Előfizetés

Miniszteri biztos lett a Sportkórház volt főigazgatója

Berkes István ortopéd sportorvost, egyetemi tanárt, a Sportkórház volt főigazgatóját nevezte ki július 1-i hatállyal Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásáért felelős miniszteri biztossá.

A Hivatalos Értesítőben megjelent határozat szerint a miniszteri biztosnak javaslatot kell készítenie az OSEI elhelyezésére és a szükséges szervezeti keretek meghatározására, részt kell vennie a szabályozó eszközök kidolgozásában és együtt kell működnie az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztossal. Megbízatása a határozat szerint szeptember 30-ig szól.

Újabb kánikula, de meddig? - Itt a válasz

Publikálás dátuma
2016.07.29. 20:43
Thinkstock fotó
Ezen a nyáron még nem kínozta meg nagyon a városokba szorult lakosokat a kánikula, mert eddig pár nap alatt vége is lett, és az előrejelzés szerint a hétvégi hőség után ismét jön a felfrissülés. Igaz, ennek ára is van: újabb esők jöhetnek. Szombaton időnként ugyan megnövekszik a felhőzet, de sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 18, napközben  31 fok körül alakul a hőmérséklet.

VASÁRNAP

Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A déli szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 23, a legmagasabb 32-35 fok körül alakul.

HÉTFŐ

Eleinte túlnyomóan borult idő lesz, majd felszakadozik, csökken a felhőzet. Zápor, zivatar is lehet. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.  A hőmérséklet csúcsértéke már csak 26 fok körül alakul.

Továbbra is torlódnak az autók az M1-esen Hegyeshalomnál

Továbbra is torlódnak a személyautók és az autóbuszok az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság péntek kora este.

A torlódás mértéke mintegy három kilométer, a várakozási idő körülbelül háromnegyed óra. Célszerű az 1-es úton a miklóshalmi (Nickelsdorf), vagy a 84-es úton a soproni határátlépési pontokat választani, illetve indulás előtt tájékozódni a rendőrség határinfó oldalán a választott határátlépési pontoknál lehetséges várakozási időkről.