Előfizetés

Bohusék ötödikek lettek Londonban

Ötödik lett a 4x100 méteres magyar vegyes gyorsváltó a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

A Bohus Richárd, Kozma Dominik, Sebestyén Dalma, Késely Ajna alkotta négyes a selejtezőben úszotthoz képest két másodperccel jobb idővel ért célba. Az Európa-bajnoki címet a hollandok kvartettje szerezte meg.             

Eredmények:

4x100 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok:

Hollandia (Sebastiaan Verschuren, Ben Schwietert, Maud V.D. Meer, Ranomi Kromowidjojo) 3:23.64 p
2. Olaszország (Filippo Magnini, Luca Dotto, Erika Ferraioli, Federica Pellegrini) 3:24.55
3. Franciaország (Clement Mignon, Jeremy Stravius, Charlotte Bonnet, Anna Santamans) 3:25.49
...5. MAGYARORSZÁG (Bohus Richárd, Kozma Dominik, Sebestyén Dalma, Késely Ajna) 3:29.61

Szilágyi Liliána negyedik a vizes Eb-n

Szilágyi Liliána negyedik lett a 100 méter pillangó döntőjében a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, junior világbajnok végig nagyszerű iramot ment, s bronzérmesnek tűnt, az utolsó pillanatban azonban olasz riválisa megelőzte. Szilágyinak mindössze két századmásodperc hiányzott a dobogóhoz, így viszont be kellett érnie a negyedik hellyel, továbbá azzal, hogy a nancsingi ifjúsági olimpián, 2014. augusztus 22-én úszott 57.67 másodperces országos csúcsát Londonban 57.54-re javította.

A férfi 200 méter hát elődöntőjéből Balog Gábor - a hetedik legjobb idővel (1:59.04 p) - továbbjutott a szombati döntőbe, ugyanez nem sikerült Földházi Dávidnak, aki csak a tizedik lett (1:59.48).     Eredmények:

100 m pillangó, Európa-bajnok:

Sarah Sjöström (Svédország) 55.89 mp
2. Jeanette Ottesen (Dánia) 56.83
3. Ilaria Bianchi (Olaszország) 57.52
4. SZILÁGYI LILIÁNA 57.54 

Storck: büszkék lehetünk

Az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott az Afrika-bajnok elefántcsontparti csapattal a Groupama Arénában rendezett pénteki barátságos mérkőzésen, amelyen először találkozott egymással a két együttes. Bernd Storck a mérkőzés után elmondta: elégedett a játékosok teljesítményével és főleg az első félidőben látottakkal. "Büszkék lehetünk rá, hogy Afrika bajnokával ilyen mérkőzést tudtunk játszani" - értékelt a szövetségi kapitány. "A másodikban már a különböző rendszerekkel kísérleteztünk, több támadót is becseréltem".

Storck kifejtette, több játékosa, így Kleinheisler, Szalai, Dzsudzsák és Nagy Ádám nem kapott megfelelő meccsterhelést az elmúlt négy-hat hétben, ezt figyelembe véve pedig különösen jó teljesítményt nyújtottak. Hozzátette, még sok munka vár csapatára a hétfőn kezdődő második ausztriai edzőtáborban.

"Jó barátságos mérkőzést láthattunk annak ellenére, hogy nem született gól. Az első félidőben nem voltam elégedett, túl sok teret engedtünk a magyaroknak. A második játékrész már tetszett, mert jobban szűrtük az akciókat és helyzetünk is volt" - mondta Michel Dussuyer, az elefántcsontparti válogatott francia szövetségi kapitánya, aki hozzátette, jelenleg fiatalítás zajlik csapatánál.

Lásd még: Magyar válogatott - Gól nélküli döntetlen az Eb előtt