Pótlóbuszok járnak a gödöllői HÉV egy szakaszán a hétvégén

Pályafenntartási és áramellátási munkálatok miatt a hétvégén nem közlekedik a H8-as HÉV Kerepes és Gödöllő között, helyette pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. 

A szerelvények az Örs vezér tere és Kerepes között rendkívüli menetrend szerint járnak, amely a BKK honlapján megtekinthető. Kerepes és Gödöllő között H8-as jelzéssel pótlóbusz szállítja majd az utasokat szilasligeti és mogyoródi betéréssel, H8E jelzéssel pedig közvetlenül a 3-as főúton Kerepes és Gödöllő között, emellett H8SZ jelzéssel Telebusz jár Mogyoród és Szentjakab között. A pótló autóbuszokon lehet kerékpárt szállítani, a Telebuszon ez nem megengedett.

A H8SZ járat csak akkor indul el, ha ezt az utasok igénylik. Az utazási szándékot a 06-1-3-BKK-BKK, vagyis a 06-1-255-255-ös telefonszámon lehet jelezni legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

Szerző

Sebességkorlátozás az M1-esen

Burkolatjavítási munkák miatt várhatóan május végéig lassabb haladásra kell számítani az M1-es autópálya egyes szakaszain - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A hétfőn kezdődött felújítási munkálatokat az M0-s autóúti csomópont és Tatabánya-Óváros közötti szakaszon ütemezetten végzik a kapaszkodó- és a külső sávon, mindkét irányban. A munkaterületek mellett legalább egy sáv járható lesz, de sebességkorlátozások miatt lassabb haladásra kell készülniük a járművezetőknek. További információ a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400 telefonszámon, valamint a www.utinform.hu weboldalon található.

Szerző

Napi izgalom - Kiderült, mennyi pénzből gazdálkodott tavaly a KDNP

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a legtöbb bevétele költségvetési forrásból származott. 

A Hivatalos Értesítőben megjelent beszámoló szerint a központi költségvetésből 152 millió forintot kapott a párt, amelynek kasszájába tagdíjakból 7 millió 330 ezer forint folyt be. A beszámoló alapján csaknem 14 millió forintot kapott a KDNP hozzájárulásként, adományként, és valamennyit magánszemélyek fizették. Ennek az összegnek mintegy harmadát négyen - Hölvényi György, Kovács Lajos, Nagy Sándor és Tőkés László - fizették be a párt kasszájába. További több mint félmillió forint egyéb bevételből származott.

A KDNP-nek tavaly több mint 163 millió forintos kiadása volt, a legtöbbet - 120 millió forintot - a működésre fordították. Szervezeteknek több mint félmillió forintot juttattak, eszközbeszerzésre több mint kétmillió forintot költöttek, a politikai tevékenységük kiadásai pedig meghaladták a 17 millió forintot. A párt a múlt évben nem vett fel hitelt, ugyanakkor több mint 18 millió forintot törlesztett.

2014-ben, a választás évében - mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül - a KDNP nagyobb büdzséből gazdálkodhatott: akkor 200 millió forint volt a bevétele és ennél egymillió forinttal többet költött.

Szerző