"Nindzsákat jó pénzért felveszünk!" - Álláshirdetés egy prefektúrán

Publikálás dátuma
2016.03.14. 18:35

Az Aicsi prefektúra terve, hogy a sötétség és lopakodás mestereinek segítségével lendítse fel turistaforgalmát. A kiválasztott hat nindzsát teljes munkaidőben foglalkoztatnák, havi 180 ezer jen (441 ezer forint) fizetéséért. A prefektúra illetékesei szerint a jó fizikum és az akrobatikus képességek a munkára való alkalmasság alapfeltételei, de nem követelik meg a harci tapasztalatot a jelentkezőktől.

A nindzsák a japán feudális társadalom "árnyharcosai" voltak. A prefektúra azonban inkább arra számít, hogy a reflektorfénybe kerülő aicsi nindzsák majd sok turistát vonzanak. A szerencsés kiválasztottaknak színpadi előadásokon, valamint rádiós- és televíziós műsorokban kell helyt állniuk.

A hatos fogat olykor angol nyelven szerepel majd, ezért a japán nyelvtudás nem kötelező, csupán előnyt jelent, ugyanakkor a történelem és a turizmus iránti szenvedélyt elvárják az állásra pályázóktól - írta a BBC News. A hirdetésre bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét. A jelentkezési határidő március 22. A kiválasztottaknak kevés idejük lesz a felkészülésre, április végén ugyanis már közönség előtt debütálnak. A nindzsák a 17. században tűntek el, és a velük kapcsolatban ma élő hiedelmek nagy része legendákon és mítoszokon alapul. A Japánba érkező turisták azonban élénken érdeklődnek a nindzsák iránt, ezért egyre több prefektúra igyekszik kiaknázni ezt a lehetőséget.

Szerző

Ankarai merénylet - Négy embert őrizetbe vettek

Publikálás dátuma
2016.03.14. 18:22

Négy embert őrizetbe vettek hétfőn a török hatóságok a főként kurdok lakta Sanliurfa városban a legkevesebb 37 halálos áldozatot követelő vasárnapi ankarai robbantással kapcsolatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Az előállítottak mindegyike összefüggésbe hozható az öngyilkos merényletnél használt autóval, egyikük annak tulajdonosa. Három gyanúsítottat még keresnek.

A hírügynökség arról is írt, hogy egyelőre csak 32 halálos áldozat személyazonosságát sikerült tisztázni. Mehmet Müezzinoglu egészségügyi miniszter hétfőn délután azt nyilatkozta: 48 embert részesítenek orvosi ellátásban, 15 sérült állapota súlyos. A Dogan török hírügynökség arról számolt be, hogy az áldozatok között van a Galatasaray labdarúgócsapat egyik játékosának, Umut Bulutnak az apja, Kemal Bulut is, valamint egy hat és félhónapos magzat, aki sebesült édesanyja méhében vesztette életét.

A Dogan tudni véli, hogy a merénylet végrehajtója egy 24 éves egyetemista lány volt, aki turizmus szakon tanult. A tanuló családjától az azonosíthatóság érdekében vérmintát vettek. Az édesapa a hírügynökségnek elmondta: "lányunk 2012-ben nyert felvételt az egyetemre, egy idő után azonban nem kaptunk hírt felőle, 2013-ban jeleztük is a hatóságoknak, hogy eltűnt." Az elkövető személyét illető információkat mindazonáltal hivatalos forrás még nem erősítette meg. Az Ihlas török hírügynökség azt közölte, hogy Isztambulban fokozták a biztonsági készültséget. A rendészeti erők a gyanús járműveket megállítják és alaposan átvizsgálják.

Vasárnap a koraesti órákban egy robbanószerrel megrakott gépkocsi robbant fel az Ankara központjában lévő Kizilay tér mellett, az egyik legforgalmasabb ankarai bevásárlóközpont közvetlen közelében.

Szerző

Újabb súlyos vonatbaleset történt, ezúttal Kansasban

Legkevesebb huszonkilenc sebesültje van annak a vonatbalesetnek, amely Kansas állam délnyugati részén történt, helyi idő szerint hétfőn reggel.

A vonat Los Angelesből tartott Chicago felé, amikor kisiklott a kansasi Dodge City városától nem messze. Az Amtrak vasúti társaság hivatalos közleménye szerint öt vagon csúszott ki a sínekről, életveszélyes sebesülés azonban nem történt, valamennyi sérültet kórházba szállították. A vasúti társaság közleménye arról nem szól, hogy a vonat milyen sebességgel haladt, amikor a baleset történt, a vizsgálatok egyelőre tartanak. A járat kilenc vagonnal közlekedett, fedélzetén 128 utassal és 14 tagú személyzettel. Keith Holloway, az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács szóvivője bejelentette: a közlekedésbiztonságiak, az Amtrakkal együtt, szintén vizsgálóbizottságot küldtek a helyszínre.

Szerző