Túszejtés egy francia templomban, halottak!

Publikálás dátuma
2016.07.26. 13:43
Forrás: Twitter
Újabb terrortámadás történt Franciaországban. Két férfi túszokat ejtett egy templomban, a normandiai Saint-Étienne-du-Rouvray-ben, Rouen déli külvárosában. A plébánost és négy másik embert, két apácát és két hívőt ejtettek foglyul a reggeli misén. Az idős papot megölték, egy másik túszt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba – jelentette be Pierre-Henry Brandet belügyi szóvivő. A két támadóval a túszszabadító akció során a rendőrség végzett.

A két férfi az Iszlám Állam követőjének vallotta magát, késsel felszerelkezve hajtották végre akciójukat. A 84 éves plébánost, Jacques Hamelt megölték, elvágták a torkát. A rendőrség különleges alakulata körülvette a templomot, majd rohamot indított a túszszedők ellen. A támadókat lelőtték. A templomot a rendőrroham után egy tűzszerész osztag kutatta át, bombakereső kutyákat is bevetettek, de nem találtak robbanóanyagot. Az egyik támadó már korábban a francia hírszerzés látókörébe került.

Ferenc pápa elítélte a szomorúságot és rettegést okozó, abszurd erőszakcselekményt. Francois Hollande francia elnök a helyszínre utazott, tájékoztatták a történtekről. Hollande eltélte a kegyetlen terrortámadást. Mint közölte, a túszejtők azt állították, hogy az IS tagjai. Manuel Valls francia kormányfő szintén megdöbbenését fejezte ki a templomot ért barbár terrorcselekmény miatt, hangsúlyozva egész Franciaország, valamennyi katolikus ellen intéztek támadást. Dominique Lebrun, Rouen püspöke hangsúlyozta, az egyháznak nincs más fegyvere, mint az ima és a testvériség.

Franciaországban nemrégiben hosszabbították meg a rendkívüli állapotot, azt követően, hogy Nizzában a július 14-i tűzijáték közönsége közé hajtott be kamionjával egy férfi,84 embert ölt meg a tengerparti sétányon. Az IS vállalta vállalta a mészárlás elkövetését, azt közölték, hogy „az Iszlám Állam katonája” volt az elkövető. Másfél év alatt a nizzai volt a harmadik, nagyszámú halálos áldozatot követelő terrortámadás. Hollande elnök a nizzai merénylet előtt a rendkívüli állapot feloldását fontolgatta. A francia rendőrséget bírálatok érték, amiért Nizzában nem biztosították megfelelően a Bastille-nap ünnepségeit.

Szerző
Frissítve: 2016.07.26. 18:02

Letartóztatták a fociultrák kemény magját

Az izraeli rendőrség letartóztatta a "la família" néven ismert helyi fociultrák kemény magját, a jeruzsálemi Bétár labdarúgó csapat szurkolótáborának szélsőségesen rasszista és erőszakos fellépéséről hírhedt több tucat tagját - értesült a Jediót Ahronót című újság internetes kiadása kedden.

Beni Avlíja rendőrtiszt a lapnak elmondta, hogy hét hónapig tartó titkos nyomozás után hajtották végre negyvenhét izraeli ultra rajtaütésszerű letartóztatását hétfő éjjel. Előzőleg a rendőrség egy ügynöke beépült a "la família" szervezetébe. Az ügynök rengeteg perdöntő bizonyítékot gyűjtött működése során, és ő lesz a vád koronatanúja.

A rendőrség szerint az elfogott emberek erőszakos viselkedésükkel zavarták az elfogadott normák szerint szurkoló közönséget és súlyos erőszakos tetteiket bizonyítékok támasztják alá. A négyszáz rendőr bevetésével, az egész ország területén végrehajtott házkutatások során elsősorban pirotechnikai eszközöket foglaltak le, de tömegoszlatáshoz használatos fegyvereket, könnygáz-, füst- és fénygránátokat is találtak. A beépített ügynök feltárta a szervezet belső működését, megnevezte a hangadókat, a pénzmozgásokat, és ezek alapján a rendőrség sajátos bűnszövetkezetként határozta meg a "la família" kemény belső magját, amely megzavarta az izraeli sportélet rendjét.

Szerző
Témák
Izrael fociultra

Börtönbe megy a kokainnal lebukott szépségkirálynő

Tizenöt év börtönre ítélték a kolumbiai Miss Antioquia szépségverseny egykori győztesét Dél-Kínában, mert tavaly júliusban 610 gramm kokaint találtak nála egy laptopba rejtve - jelentette kedden a helyi média.

Juliana Lopez Sarrazolát az elkövetett bűncselekmény súlyossága alapján a kínai törvények szerint halálra vagy életfogytig tartó börtönre is ítélhették volna. Jelentések szerint Sarazzola szerette volna megnyerni a Miss World Colombia szépségversenyt is, hogy részt vehessen a Miss World 2015 Kínában rendezett döntőjében. Miután letartóztatták, a bikinimodell és profi labdarúgó Sarazzola azzal védekezett, hogy álmai megvalósításához sok pénzre volt szüksége, hogy fedezze az ehhez szükséges utazási és szállodaköltségeket. Ezért - mint mondta - hazájában kölcsönért fordult egy Sergio nevű férfihoz, akitől 2500 dollárt kapott annak fejében, hogy a kábítószert célhoz juttatja.

Sarazzolát ügyvédje szerint a megbízója megfenyegette, hogy megöli családtagjait, ha nem teljesíti a küldetést. Ennek alátámasztására a nő telefonjára érkezett üzeneteket idézett a védő. A Kanton városi bíróság ítélete szerint büntetésének letöltése után a modellt kiutasítják az országból.

Szerző