444.hu: megtaláltuk a "Rogán elleni bizonyítékokat"

Publikálás dátuma
2016.03.25. 10:57
Fotó: Népszava
Egészen véletlenül éppen az CD sérült meg, és lett használhatatlan, ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 darab ingatlan listáját tartalmazza. Hogy miket adtak el, kiknek és mennyiért a Rogán-időkben. Legalábbis ezt válaszolta a rendőrség a bíróság megkeresésére - írta Facebook bejegyzésében korábban Juhász Péter önkormányzati képviselő, az Együtt alelnöke. Igen ám, de a 444.hu, mint Sir Arthur Conan Doyle híres és káprázatos nyomozófigurája kiderítette, hol is lapul az az elveszett bizonyíték.  

Juhász Péter ellen Rogán Antal indított pert személyiségi jog megsértése miatt. Az Együtt alelnöke - a belvárosi ingatlanügyek Rogánék számára minden bizonnyal pokolian bosszantó módon kitartó felderítője/leleplezője - ebben az eljárásban kezdeményezte, hogy a bíróság kérje ki a rendőrségtől az un. belvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás bizonyítékai közül azt a DVD-t, amit a rendőrség a belvárosi vagyonkezelőtől szerzett meg, és ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 ingatlan listáját is tartalmazza.

A politikus ekkor írta a posztot: A per keretén belül kérte a bíróság a rendőrséget, hogy küldje el az ingatlanok listáját, amit az önkormányzattól megkaptak egy másik nyomozás keretén belül. Az a nyomozás a belvárosi ingatlanpanama okán tett feljelentésem folyománya. Azt vizsgálja a hatóság, hogy vajon történt-e bűncselekmény az ingatlanok eladásakor. És láss csodát, az egyik legfőbb bizonyíték megsemmisül.

Ugye milyen pech?!  - tette hozzá a Facebook-bejegyzésben Juhász -  Nem mondom, hogy ráérünk, de ígérem, kivárom amíg újra beszerzik.  

Nos, a 444.hu jóvoltából elérkezett a pillanat, és pusztán egy jól levezett logikai okfejtés vitt a megoldáshoz. (méltón Sherlock Holmes nimbuszához)

Juhász bejelentésére - megsemmisült! - reagálva a rendőrség még aznap kora este közleményt adott ki. Ebben egyrészt azt írták, hogy a bíróság által kért „adathalmaz, (...) több száz, A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető”. Azt is írták, hogy a rendőrség nem mondta azt a bírónak, hogy a fájl megsérült. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az érdeklődésre azt írta, hogy „az ügyben eljáró bíró telefonon érdeklődött a rendőrségtől, hogy a válasziratban közölt technikai okról tájékozódjon. Ekkor érkezett az a válasz, hogy a fájl megsérült és ezért nem tudják megküldeni.

Az ellentmondást feloldandó megkeresték a rendőrséget is. Válaszukban többször is elismételték, hogy a bíróság által kért „adathalmaz” több száz, A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség. Annyit ismételték ezt, hogy abból végül még a hülye is rájöhetett, hogy a bizonyíték valójában nem semmisült meg, csak nem elektronikusan, hanem papíron van meg a rendőrségnek, ahogy egyébként a büntetőeljárásról szóló törvény szabályai szerint tárolni is kell a nyomozati anyagokat.

A rendőrség határozott igennel felelt arra, hogy a belvárosi ingatlanügyekben nyomozók hozzá tudnak férni az iratokhoz, és amennyiben a bíróság kéri, ezeket nyomtatott formában rendelkezésre is bocsájtják.

Igaz, mindez időközben okafogyottá vált, ugyanis a 444. hu azt is megírta, hogy erre  már nem lesz szükség, Juhász védője ugyanis időközben kezdeményezte a bírónál, hogy az iratokat az adatgazda belvárosi vagyonkezelőtől kérje ki. Elektronikus formában.

Szerző

Az életünkkel játszanak - Kéményseprőket keres az OKF

Publikálás dátuma
2016.03.25. 10:37
FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Veszélybe kerülhet nemcsak a kéményseprő szakma, de az állampolgárok biztonsága is a kormányzat átgondolatlan "rezsicsökkentő" ámokfutása miatt - írta lapunk tavaly nyáron, amikor az ágazat ellehetetlenülésére maguk a kéményseprők próbálták felhívni a figyelmet a Parlament előtt. 

A kéményseprők a demonstráción meggyújtottak egy jelképes kéményt, ami sűrű fehér füsttel jelezte az Országgyűlésnek, hogy az érintetteknek elegük van abból, hogy a megkérdezésük nélkül döntenek róluk, és egyre nagyobb létbizonytalanságban élnek. A kéményseprő-ipari szolgáltatásokról szóló törvénymódosítás általános vitája 2015 márciusban anélkül zárult le, hogy döntés született volna arról, kihez tartozik majd a szolgáltatás. Később kiderült: a kormány kivette azt (is) az önkormányzatok hatásköréből, és a távlati tervek szerint katasztrófavédelemhez csatolja a feladatot.

Nos, 2016 március 25-én (ma) pedig a helyzet ott tart, hogy - az MTI hírei szerint - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprőket toboroz, egészen pontosan: tizenöt megyében keresik az életünket is védő szakembereket.

 Az OKF tehát nem kevés helyen küzd - az életünket is veszélyeztető - hiánnyal: Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyei munkára keres kéményseprő szakembereket és -mestereket. 

A távirati iroda azt írja: az év második felétől jelentős mértékben átalakul a kéményseprés rendszere Magyarországon. A kéményseprőipari tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprőipari szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján július 1-jétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezeti egysége látja el a tevékenységet azokon a településeken, ahol jelenleg a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosítja  (vagy nem - a szerk.) az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat e nappal felmondja a közszolgáltatási szerződését.

A katasztrófavédelem ellátási körébe várhatóan tizenöt megye 1830 településének 1 millió 829 ezer 358 kéménye tartozik majd - mondta az OKF szóvivője, kiemelve, hogy a kéményseprést változatlanul kéményseprők végzik majd. ( kő a szívünkről - a szerk.) 

A toborzásra jelentkezőknek rendelkezniük kell kéményseprő szakmunkás végzettséggel, a mestereknek értelemszerűen mestervizsgával. Emellett feltétel az egészségügyi alkalmasság, a hatósági erkölcsi bizonyítvány megléte, az állást betölteni kívánótól elvárás, hogy tudja kezelni a táblagépeket. Az elbírálásnál előnyt jelent a szakmai gyakorlat és a B kategóriás jogosítvány. Az állásra április 15-ig lehet jelentkezni, a munka július 1-jén kezdődik.

Szerző

DK: Vegyék el Boross Péter alapítványának 200 millióját!

Szinte napra pontosan egy hónapja akart Boross Péter és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke szobrot állítani a zsidótörvények egyik kezdeményezőjének, Donáth Györgynek, ráadásul a Holokauszt Emlékközponttól néhány méterre. A szobrot végül a tiltakozások miatt nem sikerült felállítani. Mivel a Székesfehérvárra tervezett Hóman-szoborról utólag kiderült, hogy közpénz állt mögötte, írásbeli kérdésben fordultam Orbán Viktorhoz - írja szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében Oláh Lajos DK-s politikus. . 

Semjén Zsolt válasza szerint a Szabadságharcosokért Közalapítvány is részt vett volna a szobor felállításában. Semjén szerint „a Kormány – a Miniszterelnökség fejezetének a terhére – az idei és a tavalyi esztendőben is 200 millió forinttal támogatta a Közalapítvány működését”. Az újabb, antiszemitának szánt szobor tehát a Hóman-szoborhoz hasonlóan szintén közpénzből állt volna fel. Az alapítvány kuratóriumi elnöke ráadásul az a Boross Péter, aki már számtalan esetben megpróbált egykori Horthysta, zsidóellenes politikusokat kimosdatni történelmi felelősségükből.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány olyan alapítványokat támogat, amelyek rendszeresen ismert antiszemitáknak próbálnak szobrot állítani. A DK felszólítja a kormányt, hogy vonjon meg minden állami támogatást a Boross Péter vezette szélsőjobboldali alapítványtól, és érdemtelensége miatt hívja vissza Borosst minden állami pozíciójából!

Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő, DK

Szerző