Előfizetés

"Meg ne próbáld, Polt Péter!" - Tüntettek a Quaestor-károsultak (Videók!)

Publikálás dátuma
2016.04.28. 22:47
Felvétel egy korábbi tüntetésről. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Polt Péter legfőbb ügyész hivatala előtt tüntetett az Együtt a Quaestor-károsultakkal csütörtökön Budapesten.

Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a brókerbotrány vádiratát még nem dolgozta át az ügyészség a bíróság felszólítására, pedig ha nem nyújtják be a szükséges hiánypótlást, akkor május végén megszűnik az eljárás. Egyúttal a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költései ellen is tiltakoztak.

A megmozduláson Pápa Levente, az Együtt alelnöke azt mondta, hogy a legfőbb ügyész a legfőbb bűnsegéd. Úgy fogalmazott: a vádirat egy "fércmű", amelyet szinte lehetetlen, hogy határidőre rendbe hoz az ügyészség. A politikus felszólította Polt Pétert, hogy meg ne próbálja "elsikálni az ország legnagyobb tolvajának", Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezetőnek az ügyét. Hozzátette: a legfőbb ügyész kezei alatt "elhal" minden olyan feljelentés, amelyet fideszes politikus ellen tesznek.

Pápa Levente beszédéről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán:

Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult arról beszélt: nem hagyják, hogy az ügyészség "elszabotálja" a Quaestor-ügyet. A vádirat mégsem volt világszínvonalú munka, mint ahogyan azt Ibolya Tibor fővárosi főügyész mondta. Az ügyészség hibái miatt Tarsoly Csaba enyhébb büntetést kaphat - fűzte hozzá, megjegyezve: politikai motivációt is lát az ügyben.

A tüntetésen néhány százan vettek részt. Jelen volt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, valamint Juhász Péter, a párt alelnöke is. A demonstrálók a többi között azt skandálták: "Börtönbe!", valamint "Nem hagyjuk!". Kifeszítettek egy molinót is, amelyen a "Meg ne próbáld, Polt Péter!" feliratot lehetett olvasni.

Juhász Péter a következő videót osztotta meg közösségi oldalán:

Hétvégén visszatér a jó idő, 21 fok is lehet

Publikálás dátuma
2016.04.28. 22:14
Illusztráció: Thinkstock
Április utolsó napjaiban is folytatódik a változékony idő: napsütésre, de esőre is számítani lehet. A május elsejei vasárnapon néhol ismét 20 Celsius-fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de több helyen erős szélre és esőre is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken kezdetben délen és keleten, majd egyre inkább csak keleten fordul elő eső, zápor. Az ország északnyugati harmadán többórás napsütésre lehet számítani. A minimumhőmérséklet általában plusz 3-8 fok között valószínű, de északnyugaton hűvösebb lesz, ott akár mínusz 1 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok 13-18 fok között alakulnak.

Szombaton is lehet helyenként zápor lehet, de számottevő csapadék sehol sem lesz, több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet, elsősorban a Dunántúlon több helyen lehet talajmenti fagy. A legmagasabb hőmérséklet 17-20 fok között várható.

Vasárnap, május elsején délelőtt lehet szűrt napsütés. Napközben megnövekszik a felhőzet és délután elsősorban délen már eső, zápor kialakulhat. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy a csapadék előfordulásában és mennyiségében most az átlagosnál is nagyobb a bizonytalanság. A szél is több helyen megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű. Nappal 17-21 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Így lopnák meg a Quaestor-károsultakat

Publikálás dátuma
2016.04.28. 21:22
FOTÓ: Népszava
Hamis fizetési felszólításokat küldött egy jogosulatlanul fellépő magánszemély egyes Quaestor-ügyfeleknek az elmúlt napokban, különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólította fel a gyanútlan embereket - hívta fel a figyelmet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) csütörtökön. A társaság az ügyfelek bejelentései alapján büntető feljelentést tett a nyomozó hatóságnál.

A felszámoló közleménye szerint a szervezet nevével visszaélve egy magánszemély próbál tartozás címén pénzt kicsalni a Quaestor ügyfeleitől. A PSFN hangsúlyozta, a transzfermegbízások és tartozásra vonatkozó felszólítások, valamint vagyonkiadások teljesítéséhez szükséges transzferdíjak, továbbá az utalási költségek összegéről kizárólag hivatalos e-mail címről (transzfer@qepfa.hu) vagy tértivevényes levélben értesítik az érintetteket. A felszámoló semmilyen esetben nem használ ingyenesen létrehozható (például gmail, yahoo, freemail) levelezési címeket.

Az ügyfeleknek kiküldött levelek minden esetben tartalmazzák a megfizetendő összegről szóló előzetes költségkalkulációt, illetve más esetekben az elmaradt korábbi tartozás vagy transzferálási és utalási költség pontos levezetését is. A PSFN kéri, ha a Quaestor ügyfelei hasonló felszólítást kaptak, haladéktalanul forduljanak a felszámolóhoz (quaestor@psfn.huinfo@psfn.hu), hogy a szükséges jogi lépéseket megtehesse.