Kislányokat is lemászároltak a lövöldözők - Tizenöten haltak meg

Publikálás dátuma
2016.07.10. 12:11
Illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Egy család 11 tagjával, köztük öt gyerekkel végeztek ismeretlen fegyveresek a mexikói Tamaulipas állam fővárosában, Ciudad Victoriában, nem sokkal később pedig újabb négy embert, két férfit és két nőt mészároltak le ugyanabban a városban. Egyelőre nem tudni, hogy kik követték el a vérengzéseket, de a nyomozóhatóságok azt gyanítják, hogy két bűnbanda leszámolásával hozhatók kapcsolatba a gyilkosságok.

A tragédia szombatra virradóra történt: ismeretlen fegyveresek behatoltak egy lakóházba, és megölték egy család 11 tagját. Az áldozatok aludtak, amikor végeztek velük. Ketten férfiak voltak, a többiek nők és gyerekek. Öt kislány halt meg. Háromnegyed órával később a közelben megöltek még négy embert, két férfit és két nőt - idézte Harminio Garza Palacios, a tamaulipasi kormány illetékesét a Blikk.

Az MTI információja szerint a Texassal határos Tamaulipas fővárosát a Zetas drogkartell egymással rivalizáló csoportjai tartják rettegésben. Miután a hatóságok megölték vagy elfogták a rettegett drogkartell több vezetőjét, a bűnhálózat 2015 végén kisebb frakciókra esett szét, amelyek egymással harcolnak. A leszámolásokban azóta legalább száz ember halt meg.

Szerző

Sokkoló videót tettek közzé a lezuhant helikopterről (18+)

Publikálás dátuma
2016.07.10. 11:52
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Megrázó videót tett közzé az Iszlám Államhoz köthető Amaq hírügynökség arról az orosz helikopterről, amit pénteken lőttek ki a terrorszervezet uralma alól nemrég felszabadított Palmüra közelében.

A felvételen látható, ahogy egy dzsihadista aknavetőjéből kilőtt gránát eltalálja az orosz légierő egyik helikopterét. A gép a farkánál gyullad ki, majd irányíthatatlanná válik és körbe-körbe forog, végül a földnek csapódva felrobban. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a fedélzeten két pilóta utazott, egyikük sem élte túl a támadást - írja a hirado.hu.

A megrázó felvételt ide kattintva nézheti meg!

Szerző

Ma eldől, ki lesz az Európa-bajnok - Rendkívüli helyzet Párizsban

Rendkívüli rendőri készültség várható vasárnap este a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét követően Párizsban a Champs-Elysées sugárúton, amelyet francia győzelem esetén elözönlenek majd a hazai szurkolók.

Függetlenül attól, hogy a portugál vagy a hazai válogatott nyeri a döntőt, 3400 rendőrt és csendőrt mozgósítanak a világ egyik leghíresebb sugárútján - közölte szombat este Michel Cadot párizsi prefektus. "Nevezhetjük rendkívülinek az intézkedést, mindenesetre példa nélküli egy ilyen jellegű eseményen" - tette hozzá.

A rendőrkapitány szerint a tömegmozgást nagyon nehéz biztonságosan kezelni. Példaként említette az 1998-as labdarúgó világbajnokság utáni utcai ünneplést, amikor is egy gépkocsi belehajtott a tömegbe a Champs-Elysées-n, 150-en megsérültek, közülük egy ember bele is halt a sérüléseibe. Ezenkívül a terrorfenyegetettségre és a tömegrendezvényeken rendszeresen feltűnő randalírozókra is fel kell készülniük a hatóságoknak. 

A rendőrség viszont nem engedélyezte, hogy hétfőn a győztes csapat egy nyitott tetejű busszal végighajtson a sugárúton és onnan üdvözölje a tömeget, ahogy az a franciák 1998-as győzelme után történt. A prefektus a július 14-i nemzeti ünnep hétfőn kezdődő előkészületeire hivatkozott. A katonai felvonulás legfőbb helyszíne ugyanis a Champs-Elysées lesz. A rendőrkapitány nem említett más helyszínt, de a francia hírtelevíziók úgy értesültek, hogy francia győzelem esetén a hazai válogatott tagjai a szomszédos Foch sugárúton fogják üdvözölni a szurkolókat.

A döntő helyszínéül szolgáló Stade de France nemzeti stadiont 1300 rendőr és csendőr, az Eiffel-torony tövében található 90 ezer férőhelyes szurkolói zónát közel 1400 rendőr biztosítja vasárnap este, a tömegközlekedési járművökön pedig 700 járőr teljesít majd szolgálatot, ami szintén megerősített biztonsági intézkedést jelent. 

A prefektus egyébként sikeresnek ítélte meg az Európa-bajnokság biztosítását a fővárosban, ahol nagyobb incidensek nélkül zajlott a torna. A szurkolói zónában mintegy 1,2 millióan fordultak meg az elmúlt egy hónapban, a Stade de France pedig 650 ezer szurkolót fogadott.

Szerző