Előfizetés

Holtan találták az eltűnt 20 éves lányt - Fiatal gyilkosa beismerte tettét

Publikálás dátuma
2016.03.10. 13:11
Forrás: police.hu
Megtalálták csütörtökön Dabason annak a 20 éves nőnek a holttestét, aki a hétvégén Budapesten tűnt el. A rendőrök emberölés gyanúja miatt elfogtak egy szintén 20 éves kakucsi férfit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a nyomozók csütörtök hajnalban Dabas külterületén, egy erdős részen találták meg a szombatra virradó éjjel eltűnt fiatal nő holttestét, a halálát az elsődleges adatok szerint idegenkezűség okozta. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 20 éves kakucsi férfit fogtak el, K. Bálintot, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

Beluzsárné Belicza Andrea nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Blikknek azt az értesülését, hogy a lány is kakucsi lakos. A lap internetes oldalán az eltűnés után arról írt, hogy a fiatal nő a barátaival születésnapot ünnepelt a Népliget egyik szórakozóhelyén, és hajnali négy óra harminc perckor rögzítette a hely ipari kamerája, amint telefonálás közben kiment az épületből. Ezt követően "mintha elnyelte volna a föld" - fogalmaztak.

 

A Ripost azt írta, hogy a férfi, akit a rendőrök elfogtak, Vivien osztálytársa volt, együtt jártak a kakucsi általános iskolába. Utána is jóban maradtak, valószínűleg vele találkozhatott a lány a szombati buli után. Az egyelőre nem nyilvános, hogy az emberöléssel vádolt fiú mit tett a védtelen lánnyal, annyi biztos, hogy autóval mentek arra a bokros részre, ahol végül a lány holttestét megtalálták. A Blikk szerint a gyilkos meg akarta erőszakolni Vivient, aki nem hagyta magát, ezért fojtotta meg a lányt.

A Délmagyar.hu pedig arról írt, hogy Kakucs településen mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, hiszen Bálintot, rendes, jóravaló fiúnak ismerték meg. Mintacsalád az övék. Az apuka katonatiszt, az anyuka pedig egy virágboltot vezet. Bálint testvére külföldön tanul, ő pedig nagypapája gazdaságát szerette volna átvenni.Nem tudom elhinni róla, hogy ilyen borzalmat követett el - mondta el egy helybéli asszony.

Orbán Viktor megszüntetné a cafeteriát?

Publikálás dátuma
2016.03.10. 13:08
Az MKIK gazdasági évnyitója Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Új döntési rendszert vezet be a kormány az európai uniós pályázatoknál - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. A kormányfő felvetette a cafeteria készpénzesítését is, és azt is javasolta, hogy csak fejlesztésre vehessen fel hitelt az állam, a működtetésre és a fenntartásra pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll.

Az előző napi kormánydöntést ismertetve a kormányfő az EU-pályázatokkal kapcsolatban elmondta: a korábban kiszervezett pályázati döntési rendszert megszüntetik, és felállítanak egy, az államigazgatásban dolgozókból álló pályázatbíráló szaknévsort. A kormányfő szerint ez a szisztéma gyorsabb és átláthatóbb lesz.

Cél a "valóságosan nullás" költségvetés

Az MKIK gazdasági évnyitója Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az MKIK gazdasági évnyitója Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök azt kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, a 2017-es költségvetést próbálja meg úgy elkészíteni, hogy csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll.  Így lehet majd elérni egy-két éven belül a "valóságosan nullás költségvetést" - mondta Orbán Viktor a rendezvényen. "Nem költünk többet, mint amennyi bevételünk van" - a kormányfő szavai szerint ezzel érhető el az abszolút számban vett adósságcsökkentés.

Készpénzes lehet a cafeteria

A cafeteria készpénzesítését is felvetette a rendezvényen a kormányfő, aki arra emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság "szétzúzta" a magyar cafeteriarendszert. Szerinte ezért fel kell vetni, hogy az eddig "rejtett" kettős javadalmazási rendszert nyílttá tegyék.

Fordulat előtt Magyarország

 MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Matolcsy György jegybankelnök szerint Magyarország versenyképességi fordulat előtt áll. Az MNB elnöke kiemelte: a versenyképesség növelésén alapuló gazdaságpolitikát kell folytatni, mert a következő 20-25 év az ország felzárkózásának időszaka lesz. Matolcsy György szerint 2010 óta az ország sikeres gazdaságpolitikai fordulatot és pénzügyi stabilizációt hajtott végre, majd 2013-tól monetáris fordulatot vitt véghez. Ezek eredményeként Magyarország a tartós gazdasági növekedési pályára állt.

Az MNB elnöke kiemelte: a következő időszakban megvalósítható lesz az ország felzárkózása, ehhez javítani kell az ország versenyképességét, annak részeként az állam versenyképességét is, miközben az erőforrások minőségi felhasználására is figyelmet kell fordítani.

A Fidesz áll a VI. kerületi csalás mögött?

Az ügyészség megállapította, hogy választási csalás történt a VI. kerületben a 2014-es önkormányzati választások alkalmával - írta a Demokratikus Koalíció (DK) a közleményében.

A nyomozás szerint 148 ajánlószelvény kerülhetett vélhetően a Fidesz segítségével egy kamupárthoz, amely azokat hamis aláírásokkal ellátva biztosíthatta magának a választáson való elindulást.

A kerület fideszes vezetésére a csalás árnyéka vetül, hiszen a hamis aláírásokkal beadott ajánlószelvények adatai a hírek szerint megegyeznek a Fidesz ajánlószelvényeivel. Eszerint tehát a Fidesz a saját szavazóinak az adatait használhatta fel egy választási csaláshoz.

A Demokratikus Koalíció a demokratikus ellenzéki pártokkal együtt azt kezdeményezi, hogy a VI. kerületi képviselő-testület egy rendkívüli testületi ülésen döntsön önmaga feloszlatásáról. A DK szerint, ha a Fidesz nem szavazza meg a testület feloszlatását, azzal elismeri, hogy a saját szavazóit elárulva, választási csalással szerezte meg a kerület vezetésének jogát.

A DK a rendkívüli testületi ülésen arra is szeretne választ kapni, hogy Hassay Zsófia fideszes polgármester, Kubatov Gábor pártigazgató, vagy esetleg más, a Fidesz vezetésében részt vevő politikus adott-e utasítást a választási csalásra - írták a közleményben.

Kapcsolódó
Választási csalás a VI. kerületben?