Felháborodtak a vasárnapi boltzár eltörlése miatt

Publikálás dátuma
2016.04.17. 18:28
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Körülbelül kétszázan tüntettek vasárnap délután Budapesten a vasárnapi boltzár eltörlése ellen. A demonstrációt a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete tartotta a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt - írja az Origó.

Az esemény Facebook-oldalára azt írták:

„Felháborítónak tartjuk, hogy a Kormány egy tollvonással, rekord gyorsasággal megszüntette a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben! A vasárnapot már elvették tőlünk, de ha már ezt tették, fizessék meg a családunktól elrabolt időt. Tisztességes bérpótlékot és munkaidő beosztást követelünk!"

A cikket itt olvashatja!

Szerző

Orbán fiának gyülekezete nincs bejegyezve

Publikálás dátuma
2016.04.17. 13:49
2014-ben a felcsúti Puskás Akadémia színeiben. Fotó: Népszava
Orbán Gáspár a Felház nevű vallási közösségbe toboroz híveket. Az erről szóló videót mi is bemutattuk.

A Bors tovább követte a történetet, és kiderült, hogy a szervezet nincs bejegyezve, de dolgoznak rajta. Éppen egy hónapja írták: „Mostanra a Felház olyan méreteket öltött, hogy szükséges előrelépnünk a jogi és pénzügyi keretekben.” A gyűléseiket kávézókban tartó fiatalok ígérik: minden pénzügyi adatot nyilvánosságra hoznak majd. A jelek szerint Gáspár a kezdetek, 2015 szeptembere óta jelen van a Felház életében. Olyan arcokat is maguk mellett tudhatnak, mint az X-Faktorból megismert Andelic Jonathan vagy a dalszerző Johnny K. Palmer.

A Bors telefonon utol­érte a Felház egyik aktív tagját:

– Nem vagyunk egyház, de egyszerű az egész: úgy fél évvel ezelőtt alakult ki egy mély vágy bennünk, hogy hozzunk létre egy helyet egyetemistáknak, tudjanak találkozni Istennel. A csütörtök az egyetemeken bulinap, de inkább Isten jelenléte részegítse meg őket, mint az alkohol! 

Szerző

Indul a dunai hajózási szezon

Publikálás dátuma
2016.04.17. 13:38
MTI Fotó: Marjai János
Mintegy ötezer ember ingyenesen utazhat a Dunán vasárnap délelőtt felvonuló 23 hajón, amivel elindul az idei dunai hajózási szezon - mondta a rendezvényen Völner Pál, a Magyar Hajózás Országos Szövetségének (MAHOSZ) elnöke, Budapesten.

Kifejtette: a budapesti hajózási cégek felajánlásával 470 szociálisan hátrányos helyzetű gyermek is lehetőséget kapott, hogy ingyen hajózhasson vasárnap délelőtt, emellett pedig a Magyar Honvédség Flottilla hajói is részt vesznek az eseményen. A tervek szerint ezentúl minden évben így nyitják a szezont.

Völner Pál megjegyezte, hogy a Dunán évente mintegy 10 ezer járatot indítanak a társaságok, és csaknem kétmillió utas szállításáról gondoskodnak, hogy megtekinthessék Budapest látványosságait.

Barátné Balogh Ildikó, az Otthon Szociális Szolgáltató szakmai vezetője elmondta, hogy az intézmény 220 családból álló nevelőszülői hálózata 627 fiatal ellátását biztosítja, közülük 213 gyerek vehet részt a szabadidős rendezvényen.
A Nagy Tavaszi Kirajzás névre keresztelt hajós rendezvényen a budapesti belvárosi Duna-szakaszon az összes fővárosi menetrend szerinti, rendezvény- és programhajós cég részt vesz.

Szerző