Előfizetés

Döntöttek a drogügyben érintett csecsemők sorsáról

Publikálás dátuma
2016.03.09. 16:14
Illusztráció/Thinkstock
Első fokon döntött a törökszentmiklósi drogügyben érintett mindkét csecsemő nevelésbe vételéről a járási hivatal hatósági és gyámügyi osztálya a szakszolgálat javaslata alapján - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, jelezve, hogy a két gyerek veszélyeztetési ügyében született elsőfokú döntés ellen fellebbezhetnek az érintettek.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban arról számolt be, hogy január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. A szolnoki kórház közölte: két fiatal, várandós nő is hozzájuk került, és császármetszést kellett végrehajtani rajtuk. Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója elmondta azt is, hogy mindkét csecsemő súlyos agykárosodást szenvedett, ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is, ezért nem haza, hanem otthonba kerülnek.

A velvet.hu február végén azt írta, hogy a rendőrség, valamint a helyi család- és gyermekjóléti központ jelzése alapján nevelésbe vételi eljárás indult az ügyben. Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek akkor elmondta: a rendőrség minden olyan ügyben, amelyben gyermek vagy fiatalkorú az érintett, jelzést ad az érintett hatóságoknak. Így történt a törökszentmiklósi eset ügyében is. A rendőrség a törökszentmiklósi kábítószerügy miatt január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek, és a bíróság - egyelőre nem jogerősen - június elsejéig elrendelte előzetes letartóztatását.

Kalapáccsal verte fejbe a bácsit, mert tanúskodott ellene

Meg akarta ölni, ezért kalapáccsal fejbe verte még tavaly egy fiatalember azt az idős férfit Györgytarlón, aki korábban ellene tanúskodott. A sértett életveszélyesen megsérült, a támadót és társát elfogták, most emeltek vádat ellenük - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán.

A 19 és 20 éves fiatal az idős embert a házában támadta meg, verte meg. Néhány ezer forintot és dohányterméket raboltak tőle, a fiatalabb férfi ugyanakkor el akart számolni vele amiatt, mert őt korábban a sértett sérelmére elkövetett rablás miatt ítélték el.  Az idős ember életveszélyesen megsérült, életét az orvosi beavatkozás mentette meg. Az ügyészség a fiatalabb férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete, társával szemben életveszélyt okozó testi sértés, mindkettőjük ellen rablás miatt emelt vádat.

Halott csecsemő a WC-ben - Gyilkosság miatt nyomoznak

Emberölés miatt rendelt el nyomozást a hétfőn Nagykállóban talált halott csecsemő ügyében a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán.

 Fehérvári Marietta elmondta, hogy az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a gyermek élve született. A százados tájékoztatása szerint a halott csecsemőt egy nagykállói porta kerti mellékhelyiségében találták meg, miután egy nyíregyházi orvos arról értesítette a rendőrséget, hogy egy 31 éves nő szülés utáni állapotban került kórházba, de az újszülött nélkül. A rendőrök ezután kutatták át a nő lakását és annak környezetét, találták meg a halott csecsemőt és rendelték el az orvosszakértői vizsgálatot a halál okának tisztázására.

Kapcsolódó
Halott csecsemőt találtak Nagykállóban