Ismét teljes szélességében járható az M7-es autópálya

Ismét teljes szélességében járható az M7-es autópálya a 83-as kilométernél, Lepsény és Polgárdi között - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedd délután.

Azt írták, hogy feloldották a korlátozást, ismét zavartalanul halad a forgalom. Hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról adott tájékoztatást, hogy kigyulladt egy kerékpárokat szállító kamion a 83-as kilométernél, Füle térségében. A balesetben a jármű román vezetője meghalt, utasa könnyebben megsérült. Az autópályát teljesen lezárták, a forgalmat a 7-es főútra terelték. A rendőrség honlapján az állt, hogy a balesetben egy kamion és egy személygépkocsi ütközött, majd a tehergépjármű egy betonpillérnek hajtott és kigyulladt.

Szerző
Témák
M7

Az LMP "meghekkelte" a Klik székház-feliratát - Fotó

Publikálás dátuma
2016.06.14. 14:32
MTI Fotók: Máthé Zoltán
Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője és Kanász Nagy Máté, a párt ifjúsági szakszóvivője a változatlanságot jelképező, az eredeti felirattal megegyező matricát ragasztott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) székházán lévő táblára.

Mint a Népszava is megírta, az Országgyűlés tegnap elfogadta az oktatási törvényeket módosító csomagot, amelynek értelmében tankerületi központok jönnek létre, ám valójában marad a sokat kritizált központosítás; ugyanis a törvény szerint  ismét egységes fenntartói irányítás jön létre. 

Szerző
Témák
LMP székház Klik

Tóbiás: erős, szolidáris Európa a cél

Magyarország az európai közösség teljes jogú és egyenrangú tagjaként kíván politizálni, az MSZP pedig nem tér le arról az útról, amely egy erősebb, szolidárisabb Európa létrehozásához vezet - ezt az MSZP elnök-frakcióvezetője közölte Budapesten sajtótájékoztatón, miután több mint harminc ország nagykövetével, illetve diplomatájával találkozott.

Elmondása szerint a találkozó egyik témája a gazdasági helyzet volt, világosan látszik ugyanis, hogy Magyarország leszakad a visegrádi négyektől, az Európai Unió versenyképes országaitól. Megbukott az unortodox gazdaságpolitika, ami valójában az elmúlt 25 év neoliberális gazdaságpolitikájának folytatása.

Az ellenzéki politikus szerint ennek a gazdaságpolitikának kiürültek egyedüli tartalékai, az uniós források. Ennek hiányában gondban van a magyar gazdaság - mutatott rá. Közölte, ennek következménye, hogy az egészségügyet, az oktatást és a szociális területet nagy mértékben érinti a forrásmegvonás, a "kivéreztetés".

Tóbiás József elmondta, hogy a találkozón szó volt a korrupcióról is, annál is inkább, mert Magyarországon intézményesített, törvényesített korrupcióról lehet beszélni. Jogszabályokkal vesznek el olyan vagyonelemeket, mint a takarékszövetkezetek, a trafikok, az állami földek - tette hozzá.

A találkozón világossá tették, hogy a magyar társadalom egy szolidárisabb és biztonságosabb európai közösségben érdekelt. A magyar társadalom tudja, hogy a jövője nagy mértékben azon múlik, hogy az uniós tagállamokkal milyen viszonyt ápol Magyarország - mondta az MSZP elnöke.

Tóbiás József szólt arról is, hogy a találkozón az MSZP másfél hét múlva esedékes tisztújító kongresszusáról is szó volt. Nem személyi, hanem tartalmi kérdésekről esett szó ezzel kapcsolatban. Hozzátette: arról volt szó, melyek azok a programpontok, amelyekkel 2018-ban többet szeretnének, mint kormányváltás. Kitért arra is, hogy negyedévente hívják találkozóra a diplomatákat; több mint harminc uniós és unión kívüli ország nagykövete kapott meghívást, és a találkozón döntő többségben nagykövetek vettek részt.

Szerző