Bíróság elé áll Simon Gábor

Szeptember 21-én állhat bíróság elé Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese és vádlott-társa (K. József), az ügyben a Fővárosi Törvényszék kitűzte a tárgyalás időpontját – tudta meg a kormánypárti Magyar Idők. 

Az eljárás bírája egyelőre csak egy tárgyalási napot jelölt meg, és a folytatásról a büntetőper megnyitásakor határoz, amikor az ügyészség ismerteti a vádiratot. Simonról a 2014-es választási kampányban derült ki, hogy 240 millió forintnyi devizát őriz egy osztrák pénzintézetnél anélkül, hogy arról vagyonnyilatkozataiban számot adott volna.

Szerző

Ittas vezetésért körözik az eltűnt politikust

Két héttel azután adtak ki körözést ittas vezetés miatt Sápi Attila ellen, hogy a zuglói MSZP-s politikusnak nyoma veszett – írta a Magyar Idők.

Sápit január 5. óta nem találják, a XV. kerületi rendőrkapitányság viszont január 19-én adott ki ellene körözést. A személyi adatok megjegyeznek, nem csak névazonosságról van szó, a férfit továbbra sem találják. Feltételezések szerint anyagi okok miatt tűnhetett el, egyik cégét százmillió forintot meghaladó adótartozás miatt számolták fel. A zuglói MSZP vezetője, Tóth Csaba azonban ezt komolytalan teóriának nevezte.

Szerző

Nőverés a köztévében – Az MSZP a Médiahatósághoz fordul

2016. június 27-én a Magyar Televízió Nyár 2016! című műsorában a köztévé riporternőjét élő adásban ostorozta meg „mókásan” egy „betyár” a Tihanyi Levendulafesztiválon. A jelenet komolytalan volt, azonban tökéletesen alkalmas arra, hogy normálisnak, a magyar folklór részének tüntessen fel egy olyan súlyos problémát, mint a nők bántalmazása - írja közleményében Kunhalmi Ágnes. 

Ma Magyarországon becslések szerint 270 ezer nő élhet bántalmazó környezetben, s az is szomorú tény, hogy hetente egy nő hal meg a családon belüli erőszak következtében. A hatóságok rendszerint nem veszik komolyan a problémát, a bántalmazott nők és gyermekek számára nincs kiépült intézményrendszer. 

Éppen ezért gondoljuk azt, hogy a közmédiában a hagyományos magyar szokások bemutatásánál még humorosnak szánt formában sincs helye a nők bántalmazásának. A köztévében bemutatott példátlanul torz humor ugyan nem szabálysértő, a bántalmazás elviccelése azonban nagyon rossz üzenetet közvetít ebben a környezetben. Ezért a mai napon levélben kértem a Médiahatóság vizsgálatát az ügyben.

Szerző