Előfizetés

Miniszteri biztost nevezett ki Fazekas

Publikálás dátuma
2016.04.29. 21:56
FOTÓ: Népszava
Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter az agrártárca kiemelt programokért felelős miniszteri biztosává nevezi ki Horváth Istvánt, az erről szóló határozat a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A határozat szerint a miniszteri biztos közreműködik a sertéságazati kormányzati stratégia végrehajtásának, valamint a húsmarha, juh, gyógynövény termékpálya szervezésével összefüggő feladatok koordinációjában és a háztáji feladatokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásában. A miniszteri biztos megbízatása 2016. február 18-a és 2016. július 1. közti időszakra terjed ki, tevékenységét a földművelésügyi miniszter irányítja.

Quaestor-botrány - Tarsoly ellen mégis lesz vádemelés?

Publikálás dátuma
2016.04.29. 21:36
FOTÓ: Népszava
"Az ügyészség a szakmai nézetkülönbségekre tekintet nélkül a jogszabályi előírások és technikai lehetőségek keretein belül eleget tesz a Fővárosi Törvényszék végzésének, és sor fog kerülni a büntetőjogi felelősség elbírálására" - írja közleményében a Legfőbb Ügyészség, és egyben visszautasítja politikusok "rágalmait", melyek szerint az ügyészség az ügy megszüntetését kívánná a váddal elérni.

Mint ismeretes a Quaestor-ügyben Tarsoly Csaba és társai ellen benyújtott vádiratot a törvényszék az ügyben eljáró bírói tanácsa hiánypótlásra visszaadta a főügyészségnek. Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt válaszolta, hogy a főügyészségnek nem áll módjában teljesíteni a törvényszék kérését, mert azt sem a büntetőeljárási törvény, sem a bírósági gyakorlat alapján nem lehet végrehajtani. Ez viszont az eljárás megszüntetéséhez vezethetne, ami felbosszantotta a Quaestor-károsultakat és a velük szimpatizáló pártokat. Az Együtt csütörtöki demonstrációján egyenesen Polt Péter legfőbb ügyészt tették felelőssé a kialakult helyzetért. 

Távozik Faragó Péter

Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Faragó Péter április 30-án válik meg tisztségétől - közölte a társaság pénteken.

A tájékoztatás szerint Faragó Pétert 2014. augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. A közlemény emlékeztet: Faragó Péter vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Turizmus Zrt. megújult struktúrával és marketing eszközrendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak. 

Nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, valamint az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai kis- és középvállalatok versenyképességének fokozása és a turisztikai attrakciók hatékonyabb megjelenítése érdekében - tudatták.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentetése szerint  átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel. Az ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a kormánybiztos Bienerth Gusztáv lesz, az átalakulás jogi-szervezeti része néhány hónap alatt lezárul. 

A kormánybiztosság intézményi-infrastrukturális hátterét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) adja. A megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozóinak a miniszter közlése szerint felajánlják, hogy az új rendszerben dolgozzanak.