Havas: Sebestyén Balázstól az az elvárható, hogy gusztustalan legyen

Publikálás dátuma
2016.04.20. 11:53
Forrás: Facebook
Az egész azzal kezdődött, hogy Balázsék a Morning show reggeli adásában a hírességek intim titkain élcelődtek, egyes sztároknak durván be is szóltak a műsorban. Szóba került például Áder János, Andy Vajna, Vujity Tvrtkó és Havas Henrik is, aki ezután keményen beszólt a rádiósnak.

A Morning Show betelefonálói osztották meg élményeiket bizonyos hírességekkel a reggeli műsorban. Miután Lakatos Márk styliston azon szórakoztak Balázsék, hogy a férfi, és nem a női vécébe vonult be egy szórakozóhelyen, valamint Andy Vajna vastag ujjait is kivesézték, amiket nem tudott beledugni a bowling golyón található lyukakba, szóba került Havas Henrik is. Egy hallgató azt állította a műsorvezetőről, hogy amikor egy helyen nyaraltak Zanzibáron, Havas részeg volt, átsétált a recepció üvegfalán, majd a svédasztalt is sikerült lefejelnie. 

Havas nem hagyta annyiban, hogy élő adásban lejáratták, úgy vágott vissza Balázsnak, hogy szerinte tőle az az elvárható, hogy gusztustalan legyen. A műsorvezető hozzátette: ha meghallja Balázs nyerítését, ön- és közveszélyessé válik, mivel "utálja, ahogy nyerít". 

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Az újságíró azt is elmesélte a Borsnak, hogy biztosan nem ihatott sokat Zanzibáron, mivel a feleségével nyaralt ott. "Ha elfogy az üveg bor fele, a feleségem kér egy tollat a pincértől és közli, írják rá a nevemet, majd holnap megihatom a másik felét" – mesélte Havas.

Hogy a többi hírességet pontosan mivel cikizték a műsorban, azt ide kattintva olvashatja el!

Szerző

Kihalt iskolák, sztrájk az utakon - Leállt az ország öt percre (Fotók)

Publikálás dátuma
2016.04.20. 10:23

Elkezdődött a pedagógusok sztrájkbizottsága által meghirdetett egész napos sztrájk. Azt egyelőre nem tudni, hányan csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, de országszerte is rengeteg iskola harcolt munkabeszüntetéssel a kormány oktatáspolitikája ellen. A sztrájk a belvároson végigvonuló látványos forgalomlassító akcióval kezdődött reggel 8 órakor, miután több szakszervezet is csatlakozott a tüntetéshez. Mindeközben ismét olyan hírek láttak napvilágot, hogy egyes intézmények igazgatói megfenyegették a sztrájkoló tanárokat, egy iskolában pedig nem engedték ki az épületből a diákokat. Az MSZP politikusai a tanárokkal szolidaritást vállalva öt percig némán álltak a Kossuth téren. A FŐ KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Az MSZP-nél is leállt az élet öt percre

Az MSZP politikusai, aktivistái a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren fejezték ki szolidaritásukat a pedagógusokkal szerdán. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője úgy értékelte, hogy a sztrájk a közös célokról és a szolidaritásról szól. Nem engedhetik meg, hogy a hatalom megfélemlítse a sztrájkolókat - közölte. Tóbiás azt mondta: továbbra sincsenek érdemi tárgyalások a pedagógusok fő követeléseiről, például a tanszabadságról, valamint a helyi közösségek döntési jogáról az iskolákkal kapcsolatban. A sajtótájékoztató végén szocialista politikusok, köztük országgyűlési képviselők - mintegy harmincan - öt percen át némán álltak a Kossuth téren.

Forgalomlassítással indult a nap

FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava

FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava

A forgalomlassító akcióra egy Facebook eseményen is toborozták a résztvevőket: "A pedagógusok adtak egy kis házi feladatot. Azt kérik, április 20-án 12 órakor álljon le 5 percre az ország. Álljunk meg, és ezzel fejezzük ki, hogy elégedetlenek vagyunk az iskolával, az egészségüggyel, azzal, hogy semmibe veszik a kisemberek véleményét, gondjait. Most tehát megint össze kell fognunk! Az akciókhoz szükség lesz társakra, akikkel 5 perces villámcsődületet tudunk tartani az ország bármely pontján utcákon, tereken, iskolában, munkahelyeken, üzletekben, gyárakban, a közigazgatásban, múzeumokban,... bárhol" - írták a felhívásban.

Leállhat a főváros

A kék szalagokkal, zászlókkal „díszített”, több tucatnyi kocsi szoros csoportban lassú, 5-10 kilométeres sebességgel  vonult végig a főváros egyik legforgalmasabb szakaszán, a budapesti Aréna szállótól a Kerepesi út – Rákóczi út vonalon a Blaha Lujza téren, Astorián át a Ferenciek teréig.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata által szervezett akcióhoz a konföderációhoz tartozó több szakszervezet, sőt más ágazatok tagjai is csatlakoztak. Több autóval is ott voltak egyebek között a vegyipari szakszervezet (VDSZ), a Vasutasok Szakszervezete, a teherfuvarozók érdekképviselete, a BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége küldöttei, a volánosok, és a taxisok is, miután a Magyar Taxisok Szakszervezete szerdán déli 12 órára az EMMI Alkotmány utcai székháza elé hívta tagjait és szimpatizánsait, ahol közös dudálással adtak hangot támogatásuknak.

A taxisok délben öt percre megbénították az Emberi Erőforrások Minisztériumának is otthont adó Akadémia utcát. Karsai Katalin, a szakszervezet ügyvivője elmondta, ezért jöttek csak négy autóval, mert céljuk nem a minél nagyobb felhajtás, csupán az, hogy kifejezzék szolidaritásukat a tanárokkal. A taxisok öt perc dudálás után elvonultak a helyszínről.

Bírók, bölcsődék is a tanárok mellett

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

Az ország egyik legnagyobb ipari vállalata, a Dunaferr valamennyi üzemében is leállt a munka délben öt percre. Az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fórum közölte: a munkabeszüntetések résztvevőivel úgy fejezik ki szolidaritásukat, hogy a bírák a tárgyalási időn kívül is fekete talárban lesznek, a bírósági dolgozók pedig fekete ruhát öltenek. A mai nap sztrájkba lép a szociális ágazat is; a bölcsődékben egész napos, egyéb intézményekben két órás munkabeszüntetés lesz. A kormány közben ígérget: jövőre várható a középfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők bérrendezése.

Országszerte leállnak az iskolák

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

Napközben egyes tanórákon öt-öt perces leállások voltak, ezzel fejezték ki a kormányzati oktatáspolitika iránti nemtetszésüket a sztrájkolók - ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet mondta a Bama.hu-nak. Olyan intézmények is voltak, ahol ekkor kis rögtönzött performanszokat is tartottak, például gitároztak vagy énekeltek.

Bács-Kiskun megyében néhány iskola jelzett szerdára a 100 százalékos sztrájkot, több helyen részleges munkabeszüntetés mellett zajlik majd a tanítás - írja a Baon.hu. Arról, hogy mely intézmények dolgozói csatlakoztak a szerdára meghirdetett országos sztrájkhoz, nem szívesen nyilatkoztak az illetékesek, de úgy tudni, egyes bölcsődék teljesen zárva voltak a megyében - idézi a nol.hu.

Nem maradt ki a Teleki sem

Pukli István, a kockás inges forradalom vezetőjének iskolája, az első pedagógustüntetések óta aktív Teleki Blanka Gimnázium most sem maradt ki a sztrájkból. Facebook-oldalukon jelezték, hogy az iskola sztrájkoló dolgozói - akik az Index szerint az intézmény tanárainak harmadát teszik ki - ma délben 5 percig tiltakoznak a Teleki előtt néma csendben. 

Nem engedték ki a diákokat

Nem engedték ki azokat a diákokat a Trefort iskolából, akik már bementek az épületbe, így meghiúsult a tervezett élőlánc - tudta meg az Eduline, hozzátéve, hogy amúgy nem sok diák akart csatlakozni az akcióhoz.

Fenyegetik a tanárokat

Még az egész napos sztrájk megkezdése előtt a Sonline arról írt, hogy a kaposvári Kodály központi iskolához tartozó intézményekben az igazgató előre bekérte a sztrájkoló tanárok névsorát. Ezt sokan nyomásgyakorlásként élték meg, mert - mint mondják -, azt valóban előzetesen jelezni kell a munkáltató felé, hogy hányan nem veszik fel majd a munkát, de nem név szerint.

Ehhez hasonló nyomásgyakorlások már korábban is előfordultak, a szakszervezeteket az utóbbi napokban több pedagógus is arról tájékoztatta, hogy a tankerületek vezetői szándékosan félretájékoztatják és megfélemlítik az igazgatókat. A PDSZ igyekszik mindent megtenni, hogy a tanárokat megfelelően tájékoztassa arról, a sztrájk jogszerű, aki abban részt vesz, semmilyen retorzió nem érheti. Ennek ellenére már számos hírben kellett beszámolnunk arról, hogy a hatalom kirúgással, jutalommegvonással büntetné a sztrájkoló tanárokat.

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

Galló Istvánné minden pedagógustól azt kérte: ne féljenek, és ne engedjenek a fenyegetéseknek. "Akit mégis valamilyen sérelem ér, azonnal forduljon a szakszervezethez. Tudomásunk van arról, hogy a legdurvább módszerekkel fenyegetik a kollégákat. Ez teljesen törvénytelen. De ki kell állnunk, és ha kell, egymást kell összekapaszkodva megvédenünk" - mondta.

Ezért sztrájkolnak

A sztrájkra azért kerül sor, mert a sztrájkbizottságot alkotó három szakszervezet - a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet - vezetői több havi tárgyalássorozat után sem tudtak megállapodni a kormány képviselőivel a közoktatást érintő legfontosabb kérdésekben. Bár követeléseik 25 pontjából 18-20 esetében már "megállapodás közeli" helyzetbe kerültek, a kormánykommunikációval ellentétben valódi - tehát írásos - megegyezés még egyetlen egyben sem született.

A sztrájkbizottság a következő négy pont miatt hirdetett sztrájkot: az iskolák állami fenntartásának, önállóságának kérdése, a nem pedagógus, oktató-nevelő munkát segítők (röviden: NOKS-os dolgozók) siralmas bérhelyzetének javítása, a pedagógusok munkaterhelésének heti 22 órában történő meghatározása, valamint annak lehetővé tétele, hogy akik átlagon felül teljesítenek, minőségi bérpótlékot kaphassanak. Mindez azonban csak része a vitás pontoknak, hiszen a kormány a tankönyvpiacot továbbra sem akarja feloldani, valamint a szakszervezeteknek a tanulók terhelésének csökkentésére tett javaslatát sem fogadták el; a jelenlegi törvények azonban csak a munkavállalók szociális vagy gazdasági érdekeiért engedik sztrájk indítását.

Tiltakozás a Teleki Blanka Gimnázium előtt április 15-én. FOTÓ: Népszava

Tiltakozás a Teleki Blanka Gimnázium előtt április 15-én. FOTÓ: Népszava

A sztrájkbizottság hétfőn is tárgyalt a kormány képviselőivel, újból eredménytelenül. Igaz, Palkovics László oktatási államtitkár az egyeztetés után úgy nyilatkozott: közeledtek az álláspontok az intézményfenntartás és a NOKS-dolgozók kérdésében. Utóbbival kapcsolatban azt mondta: a kormány még az idén kétszer nettó 35 ezer forintos bérkiegészítést adna a dolgozóknak, jövő januártól pedig 10 százalékkal emelkedne a bérük. A szóbeli ígéretekben viszont már nem bíznak az érdekvédők, mindezt leírva is szeretnék látni.

A PSZ sikeresnek értékelte a sztrájkot
Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerdán kora délután Budapesten. Galló Istvánné a tiltakozást meghirdető szervezetekkel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a megyei szervezetektől délig beérkezett adatok szerint 24 960-an vettek részt a sztrájkban, de ez néhány száz fővel még nőhet. Egyelőre a fővárosi adatok sem véglegesek. Munkabeszüntetés 1185 intézményben volt a 4970-ból - tette hozzá.Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus, technikai dolgozó sztrájkolt, és volt olyan, ahol csak egy részük. Gallóné jelezte: az Emmi adatai ezzel nem egyeznek majd, a tárcának ugyanis csak a Klebelsberg Intézményfentartó Központ (Klik) által fenntartott intézményekből vannak számai, illetve az önkormányzati óvodákról sem tudnak információt szolgáltatni. Emlékeztetett: a szociális ágazat szintén sztrájkot hirdetett szerdára, de az ebben résztvevők számáról nincsenek adatai. Az érdekvédő szerint az, hogy eredményes volt-e vagy sem, a munkabeszüntetés a tárgyalások döntik el, amelyek folytatódnak majd. A sztrájk ugyanakkor sikeres volt, annak ellenére, hogy rendkívül nagy "ellenszélben" kellett megszervezniük. 

Szerző
Frissítve: 2016.04.20. 17:30

Kihalt iskolák, sztrájk az utakon - Leállt az ország öt percre (Fotók)

Publikálás dátuma
2016.04.20. 10:23

Elkezdődött a pedagógusok sztrájkbizottsága által meghirdetett egész napos sztrájk. Azt egyelőre nem tudni, hányan csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, de országszerte is rengeteg iskola harcolt munkabeszüntetéssel a kormány oktatáspolitikája ellen. A sztrájk a belvároson végigvonuló látványos forgalomlassító akcióval kezdődött reggel 8 órakor, miután több szakszervezet is csatlakozott a tüntetéshez. Mindeközben ismét olyan hírek láttak napvilágot, hogy egyes intézmények igazgatói megfenyegették a sztrájkoló tanárokat, egy iskolában pedig nem engedték ki az épületből a diákokat. Az MSZP politikusai a tanárokkal szolidaritást vállalva öt percig némán álltak a Kossuth téren. A FŐ KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Az MSZP-nél is leállt az élet öt percre

Az MSZP politikusai, aktivistái a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren fejezték ki szolidaritásukat a pedagógusokkal szerdán. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője úgy értékelte, hogy a sztrájk a közös célokról és a szolidaritásról szól. Nem engedhetik meg, hogy a hatalom megfélemlítse a sztrájkolókat - közölte. Tóbiás azt mondta: továbbra sincsenek érdemi tárgyalások a pedagógusok fő követeléseiről, például a tanszabadságról, valamint a helyi közösségek döntési jogáról az iskolákkal kapcsolatban. A sajtótájékoztató végén szocialista politikusok, köztük országgyűlési képviselők - mintegy harmincan - öt percen át némán álltak a Kossuth téren.

Forgalomlassítással indult a nap

FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava

FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava

A forgalomlassító akcióra egy Facebook eseményen is toborozták a résztvevőket: "A pedagógusok adtak egy kis házi feladatot. Azt kérik, április 20-án 12 órakor álljon le 5 percre az ország. Álljunk meg, és ezzel fejezzük ki, hogy elégedetlenek vagyunk az iskolával, az egészségüggyel, azzal, hogy semmibe veszik a kisemberek véleményét, gondjait. Most tehát megint össze kell fognunk! Az akciókhoz szükség lesz társakra, akikkel 5 perces villámcsődületet tudunk tartani az ország bármely pontján utcákon, tereken, iskolában, munkahelyeken, üzletekben, gyárakban, a közigazgatásban, múzeumokban,... bárhol" - írták a felhívásban.

Leállhat a főváros

A kék szalagokkal, zászlókkal „díszített”, több tucatnyi kocsi szoros csoportban lassú, 5-10 kilométeres sebességgel  vonult végig a főváros egyik legforgalmasabb szakaszán, a budapesti Aréna szállótól a Kerepesi út – Rákóczi út vonalon a Blaha Lujza téren, Astorián át a Ferenciek teréig.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata által szervezett akcióhoz a konföderációhoz tartozó több szakszervezet, sőt más ágazatok tagjai is csatlakoztak. Több autóval is ott voltak egyebek között a vegyipari szakszervezet (VDSZ), a Vasutasok Szakszervezete, a teherfuvarozók érdekképviselete, a BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége küldöttei, a volánosok, és a taxisok is, miután a Magyar Taxisok Szakszervezete szerdán déli 12 órára az EMMI Alkotmány utcai székháza elé hívta tagjait és szimpatizánsait, ahol közös dudálással adtak hangot támogatásuknak.

A taxisok délben öt percre megbénították az Emberi Erőforrások Minisztériumának is otthont adó Akadémia utcát. Karsai Katalin, a szakszervezet ügyvivője elmondta, ezért jöttek csak négy autóval, mert céljuk nem a minél nagyobb felhajtás, csupán az, hogy kifejezzék szolidaritásukat a tanárokkal. A taxisok öt perc dudálás után elvonultak a helyszínről.

Bírók, bölcsődék is a tanárok mellett

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

Az ország egyik legnagyobb ipari vállalata, a Dunaferr valamennyi üzemében is leállt a munka délben öt percre. Az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fórum közölte: a munkabeszüntetések résztvevőivel úgy fejezik ki szolidaritásukat, hogy a bírák a tárgyalási időn kívül is fekete talárban lesznek, a bírósági dolgozók pedig fekete ruhát öltenek. A mai nap sztrájkba lép a szociális ágazat is; a bölcsődékben egész napos, egyéb intézményekben két órás munkabeszüntetés lesz. A kormány közben ígérget: jövőre várható a középfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők bérrendezése.

Országszerte leállnak az iskolák

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

Napközben egyes tanórákon öt-öt perces leállások voltak, ezzel fejezték ki a kormányzati oktatáspolitika iránti nemtetszésüket a sztrájkolók - ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet mondta a Bama.hu-nak. Olyan intézmények is voltak, ahol ekkor kis rögtönzött performanszokat is tartottak, például gitároztak vagy énekeltek.

Bács-Kiskun megyében néhány iskola jelzett szerdára a 100 százalékos sztrájkot, több helyen részleges munkabeszüntetés mellett zajlik majd a tanítás - írja a Baon.hu. Arról, hogy mely intézmények dolgozói csatlakoztak a szerdára meghirdetett országos sztrájkhoz, nem szívesen nyilatkoztak az illetékesek, de úgy tudni, egyes bölcsődék teljesen zárva voltak a megyében - idézi a nol.hu.

Nem maradt ki a Teleki sem

Pukli István, a kockás inges forradalom vezetőjének iskolája, az első pedagógustüntetések óta aktív Teleki Blanka Gimnázium most sem maradt ki a sztrájkból. Facebook-oldalukon jelezték, hogy az iskola sztrájkoló dolgozói - akik az Index szerint az intézmény tanárainak harmadát teszik ki - ma délben 5 percig tiltakoznak a Teleki előtt néma csendben. 

Nem engedték ki a diákokat

Nem engedték ki azokat a diákokat a Trefort iskolából, akik már bementek az épületbe, így meghiúsult a tervezett élőlánc - tudta meg az Eduline, hozzátéve, hogy amúgy nem sok diák akart csatlakozni az akcióhoz.

Fenyegetik a tanárokat

Még az egész napos sztrájk megkezdése előtt a Sonline arról írt, hogy a kaposvári Kodály központi iskolához tartozó intézményekben az igazgató előre bekérte a sztrájkoló tanárok névsorát. Ezt sokan nyomásgyakorlásként élték meg, mert - mint mondják -, azt valóban előzetesen jelezni kell a munkáltató felé, hogy hányan nem veszik fel majd a munkát, de nem név szerint.

Ehhez hasonló nyomásgyakorlások már korábban is előfordultak, a szakszervezeteket az utóbbi napokban több pedagógus is arról tájékoztatta, hogy a tankerületek vezetői szándékosan félretájékoztatják és megfélemlítik az igazgatókat. A PDSZ igyekszik mindent megtenni, hogy a tanárokat megfelelően tájékoztassa arról, a sztrájk jogszerű, aki abban részt vesz, semmilyen retorzió nem érheti. Ennek ellenére már számos hírben kellett beszámolnunk arról, hogy a hatalom kirúgással, jutalommegvonással büntetné a sztrájkoló tanárokat.

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

Galló Istvánné minden pedagógustól azt kérte: ne féljenek, és ne engedjenek a fenyegetéseknek. "Akit mégis valamilyen sérelem ér, azonnal forduljon a szakszervezethez. Tudomásunk van arról, hogy a legdurvább módszerekkel fenyegetik a kollégákat. Ez teljesen törvénytelen. De ki kell állnunk, és ha kell, egymást kell összekapaszkodva megvédenünk" - mondta.

Ezért sztrájkolnak

A sztrájkra azért kerül sor, mert a sztrájkbizottságot alkotó három szakszervezet - a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet - vezetői több havi tárgyalássorozat után sem tudtak megállapodni a kormány képviselőivel a közoktatást érintő legfontosabb kérdésekben. Bár követeléseik 25 pontjából 18-20 esetében már "megállapodás közeli" helyzetbe kerültek, a kormánykommunikációval ellentétben valódi - tehát írásos - megegyezés még egyetlen egyben sem született.

A sztrájkbizottság a következő négy pont miatt hirdetett sztrájkot: az iskolák állami fenntartásának, önállóságának kérdése, a nem pedagógus, oktató-nevelő munkát segítők (röviden: NOKS-os dolgozók) siralmas bérhelyzetének javítása, a pedagógusok munkaterhelésének heti 22 órában történő meghatározása, valamint annak lehetővé tétele, hogy akik átlagon felül teljesítenek, minőségi bérpótlékot kaphassanak. Mindez azonban csak része a vitás pontoknak, hiszen a kormány a tankönyvpiacot továbbra sem akarja feloldani, valamint a szakszervezeteknek a tanulók terhelésének csökkentésére tett javaslatát sem fogadták el; a jelenlegi törvények azonban csak a munkavállalók szociális vagy gazdasági érdekeiért engedik sztrájk indítását.

Tiltakozás a Teleki Blanka Gimnázium előtt április 15-én. FOTÓ: Népszava

Tiltakozás a Teleki Blanka Gimnázium előtt április 15-én. FOTÓ: Népszava

A sztrájkbizottság hétfőn is tárgyalt a kormány képviselőivel, újból eredménytelenül. Igaz, Palkovics László oktatási államtitkár az egyeztetés után úgy nyilatkozott: közeledtek az álláspontok az intézményfenntartás és a NOKS-dolgozók kérdésében. Utóbbival kapcsolatban azt mondta: a kormány még az idén kétszer nettó 35 ezer forintos bérkiegészítést adna a dolgozóknak, jövő januártól pedig 10 százalékkal emelkedne a bérük. A szóbeli ígéretekben viszont már nem bíznak az érdekvédők, mindezt leírva is szeretnék látni.

A PSZ sikeresnek értékelte a sztrájkot
Sikeresnek értékelte az egész napos országos pedagógussztrájkot a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerdán kora délután Budapesten. Galló Istvánné a tiltakozást meghirdető szervezetekkel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a megyei szervezetektől délig beérkezett adatok szerint 24 960-an vettek részt a sztrájkban, de ez néhány száz fővel még nőhet. Egyelőre a fővárosi adatok sem véglegesek. Munkabeszüntetés 1185 intézményben volt a 4970-ból - tette hozzá.Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus, technikai dolgozó sztrájkolt, és volt olyan, ahol csak egy részük. Gallóné jelezte: az Emmi adatai ezzel nem egyeznek majd, a tárcának ugyanis csak a Klebelsberg Intézményfentartó Központ (Klik) által fenntartott intézményekből vannak számai, illetve az önkormányzati óvodákról sem tudnak információt szolgáltatni. Emlékeztetett: a szociális ágazat szintén sztrájkot hirdetett szerdára, de az ebben résztvevők számáról nincsenek adatai. Az érdekvédő szerint az, hogy eredményes volt-e vagy sem, a munkabeszüntetés a tárgyalások döntik el, amelyek folytatódnak majd. A sztrájk ugyanakkor sikeres volt, annak ellenére, hogy rendkívül nagy "ellenszélben" kellett megszervezniük. 

Szerző
Frissítve: 2016.04.20. 17:30