Hold utcai piac felújítása - Újabb kormányzati mutyi?

Az LMP feljelentést tett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt a Hold utcai vásárcsarnok felújításával kapcsolatban - közölte Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő.

A politikus közleményében felidézte: a belvárosi piac több mint 220 millió forintos pályázati támogatást kapott a tanyafejlesztést szolgáló forrásból.  Sallai R. Benedek szerint azonban a támogatásból "egy félig kihasznált őstermelői pult - őstermelő nélkül - és számos luxusétterem fogadja a piacra látogatókat", miközben 164 falu és 166 tanyagazdaság bekapcsolását, továbbá 300 féle tanyasi termék megjelenését ígérte pályázatban az V. kerületi önkormányzat három cége.

Az LMP a Hold utcai piacot "a fideszes vidékfejlesztés tökéletes szimbólumának" tartja - írta. Rámutatott: a tanyafejlesztési program 2011-ben indult, célja, hogy javítsa a tanyán élő emberek életminőségét. A Hold utcai piac az egyik legnagyobb támogatási összeget, 226 milliót nyert el e forrásból.

Az LMP által kikért pályázati dokumentációban olyan információk szerepelnek, amelyek szerint 164 települést, 166 tanyagazdaságot kapcsolnak be a fejlesztésbe, és 300 féle tanyai termék piacra jutásához járul hozzá az új piac - mutatott rá, hozzátéve: a programcélok láthatóan nem valósultak meg.

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő szerint a pályázatért felelős Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter összejátszott Rogán Antal korábbi V. kerületi polgármesterrel, hiszen az elejétől kezdve nem rendeltetésszerűen használták fel a támogatást.

Szerző

Hatalmas bomba a Kamaraerdőben - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.06.07. 18:10
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A tűzszerész vizsgálja a Kamaraerdőben talált második világháborús amerikai légibombát. A bomba úgynevezett fenékgyújtója éles, ezért a tűzszerészi vizsgálat idejére 500 méteres sugarú körben lezárták a környéket.

Szerző
Témák
bomba Kamaraerdő

Megvan az idei év fagylaltja

Publikálás dátuma
2016.06.07. 18:03
Illusztráció/Thinkstock
A Vezúv elnevezésű kreáció lett idén az év fagylaltja, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a szegedi Virág Cukrászdában 85 nevezett fagylalt közül választott ki. Idén a kötelező íz a meggy volt.

A nyertes csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú fagylaltra meggyszószt is öntött Hiczkó Henrietta, aki a budapesti Nándori cukrászdából nevezett a versenyre - közölte a testület.

A nevezett fagylaltokról tizennégy fős szakmai és nyolc fős közönségzsűri döntött, utóbbiban Ördög Nóra műsorvezető, Liptai Claudia színművész, Tarján Zsófi és Lázár Tibor a Honeybeast együttes tagjai, Botka László Szeged polgármestere, Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, Segal Viktor, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja és Munz Károly gasztronómus, barista foglalt helyet.

A hétfői rendezvényen megtartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét is, ahol a szakmai zsűri tíz tortából választotta ki azt a hármat, amelyek közül az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódva hirdetnek majd nyertest. A döntőbe idén a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert Aranyos körtetortája, és a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka került.

Szerző