Előfizetés

7-en a 7-ről - Önnek milyen esélye van bekerülni a TV2 rejtőzködő milliárdosokról szóló sorozatába?

Arató András Klubrádió

Úgy tetszik érteni, hogy Simicskát, Zuckerberget, Gyurcsányt, Spédert követően ki a soros? Hát mindenki! Kivéve persze a becsületes magyar költőt, gázszerelőt, zöldségest, apát, vőt, Pallaszaté nejeit, unokatesót, tesót, sógort, sógornőt, proszekutort, kaszinóst, Vuittont, miszterhúszpercentet, továbbá az ideiglenesen kiválasztottakat.

Avar János újságíró

Pontosan annyi esélyem van, mint a lottófőnyereményre, mert ha azzal milliárdos lennék, egészen biztosan rejtőzködnék. Ezen túl sajnos semmi esélyem, mert sem utódja, sem boldog őse, sem rokona, sem ismerőse nem vagyok a magyar milliárdosok unortodox megcsinálójának, nemzetünk újkori kegyurának. Lehet, hogy Mészárostól vagy Tiborcztól kéne tippeket kérnem a lottószámokra? Spédertől már biztosan nem.

Bolgár György rádiós újságíró

Semmi. De nem azért, mert nincsenek milliárdjaim, hanem mert nem rejtőzködöm. Sőt, cégeimmel megfordulok a világ minden táján, a Kajmán-szigetektől Ciprusig és a Seychelles szigetekig, Panamáról már nem is beszélve. Ha majd rejtőzködni kell, megyek Felcsútra. A kisvasúton nincs senki, ott nem fognak keresni.

Farkasházy Tivadar Hócipő

Egy évig pereskedtem Vajnával. Kétmilliót követelt két mondatért, hét ember szózuhatagában mondtam. Megnyertem, mire nem fizette ki a perköltséget. Szemerey most perli azokat, akik azt állították, hogy a vs.hu az övé. Mészáros Lőrincet a Hírtévé kérdezte, ki a felelős, hogy a felcsúti templomnál kvótaellenes aláírásokat gyűjtenek. Röhögve mondta: a Hírtévé. Röhögnek, perelnek, vonogatják a vállukat, hogy 100 unokatestvérük van. Most végre egymást lövik. Egy golyó sem vész kárba.

Horváth István hírlapíró

Amíg a TV2 Spéder milliárdos kivégzését végezte, színre lépett a mocskolódó orbáni ország másik undorító figurája, az ÁNTSZ vezetője. Ez a Szentes nevű ember Sándor Mária gyalázását kaphatta feladatul, kijelentvén, hogy "a fekete nővér politikai támogatói által keltett hamis illúziót választotta a hivatása helyett." Egyre nő a kórházi mérgezések száma. Magyarország jobban teljesít. Nálunk már a tisztifőorvos is mérgezi a levegőt.

Horváth Zoltán újságíró

A felvetett témában alábbi esetekben kerülhetnék a halivúdi paróka-virtuóz és filmfenomén tévéjének műsorába: 1. Nagy nyilvánosság előtt fenéken rúgnék egy rejtőzködő milliárdost.

2. Magam olvasnám fel a fent jelzett tévében a zsurnálpatkány segédszerksztők rejtőzködő milliárdosokról költött híreit. 3. Egy rejtőzködő milliárdos pillanatnyi elmezavarában végrendeletileg rám hagyná a rejtőzködő milliárdjait.

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

Először meg kellene találnom a rejtőzködő milliárdjaimat, utána még a pénzen jól összevesznem Orbánnal vagy Mészáros Lőrinccel. Akkor a legszebb reményeket táplálhatom. Addig szíves türelmüket kérem.

Lázár zavaros

A korábbi nyilatkozataiból semmilyen formában nem következik az, hogy a magyar titkosszolgálatok akár belföldön, akár külföldön magyar civil szervezeteket figyelnének meg - közölte Lázár János Fodor Gábor írásbeli kérdésére válaszul.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, kiforgatták a szavait, amit csak hisztériakeltésként tud értelmezni, de Soros György saját maga deklarálta, hogy Orbán Viktor és kormánya direkt ellenzéke. Lázár még május végén nyilatkozta azt az ATV-ben, hogy az ellenzéki civil szférát Soros finanszírozza, ezt igazolandó pedig azt mondta, "természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktben is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak". Most ezzel ellentétben azt írta, a kormány semmilyen formában nem kezdeményez direkt titkosszolgálati akciót hazai és nemzetközi civil szervezetek vagy konkrét személyek ellen. Ugyanakkor a titkosszolgálatok felderítő és elhárító tevékenysége közben kerülhet civil szervezet vagy konkrét személy a szolgálatok látókörébe.

Pengeváltás az MSZP-ben

Ma hallgatja meg a jelölőbizottság az MSZP vezető tisztségeire aspirálókat. A június 25-i tisztújításra készülve az újrázni készülő Tóbiás József pártelnöknek három kihívója lett: az elnöki pályázatot a szükséges támogató aláírásokkal Tóbiás mellett Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes, Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester és Szanyi Tibor EP-képviselő adta le. Összesen mintegy 70-en pályáznak különböző posztokra, a választmányi elnökségért Botka László jelenlegi elnök, szegedi polgármester mellett Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke is ringbe száll.

Az MSZP-nek a támogatottság növelése érdekében változtatnia kell a politikáján. Erről tegnap a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt Mesterházy Attila. A szocialisták korábbi elnöke szerint az utóbbi két évben más stratégiát kellett volna választania a pártnak. Az ellenzéki politikus a közszolgálati rádióban, illetve az M1 aktuális csatornán is bejelentette, semmilyen tisztségért nem indul a kongresszuson, ám egy volt elnök pozíció nélkül is tudja segíteni pártját, ezért úgy döntött, a tisztújítási folyamatból most kimarad. Június 25-én vagy Szanyit vagy Molnárt fogja támogatni, mert az MSZP-nek most olyan elnökre van szüksége, aki "leüti a magas labdákat" és kemény kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben, mert a jelenlegi vezetés bátortalan. Szanyi a mostaninál keményebb kommunikációra alkalmas, Molnár pedig polgármesterként bizonyított. A választmányi elnöki posztra a volt pártelnök szerint Hillert kellene megválasztani. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy ma összességében sincs annyi szavazója a baloldalnak, mint a Fidesznek. Ezért nem a többi ellenzéki párttal való együttműködés a fő gond, a legfontosabb, hogy a baloldal minél több választót tudjon megszólítani. Egy pártelnök értékmérője a választási eredmény, ezt tudnia kell az MSZP korábbi elnökeinek is - reagált Mesterházy kritikájára délben Tóbiás.

Egyetlen nőként Gurmai Zita is indul az alelnöki posztért. Ezt maga az érintett jelentette be tegnap a Népszavának. Az MSZP nőtagozatának elnöke, aki 2004 óta az Európai Szocialisták Pártjának is alelnöke, lapunknak arról beszélt, hogy baloldali párt számára az esélyegyenlőség a legfontosabb. Az egyenlő munkáért egyenlő bért követelését Gurmai egyik fő feladatának tekinti, az egyenlőtlenségek pedig első sorban a nőket sújtják és a Fidesz világában ez a legmegnyomorítottabb csoport, így Gurmai az ő érdekeiket akarja még erősebben képviselni.