az atomfizikusról a múlt évtized végén ellentmondásos értesülések láttak napvilágot. A sajtó először arról írt, hogy a 2009-ben az Egyesült Államokba szökött, és információkat adott át az iráni atomprogramról. Később úgy módosították a jelentéseket, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) rabolta el őt Szaúd-Arábiában, és az Egyesült Államokba vitte. Washington azonban tagadta, hogy Amiri akarata ellenére tartózkodna az országban. A fizikus 2010-ben hazatért, és Iránban először hősként ünnepelték, de később letartóztatták, és kémkedésért 10 év börtönbüntetésre ítélték - olvasható a blikk.hu-n. 

Utcára omlott egy ház fala Glasgow-ban

Az eset a West End negyedben szombaton délben történt. Az utcát a hatóságok lezárták, sérültekről nem érkeztek hírek - írja az Origo. Egy szemtanú szerint azonban egy nő ápolásra szorult, mert sokkos állapotba került.

A helyszínt tűzoltók és mentősök vizsgálják, a járdára rengeteg törmelék zuhant. Helyi információk szerint egy, a házban lévő étteremben történt robbanás okozta a katasztrófát, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg.