Pótlóbusz jár két villamosvonalon a hétvégén

Felújítás miatt péntek estétől egész hétvégén pótlóbuszok közlekednek Budapesten a 28-as és a 28A villamosok teljes vonalán.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a 28A jelű buszok péntek este 8 órától a vasárnapi üzemzárásig járnak a Blaha Lujza tér és a Rákoskeresztúri új köztemető között, mert a Pongrácz úti közúti átjáróban burkolatfelújítást végeznek. A buszok a Népszínház utca-Fiumei út-Kőbányai út-Kőrösi Csoma Sándor út-Jászberényi út-Maglódi út-Sírkert út útvonalon haladnak. A 95-ös és a 909-es éjszakai busz is módosított útvonalon jár, de megállóhelyet nem hagy ki.

Szerző

Biharugra lázban van - Polgármestert és képviselőket választanak

A Békés megyei településen ugyanis a képviselő-testület májusban feloszlatta magát. A névjegyzékben 841-en szerepelnek a névjegyzékben, ennyien szavazhatnak a négy polgármester- és a tizenkilenc képviselőjelöltre.

Vígh Ilona (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester mellett indul a településvezetői tisztségért a független Nagy László, Tóth Jenő és Makra Tibor. Makra Tibor a 2014-es önkormányzati választáson egyetlen szavazattal maradt alul a 2006 óta polgármester Vígh Ilonával szemben.

A képviselő-testületbe négy tagot választanak, a tizenkilenc jelölt közül Gyulai Mihály a Fidesz-KDNP színeiben indul, a többiek függetlenként. A testület feloszlatását májusban Bíró Gyula (Fidesz-KDNP), a helyi ügyrendi bizottság elnöke kezdeményezte, a Békés Megyei Hírlap cikke szerint azért, mert problémákat észlelt a település közfoglalkoztatási programjánál.

"A költségvetés átnézésekor fény derült arra, hogy olyan anyagok megvásárlása szerepel a tételek között, amelyek soha meg nem fordultak a polgármesteri hivatal udvarán, egyes beruházásokat túláraztak, 2014-ben megvalósult fejlesztéseket tüntettek fel tavalyiként. Emellett olyan embereket szerepeltettek a közfoglalkoztatási programban, akik soha nem dolgoztak a projektekben" - idézte a lap Bíró Gyulát.

Az önfeloszlatás mellett a testületből hárman szavaztak, a polgármester és az alpolgármester nem támogatta a javaslatot.

Szerző

Papucsban indult el - Egy 80 éves bácsit keresnek

Az idős ember vasárnap délután szegedi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. A felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Személyleírása: körülbelül 182 centiméter magas, normál testalkatú, rövid ősz hajú, borostás. Eltűnésekor kék baseballsapkát, szürke rövid ujjú pólót, fekete polármellényt, kék hosszú ujjú munkásfelsőt, fekete rövidnadrágot és papucsot viselt. A nyakában egy sötétkék kézitáska volt, amelyben az eltűnt névjegykártyát, buszbérletet és kulcscsomót tartott.

A keresett férfi fotóját a police.hu oldalán megnézheti.

Szerző