Ha a Petőfi hídon autózna, olvasson! - Változik a forgalmi rend

Közműfelújítás miatt hétfőn lezárják a Petőfi híd budai hídfőjének északi lehajtóját, ezért várhatóan augusztus 7-éig a híd felől nem lesz elérhető sem a budai felső, sem a budai alsó rakpart - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. 

Aki észak felé tart, annak ebben az időszakban Pesten a Közraktár utca-Pesti alsó rakpart, Budán az Irinyi József utca-Budafoki út-Szent Gellért rakpart útvonal használata ajánlott. A budai rakpartok felől pedig az Irinyi József utca-Október huszonharmadika utca útvonalat a Műegyetem rakparton, a Bertalan Lajos utcán és a Budafoki úton haladva lehet legkönnyebben megközelíteni. Az északi fel- és lehajtó lezárása miatt módosul a 153-as autóbusz útvonala: nem érinti az Egyetemváros-A38 hajóállomás és a Petőfi híd, budai hídfő megállóhelyet. A megváltozott vonalszakaszon a buszra a 33-as és a 133A megállóiban lehet felszállni.

A BKK azt is jelezte, hogy augusztus 3-ától várhatóan 14-éig egyirányúsítják a Petőfi híd déli fel- és lehajtóját a rakpartok irányába. A rakpart felől ebben az időszakban a Petőfi híd a Bertalan Lajos utca-Stoczek utca-Egry József utca-Karinthy Frigyes út-Irinyi József utca vagy a Magyar tudósok körútja-Warga László út-Bogdánfy út útvonalon közelíthető meg. A Buda felé közlekedőknek a Rákóczi híd használatát javasolják.

Szerző

"Így úszik minden nap 34 település fekáliája a Tiszába!"

Publikálás dátuma
2016.07.21. 12:34
Tessék Orbán-kormány, igyál egy jókora kortyot a Tiszából! - Forrás: Baranyi Krisztina/Facebook
Lehet persze gúnyolódni a környezetvédőkön, meg a zöld pártokon, vagy lehet amúgy kereszténydemokrata módra kioktatni őket, ahogy ezt Harrach Péter tette hétfőn a jobboldal érdektelensége miatt határozatképtelenné vált parlamenti Liget-ülésen, de pokoli és bűnös ostobaság a gyerekeink unokáink jövőjét szó (és tett!) nélkül hagyni tönkretenni, holmi politikai szimpátia, vagy épp ellenszenv okán.

Ahogy az közismert, Orbán Viktort nem érdekli a környezetvédelem. A témának nincs minisztere, ezáltal nincs is felelőse a kormányában - írja a közösségi portálon Pápa Levente, az Együtt gazdaságpolitikusa.  Ebből következően elképesztően sok természetkárosítás történik naponta az országban (az ipari mértékű fakivágásokon túl). Most vette a fáradtságot Baranyi Krisztina,  ( aki már az Illatos úti mérgező állapotok ügyében is "vette a fáradtságot" - a szerk.) és a végére jár a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. vásárosnaményi szennyvíztelepének környezetpusztítása ügyében.

A helyszínen mintát vettem a bűzös, gyomorforgató, általuk tisztítottnak mondott vízből amely elhagyja a telepet, és egy kb. 500 méter hosszúságú csatornán keresztül a Tiszába ömlik. 34 település szennyvize kerül ide, melyek közül 28 településen nincs csatornahálózat, szippantós autók hordják ide a szennyet.A telep teljes kapacitása még kifogástalan műszaki állapotban is csupán 1500 köbméter víz megtisztítására elég, de ennek a kapacitásnak a felét biztosító berendezés már több mint egy éve nem működik, a maradék elavult, elhasznált állapotú. Súlyos környezetszennyezés folyik évek óta, amelyet mindenki tétlenül néz, az egymásra mutogatáson kívül nem történik semmi!

A TRV az elődjére és az önkormányzatokra mutogat, a helyi önkormányzat mossa kezeit, hisz államosították a vízközműveket, a hatóság (a tejesen érthetetlen módon a Katasztrófavédelemhez tartozó vízügyi hatóság) pedig csak határozatokat gyárt, felszólít, büntet. 4 év alatt 10 millió büntetést szabtak ki a súlyos működési hiányosságok és határérték túllépések miatt. A cég saját mérési eredményeiből is kiderül, hogy a TRV szabolcsi telepeinek többségénél ugyanez, vagy még rosszabb a helyzet: 2014-ben a 26 telepből 16 kapott szennyvízbírságot.

Ki, vagy mi a felelős azért, hogy a környezet, az élővíz károsítása évek óta folyik?

Ez a szennyezés az első kézzelfogható jele annak, hogy a rezsicsökkentés hazugsága súlyos károkat okoz. A kormány azzal indokolta a vízközművek államosítását, hogy így lehet csökkenteni a lakossági vízközmű szolgáltatás árát. Csakhogy a központosítás nyomán óriási veszteségeket halmoztak fel a szolgáltatók. 10 milliárd Ft. közpénzt kellett belepumpálni az 5 nagy állami vízközmű szolgáltatóba, és még így sem jut karbantartásra, felújításra, kapacitásbővítésre.
Vásárosnaményban 2012 decembere - az államosítás - óta folyamatos forráshiány miatt alapvető karbantartási munkálatok maradtak el, felújítás, beruházás minimális volt, emiatt az egyik (a modernebb) tisztítórendszert már egy éve leállították, azóta sem működik. Így történhet meg ma Magyarországon, hogy még azért is fizetnünk kell, hogy a fekáliát (elégtelen kezelés és tisztítás után) a Tiszába engedik.

Az eset nem egyedi, több hasonló telepről tudok, amely ugyanígy működik szerte az országban - teszi hozzá a bejegyzésben az Együtt politikusa. 

Szerző
Témák
Tisza PM szennyezés

Liget - A vesén rúgott kislány ügyében rendőrök érintettségét is vizsgálnák

Publikálás dátuma
2016.07.21. 11:49
Nem éppen komfortos körülmények között, éjszaka is védik a Ligetet - Forrás: Ligetvédők kibeszélőcsoport/Facebook
Feljelentéskiegészítést rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség a vasárnapra virradó éjszaka az Olof Palme sétányon történtek miatt - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A feljelentéskiegészítés keretében az ügyészség további adatokat szerez be, és azok alapján lehet majd érdemben dönteni a feljelentésről. A feljelentéskiegészítés határideje 15 nap, amely azonban indokolt esetben további 15 nappal meghosszabbítható.

Az RTL Klub információi alapján mi is beszámoltunk az esetről, hogy megrugdostak egy 11 éves kislányt a Városligetben szombat éjszaka. A gyerek édesanyja a ligetvédő csoport tagja. Az aktivista lányával éjszaka egy sátorban aludt, amikor a szemtanúk elmondása szerint egy ittas társaság inzultálni kezdte a tiltakozókat. Egyikük belerúgott a sátorba, pont az ott alvó kislányba. A gyerek veséje sérült meg, kórházba vitték, de már jól van.

Az anya az Indexnek elmondta, hogy a sátorban alvó gyerekkel arra riadtak fel 17-én hajnal fél kettőkor, hogy valaki belerúgott a sátorba, eltalálva a kislányt. Majd amikor kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, azt hallotta, ahogy "visszatrappol" az illető, és "Így kell ligetet védeni!" - felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és másodszor is eltalálta a gyereket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden közleményt adott ki, miszerint: hangoskodó, a nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a XIV. kerületi Olof Palme sétányon tartózkodók július 17-én éjjel. A járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. Felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek - írták.  Az intézkedés részleteire, okára sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tért ki. 

Szerző