Előfizetés

Terror Nizzában - Robbantottak egy gyanús teherautóban

Tűzszerészek átvizsgáltak egy gyanús teherautót, és ennek során felrobbantottak egy csomagot pénteken a dél-franciaországi Nizzában, ahol a csütörtöki terrortámadás történt - közölte a Nice-Matin című helyi lap.

A biztonságiak házkutatást tartottak egy lakásban, amely mellett a jármű parkolt - idézi a lapot a hirado.hu.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, legalább 84-en meghaltak és több mint 100-an megsérültek a dél-franciaországi Nizzában, amikor egy teherautóval a százezres tömegbe hajtottak egy nemzeti ünnepen. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy sérült magyar nőről tud. A francia hatóságok azonosították a támadót, a 31 éves tunéziai férfit Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívják.

Lásd még: Terrortámadás Nizzában - 84-en meghaltak, van magyar sérült (Videók)

Üzent az Iszlám Állam - Berlin a következő célpont?

Legalább 84-en meghaltak és több mint 100-an megsérültek a nizzai tömeggyilkosságban, s bár a támadásért még egyetlen szervezet sem vállalta hivatalosan a felelősséget, az Iszlám Államhoz köthető Twitter-fiókok némelyikén megjelentek olyan poszterek, amelyek dicsérték a nizzai vérfürdőt. Sőt, a terrorszervezet azt is megüzente, melyik város lesz a következő célpontja, egy általuk megosztott fotón Berlint jelölték meg.  

Az egyik poszteren az Eiffel-torony mellett egy lángoló tenyérnyom is látható, mellette arab szöveggel. Egy francia újságíró szerint az Iszlám Állam arra szólította fel a követőket, hogy autóikkal minél több amerikai és európai embert gázoljanak halálra.

A plakátokkal úgy tűnik, hogy üzentek is a jövőre tekintve: az egyik poszteren arra céloznak, hogy Berlin lesz a következő célpont - írja a Blikk.

Lásd még: Terrortámadás Nizzában - 84-en meghaltak, van magyar sérült (Videók)

Terror Nizzában - Így rohamozták meg a kamiont - Videó!

Publikálás dátuma
2016.07.15. 14:47
Fotó: Patrick Aventurier/Getty Images
Legalább 84-en meghaltak és több mint 100-an megsérültek abban a terrortámadásban, amikor egy teherautóval a százezres tömegbe hajtottak a nemzeti ünnepen a dél-franciaországi Nizzában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy sérült magyar nőről tud. A francia hatóságok azonosították a támadót.

A tűzijáték miatt a tengerparti sétányon összegyűlt tömegben, a támadó mintegy két kilométeren keresztül 80 kilométer /órás sebességgel, szándékosan cikk-cakkban haladt, hogy minél több embert végezzen ki, menet közben lövéseket is leadott a pisztolyából. A rendőrök végül megölték az ámokfutót, akinél a fegyverek mellett gránátokat is találtak. A támadót péntek délelőtt azonosították, 31 éves, tunéziai származású nizzai férfi, a neve Mohamed Lahouaiej Bouhlel.