Spéder embereit váltották Spéder emberei

Publikálás dátuma
2016.07.21. 22:51
FOTÓ: Népszava
Egyre több területen ütközik a hatalom és Spéder Zoltán üzletember. A takarékszövetkezeti integrációnál látszólag a kormány már a személyi kérdéseknél tart, de mégis Spéder embereit Spéder emberei váltották - írta a Figyelő.

Az új irány hívei csak kapkodják a fejüket, akkor most mi is történik. Eközben az állami többségű, de Spéder által könnyen blokkolható Magyar Postánál is méregetik egymást a felek, az MSZP is tett egy feljelentést. Kiszámíthatatlanná teszi az ügy kimenetelét, hogy az MP-takarékszövetkezeti integráció-FHB összefonódás minden lépését nyilvános vagy titkosított (úgynevezett háromezres) kormányhatározatok szabályozták. 

Szerző
Témák
Spéder Zoltán

Nagyot zuhant a dinnye ára

Publikálás dátuma
2016.07.21. 21:36
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
A csütörtöki akciós újságokból kiderült, hogy több áruházlánc 30-40 százalékos kedvezménnyel kínálja a dinnyét, lenyomva ezzel az árakat a 100 forintos lélektani határ alá - írta a Blokkk.com. 

A legolcsóbbak ráadásul 88-89 forintért kínálják a csíkos héjú görögdinnyét. A 88 forintos fogyasztói ár 70 forintnál néhány fillérrel kisebb áfa nélküli árat jelent, ezen kell osztozniuk a dinnyetermelőnek és a kereskedőknek. A korábbi években a dinnyeszezon első szakaszában ez az árszint a kelleténél alacsonyabb termelői árakat jelentett a dinnyetermelők számára már induláskor. Kérdés, hogy ebben az esztendőben ez elégséges-e. Az árzuhanás oka lehet, hogy július 19-én tartott sajtóeseményen bejelentették a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezése mellé állt hat kiskereskedelmi lánc, támogatva a hazai, kiváló minőségű görög- és sárgadinnye eljuttatását a fogyasztókhoz, ezzel is piacot teremtve a magyar termelőknek. 

Szerző
Témák
dinnye

Tragédia tragédia hátán a Balaton Soundon

Publikálás dátuma
2016.07.21. 20:56
Forrás: Facebook/Balaton Sound
Meghalt egy 18 éves lány azt követően, hogy rosszul lett, később pedig elesett és beütötte a fejét még két hete a Balaton Soundon. Ezt most az egyik bulvárlap, a Bors írta meg. 

A lányt az ápolószemélyzethez kísérték, vizet adtak neki, de úgy ítélték meg, hogy nem igényel felügyeletet és elbocsátották. Később a lány ájultan esett össze és a betonba ütötte a fejét. Azonnal kórházba szállították de a gyors orvosi ellátás ellenére a lány életét már nem lehetett megmenteni. A lap úgy tudja, hogy a család felvette a kapcsolatot egy jogásszal, tudni szeretnék, hogy pontosan mi történt.

A rendőrség büntetőeljárást nem indított az ügyben, mondván: az eset kapcsán idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Amennyiben a boncolás során beigazolódik, hogy a lány valamilyen kábítószert fogyasztott, az legfeljebb annyit vonhat maga után, hogy a rendőrség kábítószer birtoklása vétség miatt eljárást indít, amelyet aztán hamar le is zár.

A zavaros közleményekből nem derül ki, hogy a rosszullét és a halál beállta között mennyi idő telt el, így az is kétséges, hogy a boncolás a drog-kérdésben érdemi eredményt hozhat-e.

Emlékezetes: a Zamárdiban megrendezett fesztiválon július 9-én egy külföldi csapat, a DVBBS nevű kanadai DJ-páros tagjai a koncertjük után fiatal lányokat láttak vendégül a nagyközönség elől elzárt területen. A fellépők távozását követően a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnal orvosi ellátásban részesültek.

A vizsgálat során felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Szerző