Előfizetés

Kórházba került a magyar sportoló Rió előtt

Publikálás dátuma
2016.07.26. 15:53
Forrás: Facebook
Vakbélgyulladás gyanújával kórházba került Sárosi Laura, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

A 23 éves versenyző a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy két napig biztosan a klinikán kell maradnia, hogy kiderüljön, pontosan mi a baj, és szükség lesz-e műtétre. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket Rióban, Sárosi a tervek szerint 4-én utazik. Legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon, akkor Ódor Andrea indult.

Konta tornagyőzelme

Publikálás dátuma
2016.07.26. 07:55
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
A magyar származású, de brit színekben versenyző Johanna Konta nyerte meg az Egyesült Államokban, Stanfordban rendezett 846 ezer dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztornát.

A döntőben az első helyen kiemelt, amerikai Venus Williamst győzte le. A harmadikként rangsorolt, 25 éves játékos pályafutása során először győzött WTA-tornán.

Eső miatt elmaradt a manchesteri derbi

Mostoha időjárási körülmények miatt törölni kellett a Manchester United és a Manchester City felkészülési mérkőzését Kínában. A két angol labdarúgócsapat a Bajnokok Nemzetközi Kupája elnevezésű tornán feszült volna egymásnak, azonban a pekingi pálya az elmúlt napok esőzései miatt katasztrofális állapotba került.

Abban mindkét menedzser egyetértett, hogy a játékosok biztonsága az elsődleges. „A legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg. Még nem láttuk a pályát, de a hírek szerint nagyon rossz állapotban van” - mondta Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere.

A „vörös-ördögök” felkészülése koránt sem zökkenőmentes, pénteken 4-1-es vereséget szenvedtek a Borussia Dortmundtól, majd a csapat Sanghajból két géppel repült Pekingbe, ahová mindössze az egyik érkezett meg időben. A United középpályása, Memphis Depay Twitter üzenetben közölte, mi is történt.

„Sürgősen kényszerleszállást kellett végrehajtanunk és most itt vagyunk valahol elveszve” – írta. Később José Mourinho, az együttes menedzsere pontosította a történetet. Elmondta, hogy a második gép viharba került, s le kellett szállniuk néhány órára Tiencsinben.

A kínai szurkolók szomorúan fogadták a mérkőzés törlését, ugyanis óriási érdeklődés övezte a párharcot. José Mourinho és Pep Guardiola első alkalommal mérhette volna össze erejét angol csapat menedzsereként, s erre az összecsapásra 80.000 szurkolót vártak a pekingi Nemzeti Stadionba. Amennyiben a találkozót nem pótolják be, úgy a City legközelebb csütörtökön lép pályára a Dortmund ellen, a United pedig szombaton a Galatasaray ellen küzd meg Göteborgban.