Előfizetés

Brüsszeli robbantások - Görögországban már tavaly találtak terveket

A görög rendőrség már tavaly januárban olyan tervekre bukkant athéni lakásokban, amelyek a brüsszeli repülőtér elleni terrortámadásra utaltak - állította szombati jelentésében a Skai görög hírportál. A közlés szerint egyebek között a brüsszeli repülőtér térképét találták meg abban a lakásban, ahol - mint később kiderült - a tavaly novemberi párizsi terrorakciók egyik szervezője, Abdelhamid Abaaoud is lakott az említett időszakban - írja az atv.hu.

A tervrajzokra és a légikikötő alaprajzára egy számítógépben, valamint egy USB-s adathordozón bukkant a rendőrség.
A görög ügyészség nem erősítette meg az értesülést. A hírportál szerint annak idején tájékoztatták ugyan a leletről a belga hatóságokat, de a két ország hatóságai között "körülményes az információk cseréje".

A teljes cikket itt olvashatja!

Keddig nem nyit ki a brüsszeli repülőtér

Kedd előtt nem nyit ki a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér - közölték a reptéri hatóságok szombaton - írja az atv.hu.

Az indulási csarnokban kedden végrehajtott robbantás komoly károkat okozott az épületben, amelynek helyreállítása tovább tart a korábban tervezettnél.

A teljes cikket itt olvashatja!

Washington: Aszadnak mindenképpen mennie kell

Cáfolta az amerikai külügyminisztérium az orosz külügyminiszter-helyettes arról szóló pénteki állításait, miszerint Washington beleegyezett abba, hogy a szíriai elnök sorsa nem képezheti vita tárgyát - írja az origo.hu.

"Hamis minden arról szóló sugalmazás, hogy megváltozott a Bassár el-Aszad jövőjével kapcsolatos véleményünk" - közölte pénteken az amerikai külügyminisztérium szóvivője. Szergej Rjabkov John Kerry amerikai külügyminiszter szerdai és csütörtöki moszkvai tárgyalásait kommentálva azt hangoztatta: Washington elfogadta Moszkvának azt az alapvető álláspontját, miszerint az Aszad sorsáról való döntés a szíriai konfliktus lezárására irányuló folyamat mostani szakaszában nem szerepelhet a napirenden.

John Kirby hozzátette, nézetük szerint a szíriai elnök minden jogát elvesztette a kormányzásra, és az Obama-kormányzatnak továbbra is az az álláspontja, hogy Aszad nem vezetheti tovább Szíriát.

A teljes cikket itt olvashatja!