Előfizetés

Barkácsáruház lánc magyar kézben

Egy hónapja - a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően - lezárult a magyarországi Praktiker Kft. eladása, az új többségi tulajdonos a Wallis Asset Management Zrt. lett, míg  kisebbségi tulajdonosként  Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgatót jegyezték be. A nagy részt magyar tulajdonba került Praktiker korábbi német tulajdonosai pénzügyileg meggyengültek, ennek  ellenére a magyarországi üzletek zavartalanul működtek éveken át, miközben több építőipari kiskereskedelmi márka mind kivonult a piacról. Ezzel az 1998 óta a magyar piacon jelenlévő társaság mintegy 1200 dolgozójának munkahelyét megmentették. 

Kedden Müllner Zsolt a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: a jelenlegi 19 áruház mellé két-három új áruház nyitását tervezik. Tavaly hat év után ismét nyereségesek lettek. A cég évek óta munkaerőhiánnyal küzd. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Gazdálkodástudományi Karával közösen szeptembertől duális képzés indítottak.  A hallgatók már az egyetemi évek alatt vállalati ismereteket tanulnak.

RG - Babos villámgyőzelemmel a második fordulóban

Babos Tímea bejutott a második fordulóba kedden a francia nyílt teniszbajnokságon.

A tavaly az első körben búcsúzott, 23 éves magyar játékos a 128 között a világranglistán 106. amerikai Samantha Crawfordot búcsúztatta mindössze 54 perc alatt. Ezzel először győzött egyesben a párizsi Grand Slam-verseny főtábláján. A WTA-rangsorban 45. Babos a következő fordulóban korábbi párospartnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal találkozik, aki 30. a világranglistán. Párosban Babos a kazah Jaroszlava Svedova oldalán, negyedik kiemeltként az ausztrál Anastasia és Arina Rodionova ellen kezdi majd meg szereplését a Roland Garroson.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Babos Tímea-Samantha Crawford (amerikai) 6:4, 6:0

Érdektelen hír

Újabb figyelemelterelés, álszenzáció. Ki a fene az a Rubovszky? Kellene ismerni? Ja persze... Az egyik gombnyomkodó, és tapsoló, idősödő nyakkendős szolga, a pöffeszkedő, érzéketlen hatalom egyik statisztája. Kit érdekel? Ami a felkapott hírt illeti, miszerint "a Gazda nem engedi, hogy a köztársasági elnököt újraválasszák" - az teljesen felesleges. Hiszen ők nem választanak, hanem kineveznek önmaguk közül. Természetesen Göncz Árpád nyomdokába közülük senki nem léphet, a többi komédia. Az elnököt a népnek kellene választani, de más a helyzet, ha a Gazda koronára vágyik. Sok a jó szolga, meg is választanák, korona is van, meg udvari bolond is, bőven.