Mészáros milliói miatt tett bejelentést egy fideszes

Publikálás dátuma
2016.03.07. 15:22
FOTÓ: Népszava
Tényi István, a feljelentéseiről ismert fideszes magánszemély a Magyar Narancs cikkére hivatkozva korrupciós bűncselekmények kockázatának gyanújával bejelentést tett a rendőrségen. 

Mint írta: a beszámoló szerint az elmúlt öt évben az agrárpénzek Felcsúton döntő többségben két személyhez áramlanak. A két személy a miniszterelnök közeli ismerősei: Flier Jánosné és Mészáros Lőrinc. A területen alig akad olyan személy, aki 10 millió forintnál nagyobb támogatást kap.

Mészáros Lőrinc polgármester 2015. év első három negyedévében 2206-szor nagyobb támogatást kapott, mint 2010-ben, amikor még nem volt a miniszterelnök közeli barátja. Filer János a miniszterelnök feleségének földjeit kezeli. Ő 2010-ben még csak 18,7 millió juttatást kapott, később azonban már 272,9 milliót.

Tényi szerint ezek az adatok a közvéleményben felvethetik a korrupciós bűncselekmények kockázatának gyanúját, mely szerint nevezett személyek a miniszterelnökkel való barátságra/ismertségre hivatkozva szereznek földeket, vagyont.

Lásd még: Nárcisz, Orbán Viktor és az egykori Habsburg-major

Szerző

A TEK senkit ne vegzáljon a Nemzeti Múzeumnál!

A Demokratikus Koalíció alelnöke arra kérte a Terrorelhárítási Központ munkatársait, hogy március 15-én senkit ne vegzáljanak politikai véleménye miatt.

Vadai Ágnes közleményben arra emlékeztet, hogy a Terrorelhárítási Központ március 15-ére védett területté nyilvánította a Nemzeti Múzeum környékét. A TEK emberei bárkit igazoltathatnak, megmotozhatnak vagy akár ki is üríthetik a területet.  A független képviselő szerint a miniszterelnök arra akarja felhasználni a sokak pénzéből fenntartott erőszakszervezeteket a szabadság ünnepén, hogy igazoltassák, listázzák és vegzálják a "hatalmaskodó kevesekkel szembenálló sokakat".

Szerző

Együtt: ezt a bűnt a Fidesz követte el

Az Együtt üdvözli, hogy több hónapnyi késlekedés után a Fidesz végre nekilátott a saját maga által okozott válság megoldásának Mezőhegyesen - közölte az ellenzéki párt hétfőn.

Farkas Sándor, Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos hétfőn Mezőhegyesen, sajtótájékoztatón azt mondta, újabb mezőhegyesi földterületet nem írnak ki árverésre, a már árverésre került földek esetén nem kötik meg a szerződést, és a már megkötött, az új gazdaság alapját képező területekre vonatkozó földbérleti szerződéseket is szeretnék mihamarabb felbontani, illetve hamarosan határozat születik a kártalanításról. 

Az Együtt közleményében azt ugyanakkor elhibázott, káros lépésnek nevezte, hogy tavaly decemberben megkezdték a földek értékesítését, ennek mostani leállítása szükséges, de nem elégséges lépés. Rossz lépés volt "a teljesen korrupt földbérletpályázat is", amelynek eredményeként több éven át, több körben Simonka György fideszes politikus és strómanjai nyerhettek több ezer hektár mezőhegyesi földet. Ezek a pályázatok törvénytelenek voltak, ezért az Együtt üdvözli, hogy a fideszes érdekkörnek jutatott földbérletek felbontása érdekében lép most a kormány, a mintagazdaság megalakítása során. Szükséges még a per alatt lévő területek státusának rendezése is, mert "ezt a bűnt" szintén a Fidesz követte el, a helyretételt pedig majd a magyar polgárok adóforintjaiból kell rendezni. Az Együtt követeli a jelenleg a magántulajdonosoknál folyó erdőirtások leállítását, a privatizációs szerződések jogszerű végrehajtásának ellenőrzését is - írták.

Szerző