Előfizetés

Megszavazták - Polgármester marad Erdősiné férje

Publikálás dátuma
2016.03.03. 19:31
Kopaszok akadályozták Nyakót az NVI épülete előtt múlt hét kedden. FOTÓ: Népszava
Rendkívüli ülésen kezdeményezte egy herceghalmi képviselőnő Erdősi László polgármester lemondását csütörtökön, miután a felesége előzte be a múlt héten Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodában. A szocialista politikust kopasz verőlegények akadályozták az NVI épületében, akikről a mai napig nem tudni, ki hívta oda őket, de sokatmondó, hogy a kezükben - mint kiderült - Erdősi Lászlóné kezdeményezését tartották. A képviselők végül nemmel szavaztak a testület feloszlatásáról, a polgármester pedig úgy nyilatkozott: sem most, sem később nem fog lemondani posztjáról.

Egy képviselő, Szendrei Endre arról beszélt az ülésen, hogy Erdősi felesége méltatlan helyzetbe hozta a települést. Ha van Önben tisztesség, lemond a korábbi lódításai miatt is - fogalmazott. Az Origo tudósítása szerint szavait tapssal fogadták a civil hallgatók, a polgármester csendesítette őket, és úgy reagált: "sem most, sem később nem fogok lemondani."

Ezután ért véget a testületi ülés, este fél hétkor, a képviselők nem is szavaztak a polgármester menesztéséről.

Végül leszavazták a képviselő-testület feloszlatását, a civilek ezután egy emberként pattantak fel és hagyták el a termet. Többen odamondtak a képviselőknek, hogy szégyelljék magukat, közben a sajtó munkatársai Erdősit ostromolják, aki vehemensen próbált mindenkit elzavarni maga körül - erről már az atv.hu tudósítója számolt be.

Ahogy a Népszava is beszámolt róla: Mintegy tizenöt kopasz, nagy darab, bomberdzsekit és önkényuralmi jelképeket viselő férfi akadályozta meg Lukács Zoltánt és az őt kísérő Nyakó Istvánt a fővárosi Alkotmány utcában, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épülete előtt, hogy beadhassák a párt népszavazási kérdését a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.

Ezután a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn hitelesítette is Erdösi Lászlóné kérdését, pedig Patyi András elnök, ahogy a mostani ülésen más kérdésben is, a döntés ellen szavazott.

Patyi szerint az "ismeretlen személyek" magatartása látszólag ugyan arra irányult, hogy népszavazási kezdeményezést nyújtsanak be, de utóbb kiderült hogy ez nem igaz, így megsértették a választás tisztaságának alapelvét, illetve az esélyegyenlőség és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét. Az elnök kimondta volna, hogy a csoport magatartása "láthatóan az Erdősi Lászlóné kísérőjét támogató volt", ami szintén jogellenes, de a bizottság többsége ezt nem támogatta. Az NVI-t viszont senki nem akarta elítélni a történtekért. A határozatot megismerve a másik MSZP-s, Lukács Zoltán, visszavonta panaszát.

Az NVI előtti akció ügyében egyébként keddig mintegy húsz feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez, de a rendőrség sajtóosztálya múlt kedden még úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a helyszínre érkező rendőrök nem tapasztaltak semmit, ami miatt intézkedniük kellett volna.

"Pukli maradjon csöndben" -Zuschlag háborúja a Facebookon

Publikálás dátuma
2016.03.03. 18:33
Zuschlag egy korábbi felvételen. FOTÓ: Népszava
Azért ültem hat évet, hogy például Pukli István majdnem ingyen táborozhasson - írta Facebook oldalán Zuschlag János, miután a volt szocialista a múlt héten már a TV2-ben is támadta a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját. Akkor azzal próbálta feketíteni Puklit, hogy tudnia kellett, milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat.

A Pukli István elleni támadások nem most kezdődtek, Zuschlag János például egyszer már azzal támadta a tanártüntetéseket irányító iskolaigazgatót, hogy korábban barátja, harcostársa volt, az Ifjú Szocialisták szekszárdi alapszervezetében ugyanis mindenki így tekintett a másikra. Zuschlag akkor azt is mondta, hogy a szervezetben mindenki tisztában volt azzal, hogy milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat, hiszen hivatalosan nem kaptak támogatást, nem volt pénzük, minden pénzt "a civil szervezetek különböző módon elcsalt pénzeiből" kellett, hogy kifizessenek, majd hozzátette: erről bizonyára a vezetők is tudtak.

Zuschlag most Facebook-oldalán támadta ismét az iskolaigazgatót, amiben azt írja: azért ült hat évet, hogy például Pukli meg a többi fiatal majdnem ingyen tudjon Fadd-Domborin táborozni, meg tudjon ifjúsági szervezetet alapítani. "Miközben voltak itt az MSZP-ben bőven olyanok, akik felvették a pénzt a táboroztatásra és mellette magas részvételi díjat is kértek a gyerekektől. Úgyhogy Pukli István meg a többi szoci inkább maradjon csöndben" - írta a bűnszervezetben elkövetett csalásért hat év börtönre ítélt volt politikus a közösségi oldalán.

Itt a volt politikus feltehetően az iskolaigazgató Népszabadságnak adott interjújára gondolt, amiben Pukli azt mondta:

„Valljuk be, nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk. Meg azt, hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szocialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges" - vágott vissza Pukli.

Erre Zuschlag úgy reagált, hogy magától nyilatkozott a TV2-nek, és Pukli István ne sugalljon olyat, aminek semmi alapja nincs. A „Puklit mosdató újságírócskáknak" pedig azt üzente, hogy próbáljanak kultúrátlan fogalmazni róla.

És még annyit hozzáteszek: azért ültem 6 évet, hogy például Pukli meg a többi fiatal majdnem ingyen tudjon...

Közzétette: Janos Zuschlag – 2016. március 3.

A Teleki Blanka Gimnázum, a "pedagóguslázadások"  egyik kulcsfigurájává vált igazgatója a héten a Klubrádióban tárta fel családi hátterét, ismerve a hatalom módszereit a vele szembeszállók lejáratására, a direktor úgy gondolta: megelőzi, hogy mindezt  a kormányközeli sajtó hozza nyilvánosságra. Ezt meg is tette, ami persze nem óvta meg attól, hogy például Deutsch Tamás ne gyakorolja rajta meglehetősen manírosfideszes fenegyerek-stílusát; így hát született egy újabb, útszéli trágárkodással fűszerezett "vélemény"- opusz, ezúttal Pukli igazgató úrról. 

A Pukli úgy jó, ahogy van.Civilnek füllenti magát, pedig pártember - naná, évtizedek óta ez a divat a baloldalon (az...

Közzétette: Deutsch Tamás – 2016. március 3.

Korábban írtuk: várhatólag valóban egyre nagyobb lesz a nyomás a teleki igazgatóján, miután a minap bejelentették: újabb komoly utcai megmozdulásra készülnek a tiltakozó pedagógusok. A Civil Közoktatás Platform március 15-re szervez demonstrációt Budapesten. Mindenkit nagyon-nagyon nyomatékosan kérünk, hogy március 15-ére összpontosítsa az erejét Budapestre, és jöjjön el. Délután 3-kor találkozzunk, és vonuljunk végig az Andrássy úton a Kossuth térig. Mutassuk meg, hogy mekkora erő van mögöttünk! – mondta Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az ATV-ben.

Két asszonytól tart Orbán Viktor

A lehető legrosszabb forgatókönyv lenne az Orbán-kormány számára, ha Hillary Clinton és Angela Merkel is sikerrel venné a soron következő választást hazájukban. 

Erről egy kormányzati illetékes beszélt a Figyelőnek. Az elmúlt hónapokban fagypontra hűlt Merkel és Orbán kapcsolata, még a személyes viszonyuk is romlott, aminek az oka az, hogy Merkel a magyar miniszterelnök árnyát véli felfedezni saját pártja, a CDU-n belüli ellenzék aktivizálódása mögött. Clinton pedig eddig sem rejtette véka alá, hogy ha hatalomba jut, nem lesz hiány a magyar demokráciadeficit miatti kritikákból. A kormányfő gyanakvóan tekint a Washington-Berlin tengelyre, amiivel szemben erősíti a Budapest-Moszkva vonalat. Legutóbbi találkozójukon Putyin és Orbán könnyen hangot értett a merkeli politika elutasításáról - informálták forrásai a Figyelőt. Úgy tűnik, újabb szövetségessel bővülhet a tábor: a francia politika fenegyereke, Nicolas Sarkozy is támogatásáról biztosítja a magyar miniszterelnököt, egyben hasznosnak tartja a magyar politikai marketing egyes elemeinek adaptálását odahaza.