Előfizetés

Kiderült, melyik luxushotelben szállt meg Lázár (Fotó!)

Publikálás dátuma
2016.05.20. 20:36
A londoni ötcsillagos szálloda, ahol Lázár éjszakázott. FOTÓ: Pawel Libera/LightRocket/Getty Images
Az ötcsillagos Connaught Hotelben szállt meg a 2012-es, eddig titkolt londoni utazásakor Lázár János és kísérője.

A szálloda a brit főváros szívében, az elegáns Mayfair negyedben található, néhány percre a Hyde Parktól. A Miniszterelnökséget vezető - akkor még - államtitkár szobája két éjszakára 920 ezer forintba került. A hotel mostani kínálatából ennyiből akár egy Deluxe King fokozatú szobát is ki lehetne bérelni külön Lázárnak és kísérőjének. A Miniszterelnökség korábban a nemzetbiztonsági érdekek sérelmére hivatkozva nem akarta kiadni a londoni út részleteit. A bíróság azonban úgy döntött, ez nem vonatkozik a hotel nevére.

Zugló alpolgármestere pert indít a Magyar Hírlap ellen

Megdöbbenéssel értesültem  a Magyar Hírlap „Bevándorlókat költöztetne Zuglóba a PM”  című ostoba álhíréről. Érthetetlen, hogy a hírt fenntartások nélkül átvette Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormány sajtótájékoztatóján - írta közleményében Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere, aki bejelentette, hogy a jóhírnév megsértése miatt személyiségjogi pert kezdeményez a lap ellen.

Bár mi nem rettegünk a háborús országokból Európába menekülő emberektől, szeretném leszögezni, hogy minden alapot nélkülöz az az állítás, amely szerint az önkormányzati lakások bérletéről szóló rendelet a napjainkban érkező bevándorlók Zuglóba költözését tenné lehetővé. Ennek a valótlan állításnak a híresztelése elfogadhatatlan.

Nyilvánvaló, hogy máris intenzív rémhírterjesztés vette kezdetét a kormány népszavazási kampányában, ahol a tények egyáltalán nem számítanak, és csak az emberek indulatainak felkorbácsolására játszanak.

Emellett a hazug állítással egy olyan szabályozást igyekeznek ellehetetleníteni, amely a zuglói polgárok, kiemelten a rászorulók és többgyermekes családok életén igyekszik segíteni.

Ez a hazugság a zuglóiak irántam való bizalmát áshatja alá, és túlmegy azon a határon, amit egy közszereplő tűrni köteles. Ezért a jóhírnév megsértése miatt személyiségjogi pert kezdeményezek az álhír közlőivel szemben - írta Szabó Rebeka közleményében.

Az Orbán-kormány "szimbóluma" a budai Vár

A Várban épülő lovarda az Orbán-kormány "fejlesztés-politikájának" szimbóluma: egy letűnt korban készült, funkció nélküli épület alapkövét tették ma le, feleslegesen drágán, miközben a szükséges fejlesztések nem készülnek el - közölte V. Naszályi Márta.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) I. kerületi képviselője szerint egy ország áll értetlenül a gyermeteg és akarnok beruházások sorozata előtt: stadion, kisvasút és lovarda. A politikus kifejtette, a Budai Vár és a Budavári Palota területén számtalan beruházásra lenne szükség, ám ezek mind háttérbe szorultak a kormányzati negyed kialakítása miatt. V. Naszályi szerint elfogadhatatlan, hogy ilyen horderejű döntések mindenféle szakmai vita és társadalmi egyeztetés nélkül születnek meg, sőt a szakemberek és a lakosság kifejezett tiltakozása ellenére.