Durva! Csúnyán kitolt a közrádió az LMP új társelnökével

Publikálás dátuma
2016.07.18. 13:00
Hadházy selfie az MTVA székháznál - Forrás: Hadházy Ákos/Facebook
Hadházy Ákos hajnali négykor kelt, hogy a Kossuth Rádió - némiképp meglepő - invitálását elfogadva, időben beérjen a stúdióba. Ám az LMP szombaton megválasztott új társelnöke hiába ébresztette magát ezen a korai órán. De a többit "mondja el" ő maga.

A szöveg folytatása: ( ha esetleg valakinek nincs Facebook-elérhetősége) 

... még nem volt olyan, hogy egy újságíró ne tudta volna megszerezni a telefonszámomat, csak egy Google keresés kell a nevemre és azonnal kiadja az ügyeletes telefonom számát:) úgy tűnik, a Kormányrádió csak akkor oknyomoz, ha nagyon muszáj...Ez a cég kb 100 milliárdjába kerül az adófizetőknek. Ebből százezer ember kaphatna egymillió forintot, vagy egymillió százezret...(Aztán inkább valószínűleg csak néhányan kapnak is, de ők irtó sokat:( 

Szerző

Puccskísérlet után megtorlás - Az EU "világos határokat" szabna Erdogannak

Publikálás dátuma
2016.07.18. 12:32
Fotó: Chris McGrath/Getty Images
A törökországi államcsínykísérletet követő megtorló intézkedések miatt az Európai Unió és a NATO vezetői a demokrácia védelmét hangsúlyozták, és mérsékletre intették Recep Tayyip Erdogant. Európának  a török elnök számára teljesen világos határokat kell szabnia. Közben Törökországban már hatezernél jár a letartóztatottak száma, és a tisztogatásnak még nincs vége. 

A halálbüntetés bevezetése teljesen elfogadhatatlan - ezt Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter jelentette ki a Kurier című napilap hétfői számában megjelent interjújában, reagálva arra, hogy - a puccskísérlet leverése után az EU és a NATO által megtámogatott - török kormányfő ismételten kilátásba helyezte a halálbüntetés újbóli bevezetését. Az osztrák miniszter hozzátette: továbbra is arra van szükség, hogy Törökország kiálljon a halálbüntetés ellen. A meghiúsult puccs nem adhat teret az önkénynek - fogalmazott a miniszter. Úgy vélte, hogy nem szabad tisztogatási és büntetési akcióba kezdeni a jogállamiság és az igazságszolgáltatás kereteit túllépve. Meglátása szerint az állami hatalomnak kizárólag a törvényeket és az emberi jogokat kell figyelembe vennie, minden más "önkény és jogtalanság". Kurz arról is beszélt, hogy a Törökországgal kötött uniós menekültügyi megállapodás nem jelentheti azt, hogy Európának el kellene távolodnia az alapértékeitől és a kérdésről alkotott világos álláspontjától. A bécsi ügyvédi kamara elnöke szerint bírók és ügyvédek ezreinek letartóztatásával Törökországban "átléptek egy határt". Michael Enzinger úgy vélte: Erdogan úgy tisztítja meg az igazságszolgáltatást, ahogy az - mint fogalmazott - diktatúrákban szokás. (MTI)

Az elhangzott felszólítások közül némileg kihallatszik Berlin követelése, hogy az ankarai kormány haladéktalanul tegye lehetővé, hogy a berlini törvényhozás képviselői meglátogathassák a kelet-törökországi Incirlik légi támaszpontján állomásozó német alakulatokat - hangzott el az Inforádióban. Angela Merkel német kancellár még a NATO Varsóban tartott csúcsértekezletén ez ügyben személyesen próbálta meggyőzni a török államfőt. A Szíria és Irak fölötti légi felderítéssel megbízott német katonákat a berlini törvényhozás egy küldöttsége akarta felkeresni, de a török hatóságok ezt nem engedélyezték. Az ügy felháborodást váltott ki Berlinben, és a feszültség feloldására a védelmi miniszter, Ursula von der Leyen Törökországba repült, de azon felül, hogy találkozott az Incirlikbe vezényelt német fegyveresekkel, dolga végezetlenül tért vissza. Néhány nappal később Varsóban a NATO-csúcs keretében már Angela Merkel is szóba hozta az ügyet Erdogan elnöknek, aki ismét elutasító választ adott. Nyílt titok, hogy a lépéssel Ankara azt akarja megtorolni, hogy a német törvényhozás a közelmúltban népirtásnak nyilvánította az örmények tömeges legyilkolását az Oszmán Birodalomban az első világháború idején.

Már hatezernél jár a letartóztatottak száma Törökországban, és a tisztogatásnak még nincs vége. A tömeg közben halálbüntetést követel a puccsistákra - adja hírül az Euronews.

Éjszaka is hatalmas tömeg virrasztott Ankara központjában. Az összegyűltek támogatásukról biztosították Erdogan elnök kormányát. Binali Yildirim miniszterelnök a helyszínen biztatta őket arra, hogy tartsanak ki.

Napközben mindannyian elmegyünk a munkahelyünkre, végezzük a munkánkat, de ha este leszáll, ha vége a munkának, akkor folytatjuk a virrasztást, ugye? Amíg nem veszünk elő minden felelőst, amíg nem kapjuk el mindegyiküket, addig nem hajthatjuk álomra a fejünket – jelentette ki a tudósítás szerint a kormányfő.

A légierők korábbi parancsnokát, Akin Öztürköt is letartóztatták, kormányzati források szerint a katonai puccskísérlet egyik szellemi atyja ő volt.

A puccskísérletben összesen 265-en haltak meg, 1500-an pedig megsebesültek.

Lásd még: Erdogan totális diktatúrát építhet ki 

Szerző

Ruhák hamisítására berendezett raktárak buktak le

Világmárkák hamisítására berendezett raktárakat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a nyíregyházi piac mellett, a két csarnokban nagy mennyiségű ruhaneműt és a hamisításhoz használt eszközöket foglaltak le - közölte az adóhatóság sajtófőnöke, főosztályvezetője.

A NAV munkatársai láttán a raktárak előtt csoportosulók azonnal futásnak eredtek, azonban két munkást sikerült elfogni. A helyszínen szitanyomó eszközöket, programozható varrógépeket, valamint ismert világmárkák címkéit találták meg a pénzügyőrök. A profi hamisítók által használt varrógépekben lévő programkártyák a különböző márkajelzések speciális varrását is tartalmazták - ismertette a sajtófőnök. Az egyenként 90 négyzetméteres raktárakból mintegy ötezer darab hamis ruhanemű és cipő került elő. A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szerző