Lopott áram ölte meg a gyereket

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit és nőt, akinek hároméves fia halálos áramütést szenvedett a tiszavasvári lakásukban lévő, lopott árammal működtetett zárlatos hűtőszekrény miatt - közölte a főügyészség sajtószóvivője.

Szilágyi László elmondta, a vádirat szerint az öt kiskorú gyermeket nevelő, nehéz anyagi körülmények között élő szülők 2015 májusában egy ismeretlen személy segítségével úgy vezették be az elektromos áramot az utcai hálózatról lakásukba, hogy a légkábelre egy kampót akasztottak, amelyről a vezetéket a szobaablakon keresztül a folyosóra vezették, innen pedig további elosztó vezetékeken jutott el az áram a hűtőszekrényig.

A zárlatos hűtőszekrényt közvetlenül ellátó elosztós vezeték burkolata megsérült és azon földelés sem volt. Július 27-én az édesanya gyermekeivel és rokonaival tartózkodott a lakásban, játék közben hároméves fia hozzáért a hűtőszekrény hátsó burkolatához, és halálos áramütés érte.

A vádirat utal arra is, hogy a gyerek halála azért következett be, mert a vádlottak a lopott áramot megfelelő biztosítóberendezések nélkül használták a lakásban, ráadásul hűtőszekrényük is zárlatos volt. Amennyiben a vádlottak biztosítóberendezést használtak volna, a baleset nem következett volna be.

Szilágyi László megjegyezte, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Nyíregyházi Törvényszék fog dönteni.

Az áramlopás miatt szabálysértési eljárás indul a szülőkkel szemben, az eltulajdonított áram értéke nem haladta meg az ötvenezer forintot - tette hozzá a főügyészség szóvivője.

Szerző

Előkerült a Zamárdinál vízbefulladt férfi holtteste

A Balatonban vasárnap eltűnt 24 éves férfi holttestét találták meg a zamárdi vízimentők hétfő délben, az azonosítása megtörtént - erősítette meg az MTI információit Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense.

Egy Tolna megyei férfiről van szó, aki vasárnap délután indult fürdőzni, és az édesapja vette észre a partról, hogy a gumicsónakját üresen fújja a szél, a fia pedig eltűnt. A férfi holttestére a parttól 200-300 méterre találtak rá a Zamárdi előtti vízterületen.

Szerző

Halál az 1-es úton - Frontális ütközést került ki, fának csapódott (fotók)

Publikálás dátuma
2016.08.01. 15:21
MTI FOTÓ: Mihádák Zoltán
Fának ütközött egy autó hétfő délelőtt Tatabányán, az egyik utas meghalt - közölte honlapján a rendőrség.

A tájékoztatás szerint az 1-es főútról a forgalommal szemben kanyarodott le az autó vezetője, majd - hogy elkerülje a frontális ütközést egy teherautóval - félrerántotta a kormányt, és egy fának ütköztek. Utasa ekkor szenvedett súlyos sérüléseket, amelyekbe belehalt.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

 

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

 

Szerző