Előfizetés

Halálra éheztetett kislány - Súlyos családi titokról hullt le a lepel

Publikálás dátuma
2016.05.28. 10:19
Illusztráció: Thinkstock
Felakasztotta magát annak a gyöngyösi nőnek az édesanyja, akinek gyermeke május 12-én halt meg alultápláltság következtében, és akit az apával együtt előzetes letartóztatásba helyeztek. A Bors beszámolója szerint a nő utolsó képe anyjáról, amint a rokonok levágják a testét egy kötélről.

A halálra éheztetett kislány ügyében sorra derülnek ki az újabb és újabb hátborzongató részletek. Múlt héten írtuk meg, hogy az asszony korábbi kapcsolatából származó két gyermekét is éheztette, és erről a hatóságok is tudtak. A nő korábbi ügyeiről itt olvashat bővebben.

Az anyáról most a Bors tudta meg, hogy édesanyja felakasztotta magát, ezért került nevelőszülőkhöz. Az emberöléssel gyanúsított nő más­fél éves volt, amikor megtalálta halott anyját.  "A nevelőszülei hiába adtak meg mindent Médeának, látszott rajta, hogy a lelke háborog. Azt hittük, a balul sikerült kapcsolatai után Guszti mellett végre megnyugszik, és révbe ér, de sajnos nem így történt. Azt hiszem, az volt a baj, hogy Gusztáv egész nap dolgozott, Médea pedig egyedül volt a lakásban a gyerekekkel" – ezt a család egyik barátja nyilatkozta a lapnak. 

– Az anyának depresszió elleni gyógyszert írtak fel. Dühkitörései voltak, a védőnőt is kitiltotta a lakásból. Kórházba sem vitték a picit, mert tudták, hogy elvennék tőlük. Egyedül a háziorvosban bíztak, ő novemberben látta utoljára Kiarát – mondta el a lap forrása.

Mint a Népszava megírta, amikor a szóban forgó orvos utoljára látta a picit, akkor még hét kilogramm volt a testsúlya, májusra azonban mindössze három és fél kilót nyomottAz ügyben emberölés gyanúja miatt indult eljárás, a vádlottakat őrizetbe vették.

Menekültekkel zsúfolt kocsikra bukkantak az M1-esen (fotók)

Publikálás dátuma
2016.05.28. 10:07

Elfogtak két osztrák és egy orosz állampolgárt éjszaka az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán a rendőrök - tájékoztatott honlapján szombat reggel az ORFK. A három külföldi tizenöt embert akart átcsempészni Ausztriába.

 A közlemény szerint az M1-es autópályán, Lébénynél állítottak meg két osztrák és egy orosz rendszámú gépkocsit éjjel, valamivel két óra előtt. A járművekben a sofőrökön kívül tizenhárom szíriai, valamint egy-egy iráni és iraki állampolgár utazott. 

A rendőrök megállapították, hogy a sofőrök menekültügyi eljárás alatt álló, a schengeni tagállamokba belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkező embereket akartak jogellenesen külföldre juttatni. Mindhárom előállított férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - olvasható a police.hu oldalon.

FOTÓK: police.hu

FOTÓK: police.hu

 

Halálra gázolt valakit az InterCity

Halálos gázolás miatt késések várhatók a Budapest-Szeged vasútvonalon - tájékoztatott a Mávinform szombat reggel.

Kavalecz Imre sajtóügyeletes közölte: nem sokkal hét óra előtt Katonatelep és Kecskemét között halálra gázolt egy ismeretlent a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó InterCity. A helyszínelés idejére, várhatóan két-három órára a rendőrség lezárta a vasúti pályát, emiatt késések várhatók a Budapest-Szeged vonalon. Katonatelep és Kecskemét között az utasoknak pótlóbuszra kell szállniuk.