Kikapott Djokovic

Publikálás dátuma
2016.04.14. 07:55
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/MICHAEL STEELE
Igazi szenzáció történt a Monte Carló-i Masters teniszversenyen.

Az ATP világranglistát toronymagasan vezető Novak Djokovic ugyanis óriási meglepetésre 6:4, 2:6, 6:4-re kikapott az 55. helyezett Jirí Veselytől. Az eredmény azért is hihetetlen, mert a 22 éves cseh még sosem tudott nyerni az ATP egyetlen első tíz helyezettje ellen sem. Djokovic megnyerte utolsó 22 mérkőzését a Masters tornákon, illetve kilenc tornát nyert meg abból a tízből, amelyen elindult. Képünkön: Vesely hálát ad a diadalért.

Szerző

Pályázat közösségi terekért

Publikálás dátuma
2016.04.14. 07:19
Tavaly 1350 négyzetméternyi fal újult meg FORRÁS: COLOUR TELEPÜLÉSSZÉPÍTŐ EGYESÜLET
Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és privát közösségek is jelentkezhetnek a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei, országos pályázatára, melyen 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket, és a teljes önkéntes munka koordinálását lehet megnyerni.

Az egyesület által meghirdetett pályázat célja, hogy segítse az elhanyagolt közösségi terek megújulását. Tavaly 33 pályázat érkezett az ország minden szegletéből, összesen 1350 négyzetméternyi fal újult meg hazánkban. Az egyetlen kritérium, hogy a jelentkezőnek biztosítania kell azt a kifestendő beltéri falfelületet, mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be, valamint azt a közösséget, amely önkéntes munkában elvégzi a festést. A pályázatok 2016. május 1-én éjfélig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalon. Május 2-án éjféltől egészen május 22-én éjfélig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 23-án kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata kerül a döntőbe. A döntőbe jutott pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket.

Szerző

Vivicittá futás szűrőprogramért

Ingyenes babaszűrőprogramért futnak és gyalogolnak a hírességek az idei Vivicittá városvédő futáson.

A Gézengúz Alapítvány évente több mint kétezer koraszülött vagy sérült gyermek gyógyításában vesz részt, és sok olyan család is érkezik a szervezethez, akik sejtik, hogy valamilyen gond van a kicsivel, de nem tudják, mi lehet az, és hová fordulhatnak segítségért.

Az alapítvány célja, hogy év végéig olyan ingyenes vizsgálatsorozatot szervezzen, amely idén 200 családnak segít abban, hogy időben felismerjék, ha babájukkal valamilyen fejlődési probléma van.

Egy még járni nem tudó baba csoportos szűrővizsgálata 6750 forintba kerül. Az elmúlt öt évben az alapítvány önerőből havonta-kéthavonta tudott ingyenes szűrőnapokat rendezni, amelyeken egyszerre vett részt három gyógytornász szakember.

Nagyon sok a bizonytalan család, ezért szeretnék, ha szűrőprogramunkat heti rendszerességgel meg tudnák szervezni, ha segíteni tudnának azonnal, amikor kiderül, hogy valami nincs rendben.

Bombera Krisztina, Kandász Andrea, Nagy Ervin és Szabó Győző 7 kilométert futnak együtt a gézengúzokért. Rajtuk kívül olyan hírességek is az ügy mellé álltak, mint a Group’n’Swing énekesei, Mihályi Réka és Magyar Bálint, Für Anikó színésznő, Drávucz Rita és Valkai Ágnes világ- és Európa-bajnok vízilabdázók és Rakonczai Gábor Guinness-díjas magyar hajós.

Az adományok a jougyekert.hu oldalon tehetőek.

Szerző