Előfizetés

Jogtiprásnak adott zöld jelzést a választási bizottság, menniük kell

Az Együtt Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökének és a testület valamennyi Fidesz által delegált tagjának lemondását követeli.

A bizottság demokráciaellenes döntést hozott, amivel a jogtiprásnak, a népszavazások erőszakos ellehetetlenítésének adtak zöld jelzést - írja a közleményben a párt, amely -  az Indexre információi alapján - hozzáteszi: Erdősi Lászlónét az NVB beépített fideszesei segítették.  A vasárnapi boltzárról az Erdősiné-féle kérdés hitelesítése és Orbán Viktor "Európa-ellenes népszavazási kérdésének" továbbengedése elfogadhatatlan törvénysértés, a demokrácia megcsúfolása- szögezi le a közleményben az Együtt

A Demokratikus Koalíció szóvivője szintén azt követelte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság választott tagjai még kedden nyújtsák be a lemondásukat, miután a testület hétfőn Erdösi Lászlóné vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését hitelesítette, az MSZP-s Nyakó István kérdését pedig elutasította.  Gréczy Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az NVB tagjait nem érdekelték Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának "skinheadjei", ahogy nem érdekelték a végül elfogadott kérdés hitelesítése körüli szabálytalanságok sem.   A választások tisztaságáért felelős szervezet tehát szabálysértések és súlyos bűncselekmények felett is szemet huny, "ha azzal a Fidesz érdekeit szolgálja" - értékelte a történteket a politikus.

Nézegessen Szijjártó Pétert Dubaiban - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.03.01. 10:13
A KKM által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Madzsid Szaif al-Ghurair, a dubai kereskedelmi-
Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere az Egyesült Arab Emírségekben tárgyal szép hazánk felvirágoztatása érdekében.

Orbán Viktor hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban rendezett szokásos misszióvezetői értekezleten meleg szavakkal méltatta a tárca munkáját, ahogy fogalmazott: a magyar export növekedése mögött ott áll a magyar külügy gárdájának teljesítménye. Az exportteljesítmény és a Magyarországra érkező befektetések remek eredményt mutatnak, ám a befektetőket hozni kell, "sarkantyúzni kell, lelkesíteni kell" - tette hozzá. Nos, Szijjártó Péter vélhetőleg ezt teszi: sarkantyúzni próbál Dubaiban.

Az MTI ingyenes, vagyis mindenki által hozzáférhető szekciójában a "rettenetes migránsveszély" napi kötelező penzumán kívül ma még nem sok mindenről adott hírt, ám Szijjártó miniszter tárgyalásairól viszonylag bőséges fotókínálatot adott közre. Semmiképp nem fosztanánk meg az élménytől olvasóinkat.  Kattintson a képre! 

Vérciki, botrányos - Fideszeseket is kiborított a "kopaszok akciója"

Publikálás dátuma
2016.03.01. 09:56
Népszava fotó
A VS.hu keresett meg a szocialisták által csak "fekete keddként" emlegetett eset kapcsán fideszes politikusokat, érdeklődve: hogy tetszett nekik, ami a Nemzeti Választási Irodánál történt.  

A portál beszámolója szerint gyalázatos, vérlázító, vérciki, botrányos, mindennek a legalja -féle jelzőkkel fejezték ki nemtetszésüket a megkérdezettek. De - írja a vs.hu - olyan is akadt aki azért nem akarta elmondani, mit gondolt, mert az nem tűrt volna nyomdafestéket.

( ezen egyébként, hogy fideszes politikusok "felháborodnak", meg "mindennekalegaljáznak" még gondolkozom kicsit, hogy sokatmondóan mosolyogjak-e vagy inkább sírjak egy sort - a szerk.)

Többen is azt mondták - így a vs.hu -  irigylik a párttal más ügyekben is kritikus Bencsik János bátorságát, aki már múlt héten, rögtön az eset után azt írta Facebook-oldalán, hogy a történtekkel fordulóponthoz érkezett a Fidesz. Bencsik arról is írt, hogy bárki is áll a megmozdulás mögött, a következmények nem maradhatnak el. E kijelentésével elvben minden megkérdezett egyetértett, ám abban sem volt véleménykülönbség közöttük, hogy a Fidesz szervezeti kultúráját ismerve aligha indul majd vizsgálat a felelősök felderítésére. Vagy ha mégis, annak nem lesz következménye.