Előfizetés

Kirúgták Mihajlovicot

A közepes teljesítmény (13 győzelem, 10 döntetlen és 9 vereség) nem elég az AC Milannál: Silvio Berlusconi tiszteletbeli elnök nem várta meg az idény végét, és menesztette Sinisa Mihajlovicot.

A 47 éves szerb szakember tavaly júniusban vette át az olasz csapat irányítását, ám nem tudott jelentős előrelépést elérni az évek óta hullámvölgyben lévő együttessel. A Milan 32 fordulót követően csak a hatodik a Serie A-ban, ugyanakkor az Olasz Kupában döntőt játszhat a Juventus ellen. A torinóiak szombaton éppen a San Siro Stadionban győztes 2-1-re - Mihajlovic utolsó mérkőzésén.

A búcsúzó tréner helyét a klub egykori játékosa, az aktív focival három éve felhagyó Cristian Brocchi veszi át megbízott edzőként az évad végéig. A 40 éves szakember – Allegri, Seedorf, Inzaghi és Mihajlovic után - az ötödik vezetőedző a Milan kispadján az utóbbi három évben.

Hummels Angliába tart

Egyre valószínűbb, hogy búcsút int Dortmundnak, és valamelyik angol együttesben folytatja a világbajnok német futballista, Mats Hummels.

A védőt már hírbe hozták többek közt a Chelsea-vel, a Liverpoollal és a Manchester Cityvel, a német Sport Bild két hete szinte tényként közölte, hogy a londoni kékekhez igazol. Most a Bild szólaltatta meg a 27 éves játékost, akinek az idény végén lejár a szerződése a Borussiával.

„Nem akarok feltétlenül távozni, azonban nehéz döntést kell meghoznom – magyarázta Hummels. - Ahogy öregszel, egyre inkább azt érzed, hogy nem lesz örökké esélyed a győzelemre. Erre minden trófea nélküli évben rádöbbenek, ráadásul vészesen közeledik a visszavonulásom. Előtte azonban mindenképpen meg szeretném nyerni a Bajnokok Ligáját, ez fontos cél a számomra.”

Kapcsolódó
Hummels marad Dortmundban

Veszprémi Újváros?

Publikálás dátuma
2016.04.13. 07:55
Veszprémben bizonyosan pokoli hangulat lenne FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Az európai szövetség tegnapi sorsolásán kiderült, hogy a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata idegenben kezdi meg a német TuS Metzingen elleni EHF-kupa-döntős párharcot. Ez tulajdonképpen jó hír, még akkor is, ha tudjuk, a visszavágó sem hazai környezetben lesz.

Ahogy arról már beszámoltunk, az újvárosi csarnok nem felel meg az elvárásoknak (dán Randers játékosai nem voltak hajlandóak az öltözőben zuhanyozni a múlt vasárnapi meccs után…), ezért a 13 esztendő után ismét nemzetközi kupadöntőt vívó lányoknak albérlet után kellett nézniük. „Tudomásul kell vennünk, hogy olyan színvonalú körülményeket kell teremtenünk, amelyek egy európai kupadöntőhöz illenek” - mondta Szemenyei István ügyvezető. Hozzátette: a dunaújvárosi jégcsarnok szintén nem alkalmas, az átalakítása óriási összegeket emésztene fel, ráadásul nem is szerepel jelenleg az EHF-nél nyilvántartott csarnokok között.

A DKKA három lehetséges helyszínt is megjelölt: a Veszprém Arénát, a fővárosi Syma-csarnokot, illetve a Dabasi Sportcsarnokot, ahol a Fradi női együttese is szerepelt. Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető részvénytársaság közleményben tudatta: szívesen nyújt segítséget a Dunaújvárosnak abban, hogy méltó körülmények között vívhassa meg a nemzetközi kupadöntő hazai mérkőzését, ezért felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát. Emellett a dunaújvárosi szurkolók számára félárú jegyeket biztosítanának. Az MVM Veszprém – egyébként Európában is legendás szurkolótáborát – arra fogjuk kérni, hogy töltsük meg a csarnokot – úgy, mint szoktuk, és buzdítsuk a dunaújvárosi lányokat úgy, mintha saját csapatunknak szurkolnánk. Azt pedig már igen sokan tudják, hogy az felér egy fél győzelemmel” – olvasható a bakonyi klub közleményében.