Juhász: a fideszesek lopnak, csalnak és hazudnak

Publikálás dátuma
2016.04.19. 15:34
FOTÓ: Népszava
Juhász Péter a kormányzati hazudozás és késleltetés ellenére is meg fogja szerezni a Magyar Reformok Működnek kampány arculati elemeit, és a Fidesz hazugságai helyett az igazsággal fogja kiplakátozni azokat országszerte – ígérte a Parlament előtt az Együtt alelnöke, miután Lázár János ígérete ellenére Tuzson Bence ma sem adta át pártjának azt a hatszázmillió forintot érő grafikát, amelyet a Fidesz ingyen kapott meg.

Lázár János miniszter Kormányinfón tett ígérete ellenére máig sem adta át az Együtt részére a Magyar Reformok Működnek kampány hatszázmillió forintot érő arculati elemeit a kormány, miközben a Fidesznek ingyenesen rendelkezésére bocsátotta azokat.

Hetekkel ezelőtt levélben fordultam a Miniszterelnöki Kabinetirodához annak érdekében, hogy az Együtt számára is tegyék lehetővé az arculati elemek rendeltetésszerű használatát, vagyis vektoros formátumban, tehát plakátokon is használható módon küldjék meg azokat részemre. Múlt hét csütörtökön telefonon is kerestem Tuzson Bence államtitkárt, hogy az elemek átadásáról egyeztessünk, aki titkársága útján visszahívást ígért, ezt azonban a mai napig nem tette meg.

Tuzson a napokban érkezett válaszlevelében kérésemet elutasította, mivel szerinte az Együtt esetében egyértelmű, hogy a párt nem megfelelően és nem jóhiszeműen használná fel a Magyar Reformok Működnek kampány elemeit.

Az Együtt, mint a választópolgárok akaratából az országgyűlésben képviselettel rendelkező és valós politikai tevékenységet végző párt, visszautasítja, hogy a magyar polgárok adóforintjaiból fizetett államtitkár minősítse. Az Együtt szerint Tuzson Bence kijelentésével a magyar választókat sérti meg, ez pedig államtitkárként és politikusként nem engedhető meg számára.

Éppen ezért ma reggel az Együtt aktivistáival személyesen mentünk el a Kossuth térre a Magyar Reformok Működnek kampány elemeiért, de nem jártunk sikerrel. Titkárságán minősíthetetlen stílusban közölték, házon kívül van, majd lecsapták a telefont.

Nem hagyom annyiban, meg fogom szerezni a Magyar Reformok Működnek kampány arculati elemeit, és a Fidesz hazugságai helyett az igazsággal fogom kiplakátozni azokat. A magyar reformok ugyanis nem működnek, mindent átsző a korrupció, a fideszesek lopnak, csalnak és hazudnak, az ország egyre lejjebb csúszik, közben napról-napra egyre többen élnek nélkülözésben - írta Juhász Péter közleményében.

Szerző

Vasárnap - Eltörölnék a szombati készenléti díjat?

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kormány amellett, hogy csökkentette a vasárnapi pótlék mértékét, most arra törekszik, hogy megszüntesse a szombati munkavégzés után járó készenléti díjat.

Gúr Nándor kedden Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium Kálmán Imre utcai épülete előtt, ahol a kormány és a versenyszféra konzultációs fórumának bizottsága ülésezett, azt mondta: az intézkedés hátterében az állhat, hogy egy bírósági ítélet miatt ötmilliárd forintot kellene kifizetniük készenléti díjakra. Az ellenzéki politikus közölte: míg a Fidesz az emberek ellenében cselekszik, az MSZP dolgozóbarát javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a munka törvénykönyvének módosítására.

Gúr Nándor javaslataik közül kiemelte: százszázalékos bérpótlék illetne meg mindenkit, aki vasárnap dolgozik. Hozzátette: kollektív szerződésben ettől magasabb pótlékot is megállapíthatnának. Elmondta, a dolgozók javát szolgálná az a javaslatuk is, hogy egy hónapban két vasárnapnál többet csak akkor dolgozhatna a munkavállaló, ha azt kifejezetten kéri és írásban rögzítik. Jelezte, hogy a vasárnapi nyitva tartás nem kötelezettség, csak lehetőség, a munkaadó döntésétől függ.

Szerző

LMP: fel kell számolni a rabszolgamunkát!

A magyarországi rabszolgamunka felszámolását célzó stratégia kidolgozását várja a kormánytól az LMP képviselője. Szél Bernadett országgyűlési határozati javaslatban kéri a kabinetet a szerinte mintegy 40 ezer embert érintő probléma kezelésére. 

Szél Bernadett keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: tenni kell a kényszermunka, az adósrabszolgaság, az emberkereskedelem, a prostitúcióra kényszerítés felszámolásáért, a jelenlegi jogszabályok ugyanis nem tudják megvédeni az érintetteket, és gyakran a törvények végrehajtásával is gondok vannak. A politikus a teendők közé sorolta az esetek felkutatását, az elkövetők elleni rendőrségi fellépést, az áldozatok azonosítását, a veszélyeztetettség felismerését - amely a segítő szolgálatokra hárulna -, valamint a megelőzést, a lakosság felvilágosítását. Szükségesnek ítélte ugyanakkor az egyes szervek munkájának összehangolását is. Sok esetben csak a megfelelő munkafolyamatok kialakítására lenne szükség, de mintegy 8 milliárd forint biztosításával már megkezdhető lenne a jelenség megszüntetése - hangoztatta.

Szerző