Vajna rádiójához kerülnek a Class FM-től Sebestyén Balázsék?

Publikálás dátuma
2016.08.03. 10:29

Mióta kiderült, hogy nem hosszabbították meg a nemrég Simicskáéból egy amerikai üzletember kezébe kerülő Class FM frekvenciaengedélyét, a hallgatók amiatt aggódnak, hogy megszűnik a rádió legnépszerűbb műsora, a Morning Show. Sebestyén Balázs a Forbes kiadványában beszélt a folytatásról, amiből kiderült, hogy a műsorvezető akár Andy Vajna rádiójához is kerülhet.

Sebestyén Balázs a Forbes Legértékesebb magyar sztárok listája ma megjelenő kiadványában úgy jósolta, hogy a Class FM bukni fogja a frekvenciát, miután a Médiatanács nem hosszabbította meg az engedélyüket, és új pályázatot írt ki rá.

A műsorvezető az interjúban leszögezte, hogy nem szeretnének csatornát váltani, ha lesz frekvencia, hiszen rengeteget köszönhetnek a Class FM-nek, de azt is felvetette, hogy esetleg Andy Vajna rádiója megkeresi őket egy ajánlattal. Szerinte a filmügyi kormánybiztos nem csinál személyes kérdést a Morning show-ban elhangzott beszólásokból, sőt, szerinte "lesz**ja", hogy a műsorban többször is kritizálták a TV2-t az irányváltása és a bulvárosodás miatt. "Andyt egyébként ismerem is, tök jó fej. Azt mondja, hogy itt egy műsorvezető, ekkora hallgatottságot hoz, ekkora bevételt generál. A Class 2,5 milliárdos árbevételéből a Morning Show önmagában majdnem egymilliárdot csinált. Andy – és senki más, aki valóban üzletember – nem fogja azt mondani, hogy hú, ez a srác szólt két rosszat” - nyilatkozta Balázs a Forbes-nak.

Balázs szerint ha szükséges, bárhova át tudja ültetni a műsort, de akkor sem esik kétségbe, ha egy darabig nem jut mikrofonhoz. "Mostanra eljutottam odáig, hogy ne pánikhelyzetként fogjam fel, hogy az élet úgy akarta, pihenhessek kicsit. Vannak két-három napos önképzési tanfolyamok, elvonulások, személyiségfejlesztő kurzusok, amikre tíz éve nem jutok el. Lehet, hogy most ki is tudnék venni egy napot, de én nem vagyok olyan. Ha rádiózunk, akkor rádiózunk, nem hagyom ott a srácokat” – idézi a műsorvezető szavait a Blikk.

A lap egyébként azt írja, hogy médiás berkekben biztosra veszik, hogy az Andy Vajna tulajdonába került Rádió 1 kapja meg a Class FM által bérelt országos frekven­ciát, és a kormánybiztos szerződést ajánl Sebestyén Balázsnak, de az is elképzelhető, hogy a Petőfi rádió már hamarabb megpróbál lecsapni a 2-3 millió hallgatót vonzó Morning Show-ra, mert reggeli műsoruk megújítása nem hozta meg a várt eredményt.

Szerző