BL-döntő - Parádé után drámai vereség

Publikálás dátuma
2016.05.29. 22:36
Andreas Nilsson remek játéka is kevés volt a győzelemhez FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/JUERGEN SCHWARZ
Hiába vezetett kilenc góllal is a Veszprém férfi kézilabdacsapata a Kielce ellen a Bajnokok Ligája kölni fináléjában, végül büntetőkkel vereséget szenvedett, így a bakonyiak harmadszor is ezüstéremmel zárták a legrangosabb európai kupasorozatot. A bronzérem a PSG-é lett.

Remekül kezdte a Bajnokok Ligája kölni döntőjét a Veszprém férfi kézilabdacsapata a Kielce ellen. A bakonyiak nyolc perc játék után már 4-1-re vezettek. A folytatásban nagyobb fokozatra kapcsoltak a lengyelek, ám így sem tudtak faragni háromgólos hátrányukból, jött is az időkérés Talant Dujsebajevtől. A kényszerpihenő után is dominált a Veszprém, s minden sárgamezes találatot magyar gól követett, így 17-13-as vezetéssel vonulhattak a szünetre Nagy Lászlóék.

A folytatásban is uralták a játékot Xavi Sabaté fiai, s előbb öt-, majd hatgólosra növelték előnyüket hét perc játék után. Magyar parádé zajlott a pályán, hiába próbálkozott időkéréssel életet lehelni játékosaiba Dujsebajev, nem sikerült, s hatról kilencre nőtt a különbség. A zárófelvonásra azonban valami megtört, s sorozatban kilencszer voltak eredményesek a lengyelek (28-28).

Ám a vezetést nem sikerült átvenni köszönhetően Alilovicnak, aki két büntetőt is hárított az utolsó két percben, de így sem szerezte meg a győzelmet a magyar bajnok (29-29). A hosszabbításban sem született döntés (35-35), következhettek a büntetők, melyben a Kielce bizonyult jobbnak (4-3), így a Veszprém harmadszor végzett a második helyen a legrangosabb európai kupasorozatban. A bronzérmet a PSG szerezte meg, miután 29-27-re legyőzte a THW Kiel csapatát.

Lemondott Kálomista Gábor
Lemondott Kálomista Gábor, a veszprémi férfi kézilabdaklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azután, hogy a magyar csapat kilencgólos előnyről elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét.
„A klub jó kezekben van, biztos anyagi lábakon áll évekre előre. Sajnos, valami plusz hiányzik ahhoz, hogy BL-t nyerjünk. Az ötéves tervben most értünk volna a csúcsra, és minden adott volt, hogy ott is legyünk. Nem bírom már az ilyen izgalmakat, feszültséget. Lemondok” - jelentette be Kálomista Gábor a kölni csarnok sajtóközpontjában, magyar újságírók előtt.

Szerző
Frissítve: 2016.05.29. 23:11

Első kézfotó-kiállítás az Utolsó Sörfesztiválon

Publikálás dátuma
2016.05.29. 19:52
Fotók: Sörszövetség
A Sörszövetség exkluzív fotókiállításon, női kézportrékon keresztül mutatja be, milyen elegáns, kihívó, könnyed vagy éppen vagány lehet egy pohár sör a hölgyek kezében.

A sokszínű női karakterek között bizonyára mindenki megtalálja a kedvencét. Megdőlni látszik a tévhit, hogy a sör a férfiak itala. Egy legfrissebb, kizárólag nők körében végzett kutatás szerint ugyanis, a hölgyek háromnegyede igenis fogyaszt sört, a karakteres ízek mellett a kecses pohárformákat preferálják és tudatosan válogatnak a sörtípusok között. A Sörszövetség nemzetközileg is páratlan kézfotó sorozattal mutatja be, milyen az, amikor hölgyek veszik kézbe a sört.

A kiállítás megtekinthető az Utolsó Sörfesztiválon a budai Várban, június 2-5. között.

Szerző
Frissítve: 2016.05.29. 21:48

Elhunyt Gombár Judit

79 éves korában hosszú betegség után elhunyt Gombár Judit, Jászai Mari díjas díszlet- és jelmeztervező, a Győri Balett Örökös tagja - írja a Kisalföld. 

A közlés szerint a hosszú, türelemmel viselt betegség után elhunyt művész temetéséről később intézkednek.    

Gombár Judit 1937. szeptember 13-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult, majd elvégezte az Iparművészeti Főiskola jelmeztervezői szakát is. Ebben az időszakban lett a pécsi Nemzeti Színház tagja, és ekkor kötötte össze az életét a balettel. Pécsett és az Operaházban főleg balettekhez  tervezett jelmezeket, de szerződött tervező volt Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon és a Népszínházban is. Miközben állandóan dolgozott a Pécsi Balettnek, 1972-1979-ben Markó Ivánnal együtt tagja volt Maurice Béjart világhírű balett társulatának is. 

1979-től a Győri Balett egyik alapítójaként, jelmez- és díszlettervezőként meghatározó szerepet játszott a társulat irányításában és művészeti iskolává alakításában. Művészetét 1984-ben Jászai Mari-díjjal, 2002-ben Hevesi Sándor-díjjal, 2005-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetéssel, 2007-ben Táncművészetért díjjal, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el.

Szerző
Frissítve: 2016.05.28. 22:28