Előfizetés

Tévedtek: késsel ölték meg a Népligetnél eltűnt 20 éves lányt

Publikálás dátuma
2016.03.11. 10:06
FOTÓ: police.hu
Tegnap közölte a rendőrség, hogy Dabas külterületén megtalálták annak a 20 éves lánynak a holttestét, aki múlt hétvégén tűnt el a Népligetből. A hatóságok elfogtak egy szintén 20 éves férfit, aki beismerte, hogy megölte a lányt, a korábbi híresztelésekkel ellentétben azonban kiderült, hogy nem megfojtotta, hanem megkéselte az áldozatot. A bulvárlapok először azt írták, azért kellett meghalnia Viviennek, mert egykori osztálytársa meg akarta erőszakolni, de nem hagyta magát, ám azóta szerelmi szállal is kiegészült a gyilkossági ügy.

A Bors a lány halála kapcsán azt írta, hogy K. Bálint és M. Vivien között több lehetett gyerekkori barátságnál. A két fiatal egy ideig együtt járt, ám a lány megszakította a kapcsolatot, mert szerelmes lett egy másik fiúba. Vivien szombat hajnalban mégsem a mostani barátját, hanem Bálintot hívta fel telefonon, hogy jöjjön érte Budapestre, és vigye haza Kakucsra. A feltételezések szerint útközben összevesztek, és a fiú dühében megfojtotta a lányt, majd a testet a nagyapja gazdaságához tartozó erdőben rejtette el.

Blikk szerint Inárcson, egy játszótéren történt a gyilkosság, onnét vitte át a tíz kilométerre lévő Dabasra Vivien holttestét egykori barátja. A Bors úgy tudja, hogy péntek este Inárcs egyik parkjában volt egy nagy verekedés, többek szerint a résztvevőknek közük van Vivien halálához - szedte össze az Origo a bulvárlapok értesüléseit.

A 20 éves férfi beismerte tettét a rendőröknek, de a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem megfojtotta, hanem megkéselte áldozatát egy vadásztőrrel. Ezt követően lány holttestét az erdőbe húzta, ott a kabátjával és ágakkal letakarta, a kést és a lány táskáját pedig a közeli patakba dobta, a helyszínt később meg is mutatta a rendőröknek.

A Velvet úgy tudja, azt is vizsgálják, hogy a gyanúsított fogyasztott-e kábítószert vagy alkoholt.

A Délmagyar.hu arról írt, hogy Kakucs településen mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, hiszen Bálintot, rendes, jóravaló fiúnak ismerték meg.Mintacsalád az övék. Az apuka katonatiszt, az anyuka pedig egy virágboltot vezet. Bálint testvére külföldön tanul, ő pedig nagypapája gazdaságát szerette volna átvenni.Nem tudom elhinni róla, hogy ilyen borzalmat követett el - mondta el egy helybéli asszony.

Korábban írtuk: a Blikk a lány eltűnése után arról írt, hogy a fiatal nő a barátaival születésnapot ünnepelt a Népliget egyik szórakozóhelyén, és hajnali négy óra harminc perckor rögzítette a hely ipari kamerája, amint telefonálás közben kiment az épületből. Ezt követően "mintha elnyelte volna a föld" - fogalmaztak.

Hatalmas cigifogás a fővárosban

Csaknem 31 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és mintegy 200 kilogramm vágott dohányt foglalt le 38 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban.

Az adóhatóság pénzügyőrei egy kőbányai garázs előtt álló furgont ellenőriztek, amelyről kiderült, hogy csak üres műanyag ládákat szállít. Miután a garázs bérlője igazolta magát, a pénzügyőrök a garázst is ellenőrizték, ahonnan 184 kilogramm vágott dohány és csaknem 31 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A garázs bérlője a cigaretta és a dohány származását, eredetét semmilyen módon nem tudta igazolni - áll a közleményben.

A pénzügyőrök az adózatlan, 4,4 millió forint értékű vágott dohányt és a 33,7 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát lefoglalták, és a garázs bérlője ellen orgazdaság vétsége miatt feljelentést tettek. Az ügyben több mint 41 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható - tették hozzá.

Holtan találták az eltűnt 20 éves lányt - Fiatal gyilkosa beismerte tettét

Publikálás dátuma
2016.03.10. 13:11
Forrás: police.hu
Megtalálták csütörtökön Dabason annak a 20 éves nőnek a holttestét, aki a hétvégén Budapesten tűnt el. A rendőrök emberölés gyanúja miatt elfogtak egy szintén 20 éves kakucsi férfit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a nyomozók csütörtök hajnalban Dabas külterületén, egy erdős részen találták meg a szombatra virradó éjjel eltűnt fiatal nő holttestét, a halálát az elsődleges adatok szerint idegenkezűség okozta. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 20 éves kakucsi férfit fogtak el, K. Bálintot, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

Beluzsárné Belicza Andrea nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Blikknek azt az értesülését, hogy a lány is kakucsi lakos. A lap internetes oldalán az eltűnés után arról írt, hogy a fiatal nő a barátaival születésnapot ünnepelt a Népliget egyik szórakozóhelyén, és hajnali négy óra harminc perckor rögzítette a hely ipari kamerája, amint telefonálás közben kiment az épületből. Ezt követően "mintha elnyelte volna a föld" - fogalmaztak.

 

A Ripost azt írta, hogy a férfi, akit a rendőrök elfogtak, Vivien osztálytársa volt, együtt jártak a kakucsi általános iskolába. Utána is jóban maradtak, valószínűleg vele találkozhatott a lány a szombati buli után. Az egyelőre nem nyilvános, hogy az emberöléssel vádolt fiú mit tett a védtelen lánnyal, annyi biztos, hogy autóval mentek arra a bokros részre, ahol végül a lány holttestét megtalálták. A Blikk szerint a gyilkos meg akarta erőszakolni Vivient, aki nem hagyta magát, ezért fojtotta meg a lányt.

A Délmagyar.hu pedig arról írt, hogy Kakucs településen mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, hiszen Bálintot, rendes, jóravaló fiúnak ismerték meg. Mintacsalád az övék. Az apuka katonatiszt, az anyuka pedig egy virágboltot vezet. Bálint testvére külföldön tanul, ő pedig nagypapája gazdaságát szerette volna átvenni.Nem tudom elhinni róla, hogy ilyen borzalmat követett el - mondta el egy helybéli asszony.